Mε διεθνή πλοκάμια η “εγκληματική οργάνωση” των Σκουριών

vasilinos.wordpress.com

juropean-justice
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 9 Ιουλίου 2007 έλαβε ανώνυμη καταγγελία κατά της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε., κατόπιν τούτου η Επιτροπή στις 10 Δεκεμβρίου 2008 κίνησε επίσημη διαδικασία έρευνας. Η απόφαση κίνησης της διαδικασίας δημοσιοποιήθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 10 Μαρτίου 2009.

Στις 6 Απριλίου 2009 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έλαβε έναν φάκελο από “τον αρχηγό της δομημένης εγκληματικής οργάνωσης” που δρα στη Β. Χαλκιδική, τον Πρόεδρο του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων, κ. Παπαγεωργίου Απόστολο. Μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είχαν τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον “αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης”. Πιθανολογείται σοβαρά “κατόπιν άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου” ότι και την ανώνυμη καταγγελία το 2008 την είχε καταθέσει ο “αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης κ. Παπαγεωργίου”.

Στις 23-2-2011 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε την τελική της απόφαση Ε(2011)1006 σχετικά με την κρατική ενίσχυση που εφάρμοσε η Ελλάδα υπέρ της Ελληνικός Χρυσός (υπόθεση C 48/2008, πρώην ΝΝ 61/2008), καλώντας το υπό πτώχευση Ελληνικό Δημόσιο να ανακτήσει από την εταιρεία το ποσό των 15,34 εκατ. ευρώ νομιμοτόκως.

Το Ελληνικό Δημόσιο που κόβει τα επιδόματα των αναπήρων, που περικόπτει τις συντάξεις, που απολύει τους εργαζομένους, που κατάσχει περιουσίες φτωχών …που ….που …που βάζει χαράτσια στους φτωχούς, εισιτήριο στο επισκεπτήριο του νοσοκομείου… καταστενοχωρήθηκε από την απόφαση κατά του Μπόμπολα και της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. (που της είχε χαρίσει την αμύθητη ορυκτή χρυσή περιουσία της) και αποφάσισε τον Απρίλιο του 2011 να ασκήσει προσφυγή ακυρώσεως ενώπιον του Γενικού Δικαστηρίου κατά της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το 2012 η Ε.Ε. άσκησε προσφυγή κατά της Ελλάδας γιατί δεν έλαβε τα χρήματα (η Ελλάδα δείχνει σταθερή προτίμηση να τα παίρνει από τους ανάπηρους, άμισθους, άνεργους, συνταξιούχους…). Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με σημερινή του απόφαση δικαίωσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την υπόθεση C-263/12 κατά της Ελλάδας…

Το θέμα μας δεν είναι όμως αυτό, ξέρουμε ότι η Ελλάδα θα κάνει αγώνα για να μην τα πάρει από την εταιρεία. Υπάρχουν ακόμη αναπηρικά επιδόματα, μικροσυνταξιούχοι. Το θέμα είναι ότι είναι πολύ ύποπτη η χρονική στιγμή που το Ευρωπαϊκό δικαστήριο εκδίδει αυτήν την απόφαση και καλεί την εταιρεία να καταβάλει τα εν λόγω ποσά. Σημειώνουμε ότι την ίδια στιγμή, μετά από καταγγελίες του “αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης” για εξαγωγή συμπυκνωμάτων χρυσούχου αρσενοπυρίτη στην Κίνα και με αφορμή περιβαλλοντικό ατύχημα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, μπλοκαρίστηκαν οι εξαγωγές και έτσι η εταιρεία έχει υποστεί στέρηση εσόδων.

