Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΧΟΤΖΑ

vasilinos.wordpress.com

Hotzas 2

Κάποιοι εξυπηρετώντας τα κομματικά, προσωπικά και οικονομικά συμφέροντα, κατέστρεψαν συνειδητά το δημόσιο συμφέρον, κατέστησαν την πατρίδα μας υπό επιτροπία εκχωρώντας ουσιαστικά την εθνική κυριαρχία της σε στυγνούς αδίστακτους διεθνείς τοκογλύφους, έλαβαν το μεγαλύτερο δάνειο (όλων των εποχών) που έχει λάβει χώρα πάνω στον πλανήτη, εξαπατούσαν τον Λαό αποκρύπτοντάς του συνειδητά την αλήθεια για την οικονομική κατάσταση της χώρας μας. Έπρεπε τώρα οι υπαίτιοι να διαχειρισθούν την οργή των Ελλήνων πολιτών που θα μάθαιναν την αλήθεια, και όλοι πρέπει να ομολογήσουμε ότι με τη βοήθεια των ΜΜΕ και των ακριβοπληρωμένων δημοσιογράφων διαχειρίσθηκαν με τον καλύτερο τρόπο την καταστολή της δίκαιης οργής του Λαού.

Εν αρχή στον Έλληνα πολίτη ενέβαλαν τον φόβο ότι αν δεν δεχθεί τα επαχθή μέτρα που του επιβάλλουν οι δανειστές, θα καταστραφεί ολοσχερώς και θα πεθάνει χωρίς φάρμακα, χωρίς φαγητό, χωρίς… χωρίς… Ο Λαός φοβήθηκε και πειθάρχησε και οι εκατοντάδες  χιλιάδες αγανακτισμένοι έφυγαν αμέσως από τις πλατείες, κάθισαν στους καναπέδες τους και άρχισαν με προσοχή να ακούνε τα άγρια φορολογικά μέτρα, να ακούνε τις δεκάδες χιλιάδες απολύσεις και το 30% ανεργίας, το κλείσιμο εκατοντάδων χιλιάδων επιχειρήσεων και να βλέπουν τους συμπολίτες τους άλλοι κατά χιλιάδες να τρώνε από τα συσσίτια και άλλοι από τα σκουπίδια. Βλέπει ο Έλληνας πολίτης την κατάργηση  των εργατικών δικαιωμάτων του, την περικοπή των μισθών, των συντάξεων, των αναπηρικών επιδομάτων, την κατάργηση της δωρεάν ιατρικής του περίθαλψης, την κατάργηση της αργίας του, άρχισε να διαπιστώνει ότι δεν δύναται να βάλει πετρέλαιο να ζεσταθεί και αφήνεται να πεθάνει από το κρύο ή από την αιθαλομίχλη, ότι δεν δύναται να κινήσει το αυτοκίνητό του ούτε να το κρατήσει, άρχισε να βλέπει χιλιάδες συμπολίτες του να αυτοκτονούν,… να βλέπει να του επιβάλλουν δυσβάστακτους φόρους σε τέτοιο βαθμό που ο μεγαλύτερος πλέον φόβος του είναι να μην του κατασχέσουν το σπίτι και τον κλείσουν φυλακή για αδυναμία εκπλήρωσης των φορολογικών του υποχρεώσεων.

Με όλα αυτά φθάσαμε στις Δημοτικές εκλογές και τις Ευρω-εκλογές. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι φοβισμένοι αγανακτισμένοι τείνουν να εκδηλώσουν την οργή τους δημοκρατικά με την ψήφο τους, αφού μέσα στο παραβάν δεν κινδυνεύουν να τους δουν κάποιοι. Έπρεπε όμως οι κυβερνώντες και αυτή την οργή να τη διαχειρισθούν, δεδομένου ότι εν όψει των εκλογών δεν έχουν πλέον περιθώρια για παροχές υποσχέσεων. Είπαν λοιπόν προεκλογικά να επιβάλουν στους οργισμένους και αγανακτισμένους πολίτες δυσβάστακτα παράλογα και αστρονομικά πρόστιμα, υπέρογκες χρηματικές ποινές ακόμα και για μια παράβαση των 0,50 ευρώ. Έτσι από την 1η Ιανουαρίου 2014 έθεσαν σε εφαρμογή τις διατάξεις του νέου Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών (Ν. 3176/2014).

