«Άλλη η βουλή της Παναγιάς και άλλη της Ανακρίτριας»

vasilinos.wordpress.com

DSC_0624

Το Σάββατο 12 Ιουλίου έχει ορισθεί από την εκκλησία μας να τιμάμε τη Χάρη της Παναγίας, της Φοβεράς Προστασίας. Το Ιερό Ησυχαστήριο όπως και στο παρελθόν έχει εξηγήσει, όσο στην περιοχή μας εκατοντάδες κάτοικοι οδηγούνται καθημερινά στα δικαστήρια (ακόμα και εχθές, προχθές, παραπροχθές…) με κατηγορητήρια κατασκευασμένα που τους αποδίδουν φρικτά εγκλήματα, στους κατοίκους τίθενται περιοριστικοί όροι (ακόμα και μεταξύ τους οι κάτοικοι να μην πλησιάζουν στα 10 μέτρα), όπως ο καθένας κατανοεί η Παναγία, η Φοβερά Προστασία που είναι Μητέρα όλων μας, ούτε να πανηγυρίζει θέλει την ίδια στιγμή ούτε να εορτάζει. Για τους ανωτέρω λόγους, η Αδελφότητα του Ησυχαστηρίου μας και εφέτος το Σάββατο (μεθαύριο) 12 Ιουλίου, δεν θα πανηγυρίσει και εορτάσει. Για την Ακολουθία του Εσπερινού και του Όρθρου, θα γίνει την Παρασκευή 11 Ιουλίου μία μικρή αγρυπνία κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς συμμετοχή κόσμου.

Επειδή αρκετοί τηλεφωνούν και ρωτούν για να έρθουν στη Χάρη Της, ενημερώνουμε ότι το Σάββατο 12 Ιουλίου στις 9 π.μ. θα τελεσθεί η Θεία Λειτουργία στη Χάρη Της και τότε θα ανοίξει και η Πύλη της Μονής για τους ευλαβείς προσκυνητές. Επίσης εκείνη την ημέρα θα τελεσθεί και το καθιερωμένο μνημόσυνο στην μνήμη του μακαριστού Γέροντος Παϊσίου του Αγιορείτου, που κοιμήθηκε στις 12 Ιουλίου και μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα ακολουθήσει κέρασμα στο Συνοδικό της Μονής.

DSCN0325

Υ.Γ.: Λόγω των περιοριστικών όρων που έθεσε η Ανακρίτρια Πολυγύρου των 10 μέτρων απόσταση που πρέπει να τηρούν  κάτοικοι με τους εργαζομένους στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» (κι ας είναι μεταξύ τους φίλοι, συγγενείς, αδέλφια;), ενημερώνουμε ότι η έκταση του Ι. Ναού της Μονής είναι μόλις 9 μέτρα και ως εκ τούτου προφανώς δεν πληρεί τις προϋποθέσεις της συμπροσευχής. Ας λάβουν λοιπόν, τα μέτρα τους οι ενδιαφερόμενοι. Η Παναγία, ως Μητέρα όλων, τους θέλει όλους μαζί της· δυστυχώς όμως «άλλη είναι η βουλή της Παναγιάς και άλλη  της Ανακρίτριας».

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s