ΠΩΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΩ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ; (Του Αρχιμ. Χριστοδούλου Αγγελόγλου)

vasilinos.wordpress.com

ouggros

Το τελευταίο διάστημα μου τηλεφωνούν από όλη την Ελλάδα πολίτες και μου καταθέτουν τις ανησυχίες τους, τους προβληματισμούς τους και μου θέτουν το ερώτημα:  «Πώς και τι να ψηφίσω;». Θα μπορούσα μονολεκτικά να τους απαντήσω: «Σαν Χριστιανός Έλληνας», πιστεύω όμως ακράδαντα ότι αυτές οι δυο έννοιες του «Χριστιανού» και του «Έλληνα» έχουν πλέον τόσο πολύ αλλοιωθεί, που όλοι θεωρούμε κατά φαντασία τους εαυτούς μας Έλληνες και Χριστιανούς. Έτσι αναγκάσθηκα να δημοσιεύσω σήμερα το παρόν μικρό άρθρο μου.

Πριν τις εκλογές της 9ης Απριλίου του 2000, εξέδωσα ένα πόνημά μου με τίτλο: «Πνευματική θεώρηση των εκλογών», το οποίο δημοσιεύθηκε και με το βιβλίο με τίτλο: «Και μετά ανόμων ελογίσθη», τεύχος 1, στη σειρά «Σύγχρονα Αντίφωνα» στις σελ. 243-261. Εκεί εξέθεσα τη θεώρησή μου ότι: «το θέμα εκλογής κυβέρνησης είναι κατ’ εξοχήν πνευματικό», ότι «δεν εκλέγουμε το πρόσωπο, αλλά το πνεύμα από το οποίο εμφορείται το πρόσωπο αυτό» κ.λ.π. Όλα αυτά ισχύουν εις το ακέραιο μέχρι σήμερα.  ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.

Αγαπητοί μου φίλοι, σε όλη τη διαδικασία που αφορά την ευρωπαϊκή ένωση υπάρχει τεράστιο δημοκρατικό έλλειμμα, στην Ευρωβουλή λαμβάνονται όλες οι αποφάσεις για το παρόν και το μέλλον της πατρίδος μας και το μέλλον των άλλων ευρωπαϊκών κρατών, από εκεί επιβάλλουν τους δημοσιονομικούς κανόνες, την οικονομική πολιτική, συγκεντρώνουν τις εξουσίες από τα εθνικά κοινοβούλια, τα θέματα που τίθενται στην Ευρωβουλή δεν περνούν από το ελληνικό κοινοβούλιο και οι ευρωβουλευτές ψηφίζουν κατά το δοκούν και όταν όλα αυτά αρχίσουν να εφαρμόζονται, τότε θα είναι κατά τη λαϊκή παροιμία «αργά για κλάματα». Υπάρχει τεράστιο έλλειμμα ενημέρωσης, ούτε οι πολιτικοί μάς ενημερώνουν, ούτε οι ευρωβουλευτές (οι οποίοι για κάθε θέμα ψηφίζουν εν λευκώ χωρίς να μας ρωτήσουν, χωρίς να μας ενημερώσουν), ούτε ο τύπος, ούτε τα ΜΜΕ μας ενημερώνουν για τα όσα αποφασίζονται στο ευρωκοινοβούλιο. Για δύο μόνο πράγματα μας ενημερώνουν: Πότε θα συζητηθεί αν θα μας δώσουν τη «δόση μας» και τι συνέπειες θα υποστούμε αν δεν μας τη δώσουν ή δεν θελήσουμε να την πάρουμε.

