«ΠΑΣ ΓΑΡ Ο ΑΙΤΩΝ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΖΗΤΩΝ ΕΥΡΙΣΚΕΙ ΚΑΙ ΤΩ ΚΡΟΥΟΝΤΙ ΑΝΟΙΓΗΣΕΤΑΙ» – (Προς τους αγαπητούς “ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ”)

untitledΑγαπητοί μου φίλοι του blog «ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ», σήμερα προβήκατε στην ανάρτησή σας με τίτλο: «Ποιος είναι παπα-Χριστόδουλε ο άλλος επενδυτής που ήθελε τα μεταλλεία Κασσάνδρας;»

Επειδή στην ζωή μου ουδέποτε καταφρόνησα άνθρωπο που αναζητά την αλήθεια και ζητά την βοήθειά μου προς τούτο, σε καμμία απολύτως περίπτωση δεν είμαι διατεθειμένος να αντιπαρέλθω το αίτημά σας, αφού και ο Κύριος ημών και υμών, εντολήν ημίν έδωκεν: «παντί τω αιτούντι σε δίδου». Πριν όμως υλοποιήσω το αίτημά σας που πιστεύω ότι είναι καλοπροαίρετο και όντως αγνοείτε την αλήθεια, θέλω να σας πω ότι υποχρεούμαι ηθικά να σας απαντήσω και να υλοποιήσω το αίτημά σας και δεσμεύομαι δημοσίως ότι θα το πράξω για χάρη του αιτήματός σας. Συγχωρέστε μου μόνο το δικαίωμα ως υλοποιητής του αιτήματός σας να επιλέξω τον χρόνο και τον τρόπο υλοποίησής του. Η όποια πιθανή καθυστέρηση υλοποίησης του αιτήματός σας, να γνωρίζετε εκ προοιμίου ότι δεν θα οφείλεται στην όποια δική μου ανασταλτικότητα ή δισταγμό, αλλά ενίοτε και ο Θεός δεν υλοποιεί τα αγαθά αιτήματά μας για να δει την σταθερότητα της προαίρεσής μας, ότι δηλ. αυτό που ζητάμε το θέλουμε πολύ, εξ όλης της ψυχής· και όταν το δει αυτό, τότε αμέσως υλοποιεί το αγαθό αίτημά μας, γι’ αυτό «Έλεγε δε και παραβολήν αυτοίς προς το δειν πάντοτε προσεύχεσθαι αυτούς και μη εκκακείν». Έλεγε να ζητούν πάντοτε ασταμάτητα και να μην στενοχωριούνται που καθυστερεί, καταλήγοντας: «ο δε Θεός ου μη ποιήση την εκδίκησιν των εκλεκτών αυτού των βοώντων προς αυτόν ημέρας και νυκτός;» (Λουκ. κεφ. ΙΗ, 1-8).

Μέχρι λοιπόν εγώ να υλοποιήσω το αίτημά σας, σάς παρακαλώ για το εξής: Επειδή οι πρωταγωνιστές στο θέμα της μεταβίβασης του αμύθητου ορυκτού πλούτου είναι ο τέως υφυπουργός οικονομίας και νυν δήμαρχος Αριστοτέλη Χρ. Πάχτας και ο διευθυντής  της «ΑΚΤΩΡ» κ. Δημ. Κούτρας που τυγχάνουν φίλοι σας, παρακαλώ να απευθυνθείτε σε αυτούς και να τους ρωτήσετε   να σας πουν πριν κυρωθεί η Σύμβαση στις 8-1-2004 από την Βουλή, με ποιους επενδυτές αυτοί οι δύο είχαν έρθει σε συμφωνία, και είχαν συνταχθεί μνημόνια για να μεταβιβασθεί η αμύθητη περιουσία σε αυτούς από τον Κούτρα κατά 95% και να εισπράξει τις υπεραξίες ο κ. Κούτρας και όχι το ελληνικό δημόσιο. Πιστεύω ως φίλοι σας που είναι, δεν θα αρνηθούν κι αυτοί να υλοποιήσουν το αίτημά σας κι αν θέλετε πριν εγώ προβώ στην υλοποίηση του αιτήματός σας, να με ενημερώσετε διά του blog σας ποια είναι η απάντηση των φίλων σας. Όποια κι αν είναι η απάντησή τους θα είναι σεβαστή, αρκεί η απάντηση να είναι του κ. Πάχτα και του κ. Κούτρα, όχι δική σας ή όποιου τρίτου. Η υλοποίηση του αιτήματός σας από εμένα θα γίνει μετά την δική τους απάντηση.  Πέραν των ανωτέρω είμαι υποχρεωμένος να κάνω κάποιες επισημάνσεις επί του κειμένου σας.

1) Ουδέποτε εγώ υπήρξα «ηγετική φυσιογνωμία» των αντιδρώντων (εξ ανάγκης πολλάκις ενεργοποιούμαι λόγω του ότι κάποιοι που τους θέσαμε εκπροσώπους μας στον Δήμο, κάθονται όλο αυτό το διάστημα περιμένοντας τις επόμενες πάντα εκλογές).

2) Ουδέποτε έστω υπονόησα ότι δόθηκαν στον κ. Κούτρα «έναντι πενιχρού τιμήματος». Αντιθέτως διατρανώνω ότι όχι μόνο δεν μπήκε στο ταμείο του ελληνικού δημοσίου ούτε ένα λεπτό (όχι ευρώ),  αλλά αντιθέτως βγήκαν από το ταμείο του ελληνικού δημοσίου  και πληρώσαμε περί τα 35.000.000 ευρώ για τους εργαζομένους στην ΤVX, που ο κ. Πάχτας δεν θέλησε να επιβαρύνει τον κ. Κούτρα και οι οποίοι εργαζόμενοι μέχρι σήμερα είναι στα δικαστήρια και διεκδικούν τις αποζημιώσεις τους.

Σας ευχαριστώ πολύ για την καλή σας προαίρεση και την καλοσύνη που είχατε με σεβασμό να απευθυνθείτε στην ταπεινότητά μου. Να είσθε σίγουροι ότι δεν θα απογοητευτείτε.

Αρχιμ. π. Χριστόδουλος Αγγελόγλου

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s