Δι’ αυτού του νόμου επέβαλαν για μία οφειλή 4 ευρώ που εκ παραδρομής ή εκ λάθους δεν αποδόθηκαν στην Εφορία, να μετατραπεί στο τέλος του έτους σε πρόστιμο απόλυτου παραλογισμού ύψους τουλάχιστον 39.044,00 ευρώ. Για μία απόδειξη αξίας 0,50 λεπτών που δεν κόπηκε, επιβάλλεται αρχικά το δυσθεώρητο πρόστιμο των 1000 ευρώ ή 2500 ευρώ ανάλογα… και αυτό το ποσό θα πολλαπλασιάζεται… χωρίς να μπορεί να περιορισθεί, στο 15πλάσιο του προστίμου για τη μία μη εκδοθείσα απόδειξη… Αν οποιοδήποτε ποσό φόρου δεν καταβληθεί το αργότερο εντός δύο μηνών από την παρέλευση της νόμιμης προθεσμίας καταβολής, θα καταλογίζεται αυτομάτως στον οφειλέτη πρόστιμο ίσο με το 10% του φόρου που δεν καταβλήθηκε εμπρόθεσμα, το οποίο προϊόντος του χρόνου θα ανέρχεται και στο 30% με υποχρέωση καταβολής τόκων οι οποίοι θα υπολογίζονται επί του αρχικού ποσού της οφειλής… Όταν το ποσό του φόρου που προκύπτει με βάση τη φορολογική δήλωση υπολείπεται του φόρου με βάση τον διορθωτικό προσδιορισμό φόρου, ο φορολογούμενος θα καλείται να πληρώσει πρόστιμο… έως και 100%  επί του ποσού της διαφοράς, εάν το ποσό ανέρχεται σε ποσοστό του 50% του φόρου που προκύπτει με βάση τη φορολογική δήλωση…

Αυτές είναι μερικές από τις φορολογικές ρυθμίσεις και τις αναφέρουμε ενδεικτικά (βλ. και εφημερίδα «Κυριακάτικη Δημοκρατία» της 26-1-2014, σελ. 32). Οι Έλληνες αγανάκτησαν, οργίστηκαν, διαμαρτυρήθηκαν, φοβήθηκαν, και σήμερα 31-1-2014 το Υπουργείο ανακοίνωσε ότι έγιναν κάποια λάθη και μειώνει στο 50% τα πρόστιμα που επέβαλε, καταργεί τα πρόστιμα επί των προστίμων, τον διπλασιασμό των προστίμων κ.λ.π. Τα ΜΜΕ ανέλαβαν να μας δείξουν την ανακούφιση που ένοιωσαν οι Έλληνες πολίτες για τη μείωση των εξοντωτικών προστίμων κατά 50% (προφανώς το άλλο 50% θα μπει μετά τις εκλογές).

Ο Υπουργός Οικονομικών προφανώς «ζήλεψε» τη σοφία του Ναστραδίν Χότζα.

