Όπως καταλαβαίνετε, σήμερα, είμαστε «μια χαρούμενη ατμόσφαιρα» (Ντ. Ηλιόπουλου)

vasilinos.wordpress.com

MAT-εντος-δριων

Σήμερα 8-7-2014 συνεχίστηκαν στον Πολύγυρο οι απολογίες των υπολοίπων κατηγορουμένων, συνολικά δέκα (πέντε από τη Θεσσαλονίκη και πέντε από την Ιερισσό).  Στους δύο από αυτούς επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της μη εξόδου από τη χώρα και της παρουσίας τους μια φορά τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους. Στους υπολοίπους οκτώ επεβλήθη ότι απαγορεύεται να προσεγγίσουν σε ακτίνα 4 χιλιομέτρων τη μεταλλευτική περιοχή και πρέπει να κρατούν απόσταση 10 μέτρων από τους μεταλλωρύχους (όπως επιβλήθηκε και στους υπολοίπους εχθές και κάναμε σχόλιο στη σχετική χθεσινή μας ανάρτηση).

Επίσης σήμερα κατέθεσε προσφυγή και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων. Ο πληρεξούσιος δικηγόρος του κ. Κανελλόπουλος μας έστειλε προς δημοσίευση το κάτωθι ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Είναι σημαντικό να το διαβάσετε, για να κατανοηθεί σε τι «χαρούμενη ατμόσφαιρα» (σύμφωνα με τον Ντ. Ηλιόπουλο) ζούμε. Αύριο απολογούνται οι υπόλοιποι 13 κατηγορούμενοι. Οφείλουμε να είμαστε και αύριο μαζί τους.

 

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΙΩΑΝΝΗ Θ. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

  οδός Γούναρη 33, Πάτρα  Τηλ. 2610-225694

 ___________________________________________________________________________________

   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

           Του

Ιωάννη Κανελλόπουλου, δικηγόρου Πατρών, πληρεξουσίου δικηγόρου του «Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων» και του Προέδρου αυτού, κ. Αποστόλου Παπαγεωργίου

 ΘΕΜΑ: Προσφυγή του κ. Παπαγεωργίου Αποστόλου, Προέδρου του Π.Μ.Δ. κατά της υπ’αριθ. 74/2014 Διατάξεως της Ανακρίτριας Πρωτοδικείου Χαλκιδικής.

                                                            —————————-

Λόγω του ότι η υπόθεση της δικογραφίας των γεγονότων του «Λάκκου Καρατζά» της 12ης Μαϊου 2013 έχει απασχολήσει το πανελλήνιο και έχει μεγάλο ενδιαφέρον εκ του τύπου και των ΜΜΕ, κοινοποιούμε διά του ιστολογίου «vasilinos.wordpress.com» σήμερα  την υπ’αριθ. 17/2014 ΠΡΟΣΦΥΓΗ του κ. Παπαγεωργίου κατά της υπ’αριθ. Διατάξεως 74/2014 της Ανακρίτριας Χαλκιδικής, για να διευκολυνθούν στο έργο τους και στην ενημέρωση της κοινής γνώμης οι ενδιαφερόμενοι δημοσιογράφοι.

Επίσης ο κ. Παπαγεωργίου αποστέλλει εξώδικη επιστολή διαμαρτυρίας στον μοναδικό υπάλληλο εκ του σώματος της Ασφάλειας Θεσ/νικης  που έχει διαστρέψει την αλήθεια και τον καλεί εντός 10 ημερών από της λήψεώς της να αποκαταστήσει την αλήθεια. Μετά το πέρας της προθεσμίας, ο κ. Παπαγεωργίου και το «Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων» θα καταθέσουν μήνυση και αγωγή για την αποκατάσταση της τιμής και της υπόληψής τους και φυσικά και κατά παντός υπευθύνου που υπονόμευσε καθ’ οιονδήποτε τρόπο το έννομο συμφέρον τους.

 Παραθέτουμε την προσφυγή (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ)

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s