Το τεράστιο σκόπιμο έλλειμμα ενημέρωσης που υπάρχει για την Ε.Ε., προφανώς κατανοείτε ότι δεν έχω τη δυνατότητα στο μικρό αυτό άρθρο μου να σας το αναπληρώσω, εκείνο όμως που έχω να ξεκαθαρίσω είναι ότι σε αυτές τις ευρωεκλογές ο σκοπός της ψήφου μας δεν είναι να ρίξουμε την κυβέρνηση και να βάλουμε άλλη, δεν είναι να δώσουμε δύναμη στο κόμμα που υποστηρίζουμε. Το κριτήριό μας δεν μπορεί να είναι η επίλυση ενός επιμέρους τοπικού προβλήματος (π.χ. αν υπερασπίζω σαν σύλλογος ή σαν περιοχή τα δικαιώματα  της αναπαραγωγής της χελώνας καρέτα καρέτα στην παραλία μου και κάποιο κόμμα μου υπόσχεται ή και παρέχει τη στήριξή του, να ψηφίσω γι’αυτό τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του για να με βοηθήσει). Είναι παράλογο όταν στο ευρωκοινοβούλιο νομοθετούν και αποφασίζουν  για το σώμα μας, την ψυχή μας, την υγεία μας, την οικονομία μας, την πατρίδα μας, το μέλλον των παιδιών μας, εμείς να στέλνουμε στην Ευρωβουλή ανθρώπους κομμάτων που κατέστρεψαν τη χώρα, που δεν σέβονται Αυτόν στου Οποίου το Όνομα ο Συνταγματικός νομοθέτης ομνύει και έχει θεσπίσει το Σύνταγμα, και  νομοθετούν αντίθετα και με το Πνεύμα του Θεού και με του Έλληνα Συνταγματικού νομοθέτη και απλώς μας υπόσχονται μία επίλυση ενός τοπικού προβλήματός μας, που αν πραγματικά ήθελαν, θα είχαν συμβάλει να επιλυθεί μέχρι  τώρα.

Επίσης εάν ένα κόμμα θέσει ως υποψήφιο ευρωβουλευτή του έναν χριστιανό Έλληνα, με σκοπό την άγρευση ψήφων από το «χριστεπώνυμο πλήρωμα», είναι κατανοητό ότι τότε πρόκειται περί δολώματος, καθώς ο υποψήφιος είναι  υποχρεωμένος να ακολουθεί την κομματική γραμμή και την ιδεολογία του κόμματος. Βλέπετε πώς οι βουλευτές εκπρόσωποί μας στο κοινοβούλιο  όταν ψηφίσουν κατά συνείδηση, πριν ακόμα τελειώσει η Βουλή τούς έχει ανακοινωθεί  η διαγραφή τους από το κόμμα. Μη συνεχίζετε λοιπόν να εξαπατάσθε.

Όποιοι αγαπάτε τον Χριστό και την Πατρίδα και είσθε συνειδητοί Έλληνες Χριστιανοί, ψηφίστε παράταξη που το ιδρυτικό καταστατικό της να εμφορείται από χριστιανισμό και ελληνισμό, δυο έννοιες που χαρακτηρίζουν το πνεύμα του Έλληνα Συνταγματικού νομοθέτη, ο οποίος κατοχύρωσε και θέσπισε τα εθνικά μας δίκαια στο Όνομα της Αγίας και Ομοουσίου Τριάδος, αναγνωρίζοντας ως Κύριό Του τον Κύριον Ιησούν Χριστόν.

Ίσως από τον καναπέ καθήμενοι να μη βλέπετε στις οθόνες σας κάποιους τέτοιους, όμως υπάρχουν παρ’ότι είναι πλέον δυσεύρετοι. Επειδή τις τελευταίες δεκαετίες έχουν εκλείψει πολιτικοί «ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ» και όποιος βρεθεί να έχει έστω λίγη μυρωδιά από τις δύο ανωτέρω έννοιες λοιδωρείται και αποβάλλεται, ελλείψει τούτων σας παραθέτω κάτωθι απόσπασμα μιας συγκλονιστικής ομιλίας του Ούγγρου πρωθυπουργού κ. ViktorOrban, που δόθηκε στη διάσκεψη «Ελπίδα και η Χριστιανική Αντιμετώπιση της Κρίσης», που έλαβε χώρα στη Μαδρίτη της Ισπανίας στις 17-11-2012. Ο τίτλος της ομιλίας του για την Ευρώπη είναι: «Η πίστη, η εκκλησία, το έθνος και η οικογένεια δεν ανήκουν στο παρελθόν μας, αλλά στο μέλλον μας». Δείτε το πνεύμα του Ούγγρου πρωθυπουργού (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ) και ψηφίστε αν είσθε συνειδητοί Έλληνες Χριστιανοί, κόμμα και υποψηφίους που εμφορούνται από τέτοιο πνεύμα. Αν δεν υπάρχουν, είναι στο χέρι σας να υπάρξουν. Το δικό σας χέρι ελεύθερο πηγαίνει στην κάλπη. Αν δεν ψηφίσετε με αυτό το κριτήριο, τότε καλή υπομονή στις συνέπειες που θα ακολουθήσουν.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s