Στην Ουρανούπολη δεν έμεινε πιάτο για σερβίρισμα (και χωρίς χορευτικό μάλιστα). …Μ. Παναγία

vasilinos.wordpress.com

Ουρανουπολη

Οι κάτοικοι της Ουρανούπολης το προηγούμενο διάστημα δείχνοντας απαράμιλλη αγωνιστικότητα ήταν στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Καθώς οι Αγιορείτες πατέρες «ησυχάζουν», ανέλαβαν οι Ουρανοπολίτες να προστατεύσουν την προ του Άθω περιοχή από την καταστροφή. Κατά το κοινώς λεγόμενο, με την καλή τους την καρδιά δεν άντεχαν η μισή Χαλκιδική να ανήκει στην Παναγία την Αθωνίτισσα και το άλλο μισό «να το πάρει ο διάβολος», να γεμίσει με τοξικά απόβλητα, να μολυνθούν τα νερά, να καταστραφούν τα δάση, να μολυνθεί γη και αέρας· δεν ανέχοντο τα σύνορα του όμορφου Περιβολιού της Παναγίας να συνορεύουν με την καταστροφή.

Σ’ αυτόν τον αγώνα άφησαν τις δουλειές τους, τις οικογένειές τους, ήταν συνεχώς στις διαδηλώσεις, στα βουνά, έξω από τα αστυνομικά μέγαρα και τμήματα. Οι κάτοικοί της δυσφημίστηκαν ως δήθεν μέλη εγκληματικής οργάνωσης, μπήκαν στα σπίτια τους τα ΜΑΤ κάνοντας έρευνες, προσπάθησαν να τους εκφοβίσουν, να τους τρομοκρατήσουν και καταδικάσουν. Μέλη της απερχόμενης δημοτικής Αρχής έχουν μηνύσει τους κατοίκους και έχουν καταθέσει αγωγές εναντίον τους. Όπως είναι γνωστό, τον συνδυασμό που «είχε» ως όραμά του να κλείσει φυλακή τους δημότες του ως «εγκληματίες» και «τρομοκράτες», οι πολίτες του Δήμου Αριστοτέλη τον κατέστησαν παρελθόν, γύρισαν μια σελίδα με μελανά γράμματα. Όπως και τα άλλα χωριά του Δήμου, η Ουρανούπολη εχθές (για όσους γνωρίζουν «χωρίς χορευτικό» λόγω ανθρώπινων μικροτήτων), γιόρτασε τέλεια το γύρισμα της μελανής σελίδας. Είχε τέλεια οργάνωση, τέλειο χορευτικό δυναμικό και κάτω από ένα μαγευτικό ηλιοβασίλεμα εκτονώθηκε μια απέραντη πολυχρόνια φόρτιση.

Η Ουρανούπολη λόγω των εκλογικών σχηματισμών δεν έβγαλε δικό της δημοτικό σύμβουλο, όμως όπως οι Ουρανοπολίτες ήταν στην πρώτη γραμμή του αγώνα, έτσι και όλοι οι κάτοικοι του Δήμου και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι του κινήματος θα είναι εκπρόσωποι της Ουρανούπολης, η οποία είναι η πιο όμορφη και προνομιούχα περιοχή του Δήμου μας.

Το πρώτο τμήμα του κάτωθι βίντεο περιλαμβάνει τις όμορφες στιγμές που έζησε η Ουρανούπολη.

Στο δεύτερο τμήμα του βίντεο υπάρχουν λίγα στιγμιότυπα από το προεόρτιο γλέντι που έκαναν οι Μεγαλοπαναγιώτες την Τρίτη στις 20-5-2014. Ανεπίσημες πληροφορίες λένε ότι έκαναν αυτό το προεόρτιο γλέντι τους μέχρι να οργανώσουν το μεγάλο στην κεντρική πλατεία του χωριού (στο Χοροστάσι), καλώντας και όλα τα χωριά του Δήμου.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s