Στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα

vasilinos.wordpress.com

oρυχειο

Το τελευταίο διάστημα η μεταλλευτική εταιρεία διοργανώνει (επιλεκτικά) εκδρομές κατοίκων της ευρύτερης περιοχής σε διάφορα έργα που έχει παρανόμως ξεκινήσει να υλοποιεί, παρά το γεγονός ότι το ίδιο το κράτος μέχρι σήμερα δεν έχει εγκρίνει το Επενδυτικό Σχέδιο ως ο Ν. 3220/2004, άρθρ. 3 ορίζει. Η εταιρεία εκμεταλλευόμενη την άγνοια ή την ανάγκη κάποιων κατοίκων, στις εκδρομές αυτές που διοργανώνει επιλέγουν «κατάλληλα» άτομα και τους παίρνουν συνεντεύξεις θετικές, και τις δηλώσεις τους τις διαβάζουμε στα «Μεταλλευτικά Νέα» ή τις βλέπουμε στα χορηγούμενα τοπικά κανάλια και σε blogs που έχουν αναλάβει να απαντούν για λογαριασμό της εταιρείας.

Την ίδια στιγμή που οι εκδρομείς της εταιρείας κάνουν τις δηλώσεις τους, οι γείτονές μας της Πτολεμαΐδας που βιώνουν ήδη τις συνέπειες των εξορύξεων (και μάλιστα εκ του λιγνίτη που είναι σαφέστατα υποδεέστερες από αυτές τις εξόρυξης χρυσού-χαλκού),  καταθέτουν στα μεγάλα κανάλια σε όλους μας ότι πεθαίνουν από καρκίνο, ότι απαλλοτριώνουν τα χωριά τους, ότι… ότι… ότι… Κάποιοι είδαν, έμαθαν, έπαθαν, ξέρουν τώρα. Όταν, λοιπόν, μιλούν οι παθόντες γείτονες, είναι συνετό εκ μέρους μας να τους ακούμε καθώς κάτι ξέρουν ως παθόντες.

Ας τους ακούσουν όλοι αυτοί οι οποίοι βλέπουν την αρχή των παράνομων εργασιών και αγνοώντας τις οδυνηρές συνέπειες που θα ακολουθήσουν, κάνουν ασύνετες και αλόγιστες δηλώσεις. Καλό θα είναι κάποιοι να οργανώσουν εκδρομές και στους γείτονες  που υφίστανται τις συνέπειες, για να κατανοήσουν τι εστί αλήθεια.

Παραθέτουμε κάτωθι το τηλεοπτικό ρεπορτάζ  της κας Τατιάνας Στεφανίδου από το κανάλι STAR στην εκπομπή «Μίλα», όπου οι γείτονές μας ενημερώνουν ποιο θα είναι και το δικό μας μέλλον. Αξίζει να το δείτε και είσθε ελεύθεροι να εναποθέσετε την πίστη και εμπιστοσύνη σας όπου εσείς προαιρείσθε, στους επιλεγμένους εκδρομείς ή στους χαροκαμένους γείτονες, αρκεί να μην έρθει η στιγμή που θα υλοποιηθεί η λαϊκή παροιμία: «Στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα».

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s