ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΣτΕ, ΠΟΥ ΠΕΡΙΣΩΖΕΙ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ Ε΄ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣτΕ

vasilinos.wordpress.com

karamanof

Θέλουμε να επισημάνουμε σε όλους τους επισκέπτες του blog μας ότι η Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας, η εν ενεργεία έντιμη Σύμβουλος της Επικρατείας, κα Μαρία Καραμανώφ, προβαίνει σε κατεπείγον κάλεσμα σε φορείς και πολίτες και κάνει έκκληση να υπογράψουμε το ψήφισμα κατά του νομοσχεδίου «Περιβαλλοντική αναβάθμιση και ιδιωτική πολεοδόμηση –ρυθμίσεις Δασικής Νομοθεσίας», το οποίο στις προσεχείς ημέρες (και όχι σήμερα όπως αρχικά είχε προγραμματισθεί), πηγαίνει προς ψήφιση στη Βουλή.

Ενημερώνουμε τους επισκέπτες του blog μας ότι εντός του ανωτέρω νομοσχεδίου, υπάρχουν τροπολογίες «φωτογραφικές διατάξεις για την Ελληνικός Χρυσός», διά των οποίων αίρονται όλα εκείνα τα νόμιμα εμπόδια που λόγω της κείμενης νομοθεσίας δεν νομιμοποιείτο μέχρι σήμερα η εταιρεία να υλοποιήσει την ανέγερση του εργοστασίου εμπλουτισμού της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές. Επιχειρούν ακόμα ώστε η έγκριση της Τεχνικής Μελέτης να αποτελεί πλέον και έγκριση δόμησης για την ανέγερση κτιριακών εγκαταστάσεων…

Νομιμοποιούν, ώστε όταν η αρχιτεκτονική μελέτη και η μελέτη ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων συνοδεύονται από μία υπεύθυνη δήλωση του μελετητή μηχανικού που βεβαιώνει τη νομιμότητα, να είναι πλέον αρκετά για τη θεώρηση της έγκρισης δόμησης. Για τα πρόχειρα και κινητά καταλύματα (κοντέηνερ κ.λ.π.), να μην απαιτείται πλέον ούτε έγκριση ούτε άδεια δόμησης.  Τις άδειες και εγκρίσεις δόμησης τις αναλαμβάνει πλέον το ΥΠΕΚΑ και καθιστούν αναρμόδιες της υπηρεσίες τις πολεοδομίας. Ό,τι μέχρι τώρα οι κάτοικοι (και η Πολεοδομία) καταγγέλλαμε ως παρανομίες και διωκόμασταν από τις δυνάμεις καταστολής, έρχονται σήμερα αυτοί που ξεπούλησαν την Ελλάδα, να κατοχυρώσουν νομικά την παρανομούσα εταιρεία. Η κα Καραμανώφ δείχνει ότι και Ελληνίδα είναι που αγαπά την πατρίδα της, και το Σύνταγμα σέβεται και υπηρετεί, και το κύρος της ελληνικής δικαιοσύνης περισώζει και κυρίως του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Παραθέτουμε κάτωθι το ψήφισμα και επισημαίνουμε ότι όλοι πρέπει αμέσως να σπεύσουμε να υπογράψουμε το ψήφισμα στο e-mail  που υπάρχει στο τέλος του ψηφίσματος, διότι η παθητική διαφθορά (δηλ. το να παρακολουθείς απαθής), είναι αυτή που τρέφει την ενεργητική διαφθορά·  η μία τρέφει την άλλη.

Για το ψήφισμα  ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Στο τέλος του ψηφίσματος υπάρχει το email για την υπογραφή του ψηφίσματος.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s