Η «ΦΤΩΧΟΜΑΝΑ» ΜΙΛΗΣΕ, Η ΕΥΡΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ. ΑΘΗΝΑ, ΠΑΨΕ ΝΑ’ΣΑΙ ΑΝΕΡΑΣΤΗ, ΑΝΕΚΦΡΑΣΤΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΗ

vasilinos.wordpress.com

1-web

Η σημερινή ημέρα 9-11-2013 ορίστηκε επάξια ως «Παγκόσμια Ημέρα» διαμαρτυρίας ενάντια στην καταστροφή της πανέμορφης προ του Άθω περιοχής από την εξόρυξη και μεταλλουργία χρυσού. Πλήθος πόλεων στην Ελλάδα (Αθήνα, Πάτρα, Βόλος, Καβάλα, Κομοτηνή, Σπάρτη, Σύρος, Ιωάννινα, Ρόδος, Μυτιλήνη, Κέρκυρα, Αίγινα, Τρίκαλα, Ηράκλειο, Λιβαδειά κ.λ.π.), διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στην καταστροφή της Χαλκιδικής και την αλληλεγγύη τους στους τίμια αγωνιζόμενους κατοίκους, οι οποίοι δέχονται τη μεγαλύτερη σε όλα τα επίπεδα καταστολή και κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Εις πείσμα των ΜΜΕ και των Ελλήνων δημοσιογράφων που συνεχίζουν να αποκρύπτουν τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις για περιβαλλοντικό λόγο όλων των εποχών στην Ελλάδα (σήμερα κανένα από τα ΜΜΕ δεν αναφέρθηκε –για τον ΣΚΑΪ σημαντικό περιβαλλοντικό γεγονός ήταν σήμερα ότι φύτεψαν κάποιο δενδράκι στην Μυτιλήνη· προφανώς εις μνημόσυνο των αιωνόβιων δένδρων που καταστρέφονται στις Σκουριές), το κίνημα λαμβάνει πλέον παγκόσμιες διαστάσεις. Σήμερα μαζί μας διαδήλωσαν στο Λονδίνο, στο Παρίσι, στο Άμστερνταμ, στο Μόντρεαλ, στο Βερολίνο κ.λ.π.

Τις εντυπώσεις όμως σήμερα κέρδισε πάλι η «φτωχομάνα» Θεσσαλονίκη, η οποία με τη βοήθεια όλων των Συντονιστικών Επιτροπών Αγώνα οργάνωσε τη διαδήλωση όχι σε παράδρομους ή σε μικροπλατείες, αλλά στις δύο μεγαλύτερες κεντρικές οδούς της, την Τσιμισκή και την Εγνατία, οι οποίες σήμερα «βούλιαξαν».

Η σημερινή πορεία διαμαρτυρίας χαρακτηρίσθηκε ως η μεγαλύτερη περιβαλλοντική διαδήλωση που έχει γίνει στην Ελλάδα, και αφού διέσχισε την Θεσσαλονίκη κατέληξε έξω από την ΕΡΤ3, δείγμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους εργαζόμενους της ΕΡΤ3. Αφού  οι δημοσιογράφοι των καναλιών επέλεξαν την αποχή και την μη ενημέρωσή σας, εμείς δεν θα σας πούμε περισσότερα. Οι εικόνες που σας παραθέτουμε, και αναγκασθήκαμε εμείς να κάνουμε τον «φωτορεπόρτερ», μιλούν από μόνες τους.

Τελειώνοντας την παρούσα ανάρτησή μας, αισθανόμαστε την ανάγκη να απευθύνουμε στην πρωτεύουσά μας, την Αθήνα έναν λόγο: «Αθήνα, δεν σου ταιριάζει η κατάθλιψη. Ο έρωτας της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας… γεννήθηκε στην Αθήνα και πρέπει πάλι η καρδιά σου να αρχίσει να κτυπά ερωτικά· το έναυσμα σου το δίνει η ανυποχώρητη πανέμορφη Χαλκιδική σου. Πάψε πλέον να είσαι καταθλιπτική, ανέραστη κι ανέκφραστη».

This slideshow requires JavaScript.

One thought on “Η «ΦΤΩΧΟΜΑΝΑ» ΜΙΛΗΣΕ, Η ΕΥΡΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ. ΑΘΗΝΑ, ΠΑΨΕ ΝΑ’ΣΑΙ ΑΝΕΡΑΣΤΗ, ΑΝΕΚΦΡΑΣΤΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΗ

  1. Pingback: Η Χαλκιδική θα νικήσει! | ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ (MET.A.A.)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s