ΑΡΧΙΣΕ Η «ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ» ΣΤΑ ΝΕΑ ΡΟΔΑ

vasilinos.wordpress.com

αρχικη

Εν όψει των αγώνων του προσεχούς πρωταθλήματος, ήδη οι ομάδες άρχισαν τις προετοιμασίες και προπονήσεις των αθλητών τους ώστε να είναι έτοιμοι την ώρα των αγώνων. Το ίδιο ξεκίνησαν ως πρωτοπόροι να κάνουν και οι κάτοικοι των Νέων Ρόδων μέσα στην καλοκαιρινή ραστώνη, και ενώ όλοι οι αγωνιστές κάτοικοι όπως ήταν φυσικό «χαλάρωσαν» μετά από μια κοπιαστική χρονιά με αγώνες που θαύμασαν έλληνες και ξένοι, με πλήθος ποινικών διώξεων εναντίον τους, έδωσαν το μήνυμα ότι πρέπει σιγά-σιγά η χαλάρωση να δώσει τη θέση της στην εντατική προετοιμασία. Οι φιλότιμοι και γενναίοι κάτοικοι των Νέων Ρόδων υπενθύμισαν ότι πλέον είναι καιρός αγώνα, για να εξασφαλίσουμε και στα παιδιά μας τη δυνατότητα να απολαύσουν και αυτά, όσα αξίωσε εμάς ο Θεός να χαρούμε, τα αιωνόβια πανέμορφα δάση μας, τα καθάρια κρυστάλλινα νερά, τις αμόλυντες θάλασσες και τον καθάριο ζωογόνο αέρα. Όσοι κατακτητές ανά τους αιώνες απαίτησαν «γη και ύδωρ», πάντοτε ελάμβαναν την ίδια απάντηση: «ΟΧΙ» και «ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ». Κάτω από αυτό το πνεύμα εμφορούμενοι και οι άξιοι κάτοικοι των Νέων Ρόδων διοργάνωσαν συναυλία με σκοπό α) την αναθέρμανση του αγωνιστικού πνεύματος των κατοίκων του Δήμου Αριστοτέλη και β) την οικονομική υποστήριξη του άνισου αγώνα που δίνουμε ενάντια σε πανίσχυρα οικονομικά συμφέροντα (όπως είναι γνωστό, οι ανακριτές, εισαγγελείς, δικαστικοί λειτουργοί, ενώ γνωρίζουν ότι η υλοποίηση της καταστροφικής επένδυσης γίνεται παράνομα -αφού μέχρι σήμερα δεν έχει εγκριθεί ως ο Νόμος 3220/2004 ορίζει το καταστροφικό «επενδυτικό» σχέδιο της μεταλλευτικής εταιρείας- η ελληνική δικαιοσύνη έχει κινήσει ποινική δίωξη σε εκατοντάδες τίμιους κατοίκους της περιοχής, που αγωνίζονται κατά της παράνομης υλοποίησης της καταστροφικής επένδυσης και βάζουν υπέρογκες χρηματικές εγγυήσεις (7.000 ευρώ για τον καθένα) ). Επίσης πλήθος δικηγόρων ενασχολείται με τα κατηγορητήρια, δίκες κ.λ.π. Οι κάτοικοι καλούνται λοιπόν πέρα από τη δυσβάσταχτη φορολογία, πέρα από τα δάνεια, πέρα από τις δραστικές περικοπές των μισθών και των συντάξεών τους, την οικονομική δυσπραγία, την ανεργία, να πληρώνουν  τεράστια ποσά στον πολυδάπανο δικαστικό αγώνα στον οποίο κάποιοι διεφθαρμένοι τους ενέβαλαν. Οι κάτοικοι όμως αποδεικνύουν ότι ως γνήσιοι απόγονοι των πατέρων μας «του Έλληνα ο τράχηλος ζυγόν δεν υποφέρει». Έτσι ο κόσμος συμμετέχει στις εκδηλώσεις και συναυλίες και ο Λαός ο ίδιος, οι απλοί φτωχοί κάτοικοι είναι οι οικονομικοί χορηγοί, και αυτό έχει τεράστια αξία και σημασία.

