«ΑΕΡΑΑΑ!» ΠΡΟΣ «ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ»

vasilinos.wordpress.com

+Alexandrakis-Aera!

Αγαπητοί «Πολίτες Αριστοτέλη», διάβασα με πολλή προσοχή την ανάρτησή σας με τίτλο: «Πατέρα Χριστόδουλε είναι “αμαρτία” η διαφορετική άποψη και πρέπει να διώκεται;». Διέκρινα ότι όλο το κείμενό σας διέπεται από ένα παράπονο· δεν στάθηκα ούτε στα ερωτήματά σας ούτε στα όσα ως φρόνημα καταθέτετε ούτε θα υπεισέλθω στην ουσία αυτών, διότι σέβομαι την ελεύθερη βούληση ακόμα και του ίδιου του διαβόλου, αφού κι ο Θεός τον έκανε αυτεξούσιο.  Στάθηκα μόνο στο παράπονό σας που διαποτίζει όλο το κείμενο της ανάρτησής σας. Στην ουσία όλοι οι άλλοι λόγοι σας εκπηγάζουν από αυτό το παράπονό σας, γίνεται κάτι δηλαδή σαν μια προσπάθεια άμυνας, ανάγκη απολογίας κ.λ.π. Στάθηκα λοιπόν μόνο στις εξής φράσεις σας: «….στην πραγματεία σας εμπεριέχονται πλείστες όσες προσβολές και αδικίες σε βάρος μας» και «σκληρή και άδικη κριτική σας προς το blog μας». Δεν θα μπω ούτε στη διαδικασία απόδειξης για το αν ήταν άδικη η κριτική μου ή δεν ήταν, καθότι κι εσείς προαιρείσθε «η ζωή και η εξέλιξη των πραγμάτων να αποδείξει, αν έχουν βάση τα όσα σας καταλογίζονται». Εκείνο που θέλω όμως να σας διαβεβαιώσω εν Πνεύματι Αληθείας, είναι ότι σε καμμία περίπτωση δεν είχα πρόθεση καθ’οιονδήποτε τρόπο να σας αδικήσω. Είναι γεγονός και δημοσίως το παραδέχομαι ότι η κριτική μου ήταν «ΑΥΣΤΗΡΗ», ήταν «ΑΠΟΤΟΜΗ», ήταν «ΣΚΛΗΡΗ», όμως σε καμμία περίπτωση δεν είχα πρόθεση αδικίας προς το blog σας και τους ανώνυμους διαχειριστές του. Και ως απόδειξη γι’αυτό, σας καταθέτω τη δημόσια ειλικρινή συγγνώμη μου για την σκληρή, αυστηρή και απότομη κριτική μου, και αυτό προκειμένου να βοηθήσω να αρθεί ή να μετριασθεί το ανθρώπινο δικαιολογημένο ως προς αυτό παράπονό σας.

Θέλω δε προκειμένου να σας πείσω περί των ανωτέρω, να σας πω ότι δεν είσθε οι μόνοι που έχετε αυτό το παράπονο από εμένα· η μισή Χαλκιδική έχει κατά βάθος αυτό το παράπονο από εμένα· Εισαγγελείς, αστυνομικοί, πρώην δήμαρχοι, Πρόεδροι Δημοτικών Συμβουλίων, Συντονιστικά, φίλοι κ.λ.π. Εάν λοιπόν ρωτήσετε, θα σας πουν όλοι αυτοί το παρόμοιο παράπονό τους, ωστόσο ουδείς μέχρι σήμερα μου προσήψε την όποια πρόθεση για να τον αδικήσω ή ιδιοτέλεια στις ενέργειές μου. Απλώς λοιπόν κι εσείς ανήκετε πλέον στους «παραπονεμένους» και μάλιστα αναγνωρίζω ότι είσθε πολύ ευαίσθητοι και εκτιμώ που το παράπονο εσείς δεν το κρατάτε μέσα σας όπως κάνουν οι περισσότεροι, αλλά το εκφράζετε ελεύθερα όπως το αισθάνεσθε, με το θάρρος της γνώμης σας.

Δεχθείτε, λοιπόν, την ειλικρινή δημόσια συγγνώμη μου για την σκληρή και «ανελέητη» κριτική μου προς το blog σας και λάβετε υπ’ όψιν σας α) ότι είμαι εκ φύσεως «σκύλος όχι του σαλονιού ή του χαϊδέματος», αλλά που και για μικρό θόρυβο «χαλά τον κόσμο» από τα «γαυγίσματα», β) και το γεγονός ότι η προηγούμενη επίμαχη ανάρτησή σας με βρήκε σε περίοδο εθνικής επετείου, σε κλίμα εμβατηρίων και που στα αυτιά μου ηχούσε έντονα η εθνική ιαχή «αέρααα!» του ’40 που προκαλούσε το φόβο και τον τρόμο στον κατακτητή, οπότε η «επίθεση εναντίον σας» ήταν σαφώς επηρεασμένη από τον ένδοξο ελληνικό στρατό, και ήταν στο πλαίσιο της νόμιμης άμυνας.

Θα ήθελα τελειώνοντας, φιλικά να σας προτρέψω και να σας συστήσω όσο μπορείτε να αποφεύγετε να πλησιάζετε το «πιτ μπουλ», για να «μη χαλάει άσκοπα τον κόσμο με τα άγρια γαυγίσματά του» (είδατε πώς «επιτέθηκε» στους «Εργολήπτες»  για να τους «δαγκώσει»· και κυκλοφορεί και λύσσα από ό,τι ακούω στις μέρες μας). Παραδειγματιστείτε και από τα blogs των Συντονιστικών που δεν αναδημοσιεύουν καμμία απολύτως ανάρτησή μου (ακόμα κι όταν οι Ιερισσιώτες κάνουν Παράκληση στην Παναγία στο Ησυχαστήριό μας)·  κάτι περισσότερο ξέρουν αυτοί για το «πιτ μπουλ». Όπως λέει και η σοφή ελληνική παροιμία: «Από μακριά κι αγαπημένοι».

Χρόνια σας Πολλά για την εθνική εορτή.

Υ.Γ.: Σέβομαι απολύτως και το δικαίωμά σας στην ανωνυμία (άσχετα με το αν το θεωρώ σωστό ή όχι), και δεν ζητώ να μου αποκαλυφθεί η ταυτότητά σας. Τα κύρια χαρακτηριστικά ενός ανθρώπου είναι το πνεύμα και ο λόγος του, το όνομά του είναι το τελευταίο.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s