Πήγε κάποιος στον Χότζα και αγανακτισμένος άρχισε να διαμαρτύρεται λέγοντας: «Έχω Χότζα μου, τέσσερα παιδιά και μένω σε ένα σπίτι 50 τ.μ. και η ζωή μας είναι ανυπόφορη. Δεν μπορούμε έξι άτομα να ζήσουμε σε ένα τόσο μικρό σπίτι γιατί… γιατί… γιατί… για να ζήσουμε σαν άνθρωποι πρέπει να έχουμε ένα σπίτι τουλάχιστον 120 τ.μ. Θέλουμε να μας βοηθήσεις να μας φύγει αυτή η στενοχώρια». Ο Χότζας τον ρωτά: «Έχεις σκύλο;». Ο απελπισμένος άνθρωπος του απαντά: «Ναι». Τότε του λέει ο Χότζας: «Να τον βάλεις μέσα στο σπίτι σου να μείνει και αυτός, και να έρθεις σε εμένα ξανά σε μια εβδομάδα».  Έρχεται πάλι σε μια εβδομάδα και τον ρωτά ο Χότζας: «Πώς είστε;» Και του απαντά: «Δράμα Χότζα, ο σκύλος γαυγίζει και δεν μας αφήνει να κοιμηθούμε». Ο Χότζας τον ρωτά: «Έχεις κατσίκα;»  «Ναι». Του λέει λοιπόν ο Χότζας: «Να τη βάλεις και αυτή μέσα και να έρθεις πάλι σε μια εβδομάδα». Πηγαίνει πάλι μετά από μια εβδομάδα και λέει στον Χότζα ότι η κατάσταση είναι απερίγραπτη, δεν αντέχεται. Ο Χότζας τότε τον ρωτά: «Έχεις κότες;»  «Ναι», του απαντά.  «Βάλε και αυτές μέσα στο σπίτι και έλα μετά από μια εβδομάδα».  Έρχεται την επόμενη εβδομάδα και παραπονιέται στον Χότζα ότι είναι αδύνατον πλέον να μένουν μέσα σε αυτό το σπίτι. Ο Χότζας τον ρωτά: «Έχεις μήπως αγελάδα;» «Ναι», του απαντά ο ταλαιπωρημένος άνθρωπος. «Βάλτη και αυτή μέσα και έλα ξανά σε μια εβδομάδα». Την επόμενη εβδομάδα που επισκέπτεται πάλι τον Χότζα, του λέει: «Το σπίτι, Χότζα μου, είναι κόλαση και προτιμάμε να πεθάνουμε παρά να μείνουμε σε αυτή την κόλαση. Τώρα κοιμόμαστε έξω στην αυλή στην βροχή και στο κρύο». Του λέει τότε ο Χότζας: «Βγάλε έξω όλα τα ζώα, καθαρίστε το σπίτι και έλα να με βρεις μετά από μια εβδομάδα». Έρχεται μετά από μια εβδομάδα και τον ρωτά ο Χότζας: «Πώς είστε τώρα;» Και του απαντά ευχαριστημένος ο άνθρωπος: «Με τη βοήθειά σου Χότζα μου, είμαστε μια χαρά, παράδεισος έγινε το σπίτι μας».

Ο πρωθυπουργός προφανώς φρονεί ότι όλα είναι μια συνήθεια· όπως έμαθαν οι Έλληνες στην κατανάλωση, θα μάθουν σου λέει και στη λιτότητα. Κόβει μισθούς, συντάξεις, επιδόματα αναπήρων, φάρμακα, απολύει δεκάδες χιλιάδες υπαλλήλους, επιβάλλει δυσβάσταχτη φορολογία, η ανεργία πήγε στο 30%, χιλιάδες τρώνε στα συσσίτια και στα σκουπίδια, κατάσχονται δεκάδες χιλιάδες σπίτια, πολίτες κοιμούνται στα παγκάκια, χιλιάδες αυτοκτονούν, αδυνατούν να πάρουν πετρέλαιο για να ζεσταθούν, αδυνατούν να κρατήσουν το αυτοκίνητό τους,  να πληρώσουν τη ΔΕΗ… να… να… Βγήκε ο πρωθυπουργός και υπερήφανος δήλωσε ότι μαθαίνουν οι Έλληνες στη λιτότητα και έχουμε πλέον πλεόνασμα.

Είπαν μια φορά στον Χότζα ότι όλα είναι μια συνήθεια. Λέει ο Χότζας: «Ο γάϊδαρός μου τρώει μια μπάλα σανό την εβδομάδα. Θα τον μάθω να τρώει ¼ της μπάλας του σανού την εβδομάδα, ώστε να τρώει μία μπάλα τον μήνα».  Άρχισε λοιπόν να του μειώνει τον σανό δίνοντάς του ¼ σανό την εβδομάδα. Πέρασαν δυο τρεις εβδομάδες, ο γάϊδαρος αδυνάτιζε, αλλά ο Χότζας ήταν ικανοποιημένος διότι πράγματι διαπίστωνε ότι όλα είναι μια συνήθεια. Ο γάϊδαρός του όμως ψόφησε από την πείνα και ο Χότζας είπε: «Για δες, πάνω που συνήθισε να τρώει ¼ του σανού, ψόφησε».

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s