Πριν την έναρξη της συναυλίας καλωσόρισε τον κόσμο η εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου μας και συνεπής και ένθερμη αγωνίστρια, κα Λένα Παναγιωτοπούλου, η οποία μίλησε συγκινητικά για τον αγώνα και έδωσε το έναυσμα για την εκκίνησή του. Μεταξύ άλλων τόνισε ότι μόνο μια μάχη χάνεται: αυτή που δεν δίνεται. Στην εξέδρα την πλαισίωσαν μικρά παιδάκια και τέθηκε το ερώτημα: «Τι θα πούμε σ’ αυτά τα παιδιά μας, αν αφήσουμε να καταστραφεί ο τόπος που ευελπιστούν να ζήσουν;»  Απόσπασμα της ομιλίας δίνεται κάτωθι:

 

Η εκδήλωση είχε μεγάλη επιτυχία, τα παιδιά προέβησαν σε διάφορες εκδηλώσεις, αναγράφοντας με αναμμένα κεριά το «SOS» στην αμμουδιά, και αφήνοντας στον καθάριο έναστρο ουρανό δεκάδες αναμμένα ειδικά φαναράκια, που δημιουργούσαν μια φαντασμαγορική γιορτινή εικόνα.

fanari-1

fanari-2fanari-3 fanari-4 fanari-5 fanari-6

 

Η εκδήλωση χαρακτηριζόταν από τέλεια οργάνωση (όχι εγκληματική!)  Όλα ήταν μελετημένα με κάθε λεπτομέρεια, ώστε την ίδια στιγμή που γινόταν η συναυλία, στον διπλανό τοίχο να προβάλλονται σκηνές από τον αγώνα και τα όσα έχουν υποστεί οι κάτοικοι το προηγούμενο διάστημα.

Πάρα πολύ ωραία μίλησε στο μεσοδιάστημα και ο κ. Δουλάκης, και αυτός άξιος και τίμιος αγωνιστής και δημοτικός μας σύμβουλος στον Δήμο Αριστοτέλη, ο οποίος έκανε μια σύντομη ανασκόπηση των αγώνων, τόνισε την αναγκαιότητα της συνέχισής τους και παρείχε ενημέρωση για εκδηλώσεις που θα ακολουθήσουν. Επίσης αεικίνητος ήταν και ο δημοτικός μας σύμβουλος κ. Ελευθέριος Βαλσάμης, ο οποίος φρόντιζε όλα να εξελίσσονται χωρίς κανένα πρόβλημα και φρόντιζε για κάθε λεπτομέρεια. Συμμετείχαν και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι της νέα δημοτικής αρχής, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Τόσκας και άλλοι.

Πολλοί τουρίστες που παραθερίζουν στις πανέμορφες παραλίες των Νέων Ρόδων είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα όσα συμβαίνουν στην περιοχή μας, και δήλωσαν αλληλέγγυοι στον δίκαιο και νόμιμο αγώνα των κατοίκων, ο οποίος γίνεται και για να εξασφαλιστεί η δυνατότητα και σε αυτούς τους παραθεριστές να συνεχίζουν να απολαμβάνουν αμόλυντο το μοναδικό φυσικό περιβάλλον της προ του Άθω περιοχής, και να μην κολυμπούν σε θάλασσες που ενώ έχουν 4.000 αρσενικό, έχουν γαλάζια σημαία.

Οι τρεις άξιοι δημοτικοί σύμβουλοι των Νέων Ρόδων απέδειξαν στους πάντες ότι ούτε εφησυχάζουν ούτε χαλαρώνουν, και θα είναι μπροστά στον αγώνα τιμώντας την ψήφο των συμπατριωτών τους και διαλύοντας κάθε αμφίβολο λογισμό που πιθανόν αναδύεται σε καλοπροαίρετες επιφυλακτικές έως και κακοπροαίρετες διάνοιες. Ελπίζουμε το λαμπρό παράδειγμά τους να το ακολουθήσουν και οι άλλοι άξιοι αγωνιστές δημοτικοί μας σύμβουλοι.

 ——————————————————-

“ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΘΑ ΠΑΜΕ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ”  –  ΚΕΦΙ ΚΑΙ ΣΑΡΔΕΛΟΓΙΟΡΤΗ

food

Την τελευταία Δευτέρα του Ιουλίου κάθε έτους, οι κάτοικοι των Ν. Ρόδων και ο πολιτιστικός τους σύλλογος, διοργανώνουν την σαρδελογιορτή. Έτσι και φέτος, συγκεκριμένα εχθές, διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία, πολύ κέφι, χαρά, τραγούδι και φρέσκια σαρδέλα. Τα λόγια είναι περιττά. Παραθέτουμε βίντεο για να απολαύσετε την πανηγυρική ατμόσφαιρα και τους κατοίκους που ξέρουν και τίμια και νόμιμα να «πολεμούν» και να αγωνίζονται, αλλά και με κέφι να γλεντούν και να μεταδίδουν αισιοδοξία, εν όψει του αγώνος.

kosmos-2

kosmos

kosmos-3

fish

sos-web

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s