ΚΡΑΤΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧEI

50-web αντίγ.Στις 03.00 τα ξημερώματα σήμερα 10-4-2013, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, μαζί με ισχυρές αστυνομικές ειδικές δυνάμεις (ΕΚΑΜ), συνόδευσαν τους αρμόδιους δικαστικούς λειτουργούς στην Ιερισσό και πήγαν στις οικίες δύο εξ’ αυτών που είχαν θεωρηθεί ως ύποπτοι για την επιχείρηση των Σκουριών. Οι δικαστικοί λειτουργοί είχαν εντάλματα σύλληψης και εντολή για την εκτέλεσή τους (σημειώνουμε ότι για την διαδικασία των προανακρίσεων η Διεθνής Αμνηστία με Δήλωσή της έχει επέμβει και έχει διατάξει την έρευνα της καταπάτησης των στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων).

  128-webΕίχαν συγχρονισθεί οι άνθρωποι της ασφάλειας, ώστε η επέμβαση στα δύο σπίτια να γίνει ταυτόχρονα με λεπτομέρεια «χειρουργικής επέμβασης». Σκοπός τους ήταν να μη γίνει καθυστέρηση, γι’αυτό ενώ χτύπησαν μεν την πόρτα ζήτησαν να ανοίξουν, και μέχρι οι άνθρωποι να σηκωθούν να βγουν από τις κάμαρές τους, να ρωτήσουν ποιος είναι, έκπληκτοι έβλεπαν να σπάνε τις πόρτες, να τους παίρνουν με τις πιτζάμες οι κουκουλοφόροι με τα όπλα. Σημειωτέον ότι ένταλμα σύλληψης υπήρχε μεν, χρόνος προφανώς για να το επιδείξουν και να το διαβάσουν οι συλληφθέντες δεν διατίθετο. Έτσι όταν από αυτούς ζητήθηκε τους είπαν ότι το έχει ο Δικαστικός Λειτουργός στο αυτοκίνητο στον δρόμο. Έτσι στην κυριολεξία χωρίς επίδειξη του εντάλματος σύλληψης τους «απήγαγαν».

133-webΜετά την αποχώρησή τους από την Ιερισσό, οι σύζυγοι των «απαχθέντων» με παραβιασμένες και σπασμένες τις πόρτες των οικιών τους μέσα στην νύχτα, με μικρά παιδιά, έσπευσαν πού αλλού;  Σε αυτούς που έχουν επωμισθεί την προστασία του πολίτη, στο Α.Τ. Ιερισσού για να ζητήσουν την συνδρομή τους, αλλά και για να καταγγείλουν τα όσα παράνομα έγιναν κατά την διαδικασία της σύλληψης των συζύγων τους. Με έκπληξή τους όμως είδαν ο κ. Δένδιας να έχει κλείσει «το μαγαζί», το Α.Τ. Ιερισσού, και σύμφωνα με τους Ιερισσιώτες οι αστυνομικοί εγκατέλειψαν τις θέσεις τους, εγκατέλειψαν το ιερό έργο της προστασίας του πολίτη, και κοίταξαν την «προστασία» του εαυτού τους.  Βλέποντας οι Ιερισσιώτες τους αστυνομικούς να έχουν εγκαταλείψει την προστασία του πολίτη, εισέβαλαν στο Α.Τ. Ιερισσού, έβγαλαν έξω τα άχρηστα για την προστασία τους πράγματα, και άχρηστα προφανώς και για τους ίδιους τους αστυνομικούς αφού τα εγκατέλειψαν, και από αγανάκτηση τα έκαψαν και απέκλεισαν τους οδικούς άξονες της Ιερισσού.

150-web

Στις 8 π.μ. άρχισε να συγκεντρώνεται στο Δικαστικό Μέγαρο Πολυγύρου πολύς κόσμος από την Β. Χαλκιδική, και ταυτόχρονα άρχισαν να συγκεντρώνονται στον Πολύγυρο ισχυρές ειδικές πάνοπλες αστυνομικές δυνάμεις, περιφρουρώντας τις εισόδους του Δικαστικού Μεγάρου. Οι αρχές βλέποντας την μεγάλη προσέλευση του κόσμου, στις 2 μ.μ. ανακοίνωσαν ότι οι συλληφθέντες οδηγούνται στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Έτσι ο κόσμος ξεκίνησε εν πομπή για την Θεσσαλονίκη. Λίγο νωρίτερα ο κόσμος προπηλάκισε το συνεργείο της ΕΤ3, διαμαρτυρόμενος για την μεροληπτική στάση του καναλιού και ότι δεν πρόβαλε τις δυο μεγάλες διαδηλώσεις της Θεσσαλονίκης.

136-web

Εν συνεχεία τελικά οι συλληφθέντες κρατήθηκαν στην Γεν. Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης. Εκεί συγκεντρώθηκε ο κόσμος φωνάζοντας με όλη την δύναμη της ψυχής τους το σύνθημα που «όλους τους ενώνει». Τελικά η νομιμότητα του κ. Δένδια απεφάνθη ότι θα προφυλακισθούν οι συλληφθέντες, πήραν αναβολή να απολογηθούν μέχρι την Κυριακή, και φυσικά πάλι δεν ήταν δυνατόν να τηρηθεί η νομιμότητα και  απεφασίσθη -άκουσον, άκουσον- οι κατηγορούμενοι να δώσουν την απολογία τους όχι στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης και στο Δικαστικό Μέγαρο, αλλά μέσα στην ασφάλεια, όπως γινόταν αν θυμάσθε και τότε που πάλι Απρίλης ήταν και μάλιστα 21η του αυτού μηνός.  Ο κ. Δένδιας σήμερα δήλωσε ότι υπάρχει κράτος και δεν θα νομιμοποιήσουμε «Γαλατικό χωριό». Κύριε Δένδια, το ότι υπάρχει κράτος “έτσι είναι αν έτσι νομίζετε”, πάντως στην Ιερισσό δεν υπάρχει ούτε Δημαρχείο και «την κοπάνησε» και η Προστασία του Πολίτη. Είσθε αξιέπαινος·  και σ’ ανώτερα.

Οι φωτογραφίες είναι σημερινές.

160-web

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s