ΟΙ «30 ΨΕΥΤΟ-ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΤΩΝ ΣΚΟΥΡΙΩΝ» ΕΒΓΑΛΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΠΟ ΤΗΝ Α΄ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

vasilinos.wordpress.com

kalpi]

 

Παραθέτουμε τα τελικά αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών για τον Δήμο Αριστοτέλη, όπως αυτά ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών:

                                                                       Ποσοστό        Ψήφοι            Έδρες

Μίχος Ιωάννης  (Κίνημα Ανάπτυξης)              51,13               8.031               16

Πάχτας Χρήστος (Όραμα Πολιτών)                46,95               7.374               11

Τρικαλιώτης Ιωάννης (Λαϊκή Συσπείρωση)   1,92                 302

Επί 21.487 εγγεγραμμένων ψήφισαν 16.090. Το ποσοστό συμμετοχής ήταν 74,88%, έγκυρα ήταν 15.707, άκυρα 282, λευκά 101.

Θα μπορούσαμε να κάνουμε πολλές αναλύσεις για το αποτέλεσμα, για τα ποσοστά αποχής, για τα λευκά, που σαφώς θα ανέβαζαν τα ποσοστά των «ψευτο-οικολόγων των Σκουριών». Προς το παρόν όμως, θα σταθούμε στο γεγονός ότι τα κύρια Μαντεμοχώρια Ολυμπιάδα, Στρατονίκη, Νεοχώρι, Παλαιοχώρι, Βαρβάρα κ.λ.π., συμπαρατάχθηκαν με τους «30 ψευτο-οικολόγους των Σκουριών». Το κυριότερο όμως είναι ότι η Αρναία (στην οποία ο κ. Πάχτας είχε μεταφέρει την έδρα του Δήμου και η οποία είναι η πατρίδα του), ψήφισε έντιμα ότι η Έδρα πρέπει να επιστρέψει στην Ιερισσό, όπως ο νόμος ορίζει.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ για όλους τους Δήμους τα ΜΜΕ μετέδιδαν τα αποτελέσματα  μέχρι τα ξημερώματα, για τον Δήμο Αριστοτέλη ανέφεραν αποτελέσματα τριων εκλογικών κέντρων στα οποία προηγείτο ο κ. Πάχτας και εμφανίζοντο κυβερνητικοί παράγοντες σχολιάζοντας ότι η τοπική κοινωνία έκανε  την επιλογή της και δήθεν «θέλει την επένδυση», και την ίδια στιγμή η περιοχή μας γέμιζε με κλούβες των ΜΑΤ (άραγε με τίνος εντολή γέμισε η περιοχή με ΜΑΤ, εξοργίζοντας και προκαλώντας τους δημότες;). Ούτε για την «Χρυσή Αυγή» δυσκολεύτηκαν να πουν τα αποτελέσματα ούτε για κανένα άλλο συνδυασμό, παρά μόνο για τον Δήμο Αριστοτέλη αρνούντο πεισματικά να ανακοινώσουν το αποτέλεσμα. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι από το τοπικό κανάλι της Χαλκιδικής «SUPER», ο δημοσιογράφος αφού ενημέρωσε αναλυτικά για τα αποτελέσματα όλων των άλλων Δήμων της Χαλκιδικής, καληνύχτησε το κοινό χωρίς να ενημερώσει για τα αποτελέσματα του Δήμου Αριστοτέλη, την στιγμή που όλη η περιοχή πανηγύριζε για τα αποτελέσματα των εκλογών. Αυτή είναι η δημοκρατία τους! Αυτή είναι η ενημέρωσή τους! Όταν τελειώσει η καταμέτρηση των σταυρών, θα σας ενημερώσουμε για τα αποτελέσματα των υποψηφίων.

 Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Οι κάτοικοι του Δήμου Αριστοτέλη σήμερα στις 5.00 το απόγευμα οργανώνουν πανηγυρική συγκέντρωση στην Ιερισσό για το εκλογικό αποτέλεσμα (μια μικρή εκτόνωση από τη φόρτιση των ημερών).

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s