Όλα αυτά είναι τυχαία; Ο Δήμαρχος Βόλβης, μετά τις καταγγελίες πάλι του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης, έκανε ασφαλιστικά μέτρα για να μην περνάνε τα αυτοκίνητα της εταιρείας από εκεί. Την ίδια χρονική στιγμή, αυτεπάγγελτα, χωρίς αίτηση, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αφήνει ελεύθερους χωρίς χρηματική εγγύηση τους δυο προφυλακισμένους για την υπόθεση του εμπρησμού των Σκουριών. Αυτή τη χρονική στιγμή έχει κινηθεί προανακριτική διαδικασία για την εγκληματική οργάνωση και της καταλογίζουν ως σκοπό “την ματαίωση ή έστω την προσωρινή αναστολή της μεταλλευτικής δραστηριότητας με δυνατότητα βλάβης του διαμορφούμενου για την χώρα επενδυτικού και τουριστικού περιβάλλοντος”. Αναμφισβήτητα και η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και η απόφαση του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης δείχνουν να στοιχειοθετούν συνέργεια στους σκοπούς της εγκληματικής οργάνωσης και σε κάθε περίπτωση οι ενέργειες των ανωτέρω, συν του Δημάρχου Βόλβης, δείχνουν να έχουν ως σκοπό την διευκόλυνση ή υποβοήθηση διάπραξης των επιδιωκόμενων από την εγκληματική οργάνωση κακουργημάτων.

Από “τηλεφωνικές συνδιαλέξεις” και τα λοιπά στοιχεία της έρευνας προκύπτει “πέραν πάσης αμφιβολίας” ότι οι ανωτέρω ενήργησαν “δομημένα”, “σε βάθος χρόνου”, “με συμβολή πολλών ατόμων” και το κυριότερο “κατόπιν υποδείξεων” του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης, οι οποίες έγιναν υπό μορφή δήθεν καταγγελιών, προκειμένου να προσδώσει νομιμοφάνεια στις “εγκληματικές” καθοδηγητικές  ενέργειες του.

Περιμένουμε την διερεύνηση του κατηγορητηρίου . Μάλλον πρόκειται τελικά για εγκληματική οργάνωση που επεκτείνει πλέον τα πλοκάμια της διεθνώς. Μετά τον Καναδά ακολουθούν οι Βρυξέλλες.

ΕΚΚΛΗΣΗ

Τελειώνοντας, κάνουμε έκκληση και παρακαλούμε θερμά, στις τηλεφωνικές μεταξύ σας συνομιλίες, τηρείτε τους κανόνες: Μιλάτε μόνο όταν έχετε καλό σήμααργά, καθαρά, δυνατά, χωρίς να χρησιμοποιείτε δυσνόητες λέξεις, γιατί υπάρχει πρόβλημα στην απομαγνητοφώνηση, είναι γεμάτο αποσιωπητικά λόγω του ότι δεν ακούγονται ευκρινώς τα όσα λέτε.

Επίσης για τις συναντήσεις σας να μην ξεχνάτε να αναφέρετε τον τόπο της συνάντησης, την ώρα, ποια ακριβώς άτομα θα συναντηθείτε, να αναφέρετε ποιος είναι ο λόγος τη συνάντησής σας και κυρίως και πάνω απ’όλα να μην ξεχνάτε να αναφέρετε ότι τις ενέργειες διαμαρτυρίας στο βουνό τις συντονίζουν με αποφάσεις τους τα Συντονιστικά όργανα, προς αποφυγήν παρεξήγησης και συσχέτισής σας με εγκληματική οργάνωση. Είναι κρίμα να αναγκάζεται η υπηρεσία να προσλάβει τον Φώσκολο για να ερμηνεύσει τα κενά που αφήνετε και να σας καλεί μετά με 3.500 σελίδες δικογραφία και 40 DVD απομαγνητοφωνήσεις να τους παρέχετε αυτές τις απλές εξηγήσεις. Χώρια του ότι χρεώνουν την Ελληνικός Χρυσός για όλη την υλικοτεχνική υποστήριξη ακριβά, σε αυτήν την οικονομική κρίση.

Για την Ασφάλειά μου αναγκάζομαι να πω ότι επαφίεται στην οξυδερκή κρίση των επισκεπτών του blog μας να διαχωρίσει τα όρια που υπάρχουν στο παρόν μεταξύ σοβαρού και αστείου.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s