Ο ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΒΗΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΖΗΤΟΥΝ «ΓΗ ΚΑΙ ΥΔΩΡ» (ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ), ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

vasilinos.wordpress.com

arxiki-web

Το 480 π.Χ. κάποιοι πρόγονοί μας στην περιοχή του Πρόβλακα αναγκάσθηκαν να επιτρέψουν στον Ξέρξη να κάνει την διώρυγα και να περάσει τα στρατεύματά του, τα οποία ζητούσαν από την Ελλάδα «γη και ύδωρ». Ο άξιος όμως Δήμαρχος Βόλβης κ. Λιάμας Διαμαντής, μαζί με την άξια Δημοτική αρχή, πλαισιούμενοι από την Επιτροπή αγώνα του Στρυμονικού και τους Συλλόγους και φορείς του Δήμου, διατράνωσε ότι είναι αποφασισμένοι να σταματήσουν τη διέλευση των φορτηγών της μεταλλευτικής εταιρείας από την περιοχή τους. Ανέφεραν και ανέλυσαν τους λόγους και φυσικά ο κυριότερος λόγος είναι ότι τα φορτία που μεταφέρουν, πέραν του ότι είναι επικίνδυνα τοξικά απόβλητα, πέραν του ότι ο στόλος των φορτηγών που περνούν, αλλάζουν την εικόνα της περιοχής και από καθαρά τουριστική την μετατρέπουν σε βαριά βιομηχανική (με αποτέλεσμα τη διαμαρτυρία κατοίκων και τουριστών), ο κυριότερος λόγος είναι ότι τα προϊόντα που μεταφέρουν προκύπτουν από την υλοποίηση  ενός μη εγκεκριμένου από την πολιτεία επενδυτικού σχεδίου. Είναι δηλ. προϊόντα παράνομου έργου και μάλιστα κακουργηματικού χαρακτήρα, αφού χωρίς να έχει εγκριθεί η επένδυση σύμφωνα με το άρθρ. 3 του Ν.3220/20904, πολλοί μαζί υπουργοί, διοικητικοί υπάλληλοι, ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί κ.λ.π., εξυπηρετούν την εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» ώστε να εκποιεί τον χρυσοφόρο πυρίτη, το στοκ στην Ολυμπιάδα αποκομίζοντας τεράστια οικονομικά οφέλη εκατοντάδων εκατομμυρίων εις βάρος του ελληνικού δημοσίου. