Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος στη Συνεδρία της στις 26-8-2003, κατόπιν της εισηγήσεως υπ’αριθ. 60/31.7.2003 της Συνοδικής Επιτροπής Θείας Λατρείας και Ποιμαντικού Έργου, ενέκρινε την Ακολουθία της Παναγίας, της Φοβεράς Προστασίας, ορίζοντας την 12η Ιουλίου ως ημέρα τέλεσής της.
Διευκρινίζουμε ότι το Ησυχαστήριό μας δεν είναι δυνατόν να πανηγυρίσει την μνήμη της Παναγίας, της Φοβεράς Προστασίας, με τα όσα δραματικά γεγονότα λαμβάνουν χώρα στην περιοχή μας, όπου δυστυχώς άλλους τους κλείνουν άδικα στις φυλακές, άλλοι σοβαρά τραυματισμένοι από τις δυνάμεις καταστολής βρίσκονται στα νοσοκομεία, άλλοι 24 ώρες το 24ωρο βρίσκονται διαμαρτυρόμενοι στα μπλόκα, δεκάδες διώκονται άδικα ποινικά γιατί έκαναν το «έγκλημα» να αγωνίζονται για να μην καταστραφεί ο τόπος τους, τα νερά τους, ο αέρας που αναπνέουν και κυρίως το μέλλον των παιδιών τους. Ως εκ τούτου, απόφασή μας είναι να τελεσθεί απλή Ακολουθία και Θ. Λειτουργία, με καθαρά Παρακλητικό χαρακτήρα και όχι Πανηγυρικό.
Ενημερώνουμε λοιπόν τους ευλαβείς αδελφούς ότι σήμερα Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013, ο Εσπερινός θα τελεσθεί στις 7 μ.μ.
Αύριο, 12 Ιουλίου 2013, η Πύλη του Ησυχαστηρίου θα ανοίξει το πρωί στις 9 π.μ., που θα αρχίσει η Θεία Λειτουργία. Στη Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί και μνημόσυνο εις μνήμην του μακαριστού Γέροντος Παϊσίου. Θα ακολουθήσει κέρασμα στο Συνοδικό της Μονής. Η πύλη του Ησυχαστηρίου θα κλείσει στις 12.00 το μεσημέρι και θα ανοίξει πάλι από 5 μ.μ. έως 8 μ.μ.
Εκ του Ιερού Ησυχαστηρίου