ΤΟ «ΑΝΤΑΜΩΜΑ» ΜΕ ΤΟ «ΟΧΙ» ΣΤΗΝ Μ. ΠΑΝΑΓΙΑ

vasilinos.wordpress.com                                                   16-6-2013

xoroi-web

Σήμερα  η εταιρεία ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΣ ΤΗΣ Μ.ΠΑΝΑΓΙΑΣ διοργάνωσε με την υποστήριξη του Δήμου Αριστοτέλη, την καθιερωμένη ετήσια πολιτιστική εκδήλωση «ΤΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ». Φιλοξένησε πάνω από 600 παραδοσιακούς χορευτές, δεκάδες συλλόγους από Θράκη, Μακεδονία και Θεσσαλία.

Η εκδήλωση είχε τέλεια οργάνωση και υπήρξε μία πραγματικά μοναδική πανδαισία μουσικής, χορού, χρωμάτων, ήχων και εθίμων.

Οι κάτοικοι είχαν ετοιμάσει πολλά  γλυκίσματα και εδέσματα, με τα οποία εύφραναν τους φιλοξενούμενους επισκέπτες.

trapezi-2a-web

Το κέφι, ο ενθουσιασμός, το πάθος των χορευτικών συγκροτημάτων ήταν τόσο ζωντανό, που ήταν άκρως ακατάλληλο για να το μάθει η καγκελάριος Μέρκελ, διότι σίγουρα θα πρότεινε και άλλα μέτρα.

Οι κάτοικοι από την Μ.Παναγία έδραξαν της ευκαιρίας, και ένωσαν το πάθος τους για την σωτηρία του τόπου τους από την καταστροφική εξόρυξη, με το πάθος των χορευτικών συγκροτημάτων.

Χέρι χέρι πιασμένοι οι κάτοικοι με τους φιλοξενούμενους χόρεψαν και αυτοί με τις δικές τους πλέον καθιερωμένες παραδοσιακές «στολές» με την αναγραφή: «SOS XAΛΚΙΔΙΚΗ» και «ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ».

Κέρασαν τους φιλοξενούμενους με πλούσια εδέσματα, μοίρασαν ενημερωτικό υλικό για την καταστροφική επένδυση και οι πολυπληθείς επισκέπτες δήλωσαν την αμέριστη συμπαράσταση στον αγώνα τους.

trapezi-3b-web

Οι διοργανωτές είναι άξιοι συγχαρητηρίων γι’αυτό το πολιτιστικό «ΑΝΤΑΜΩΜΑ».

Και στους κατοίκους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια, διότι κάθε στιγμή δείχνουν ό τι και να αγωνίζονται ξέρουν και να διαδηλώνουν και αγαπημένα να ανταμώνουν και να χορεύουν. Τους διακρίνει το ίδιο πάθος και στον αγώνα και στην διασκέδαση, προτέρημα σπάνιο στις ημέρες μας.

xoroi-4-telos

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s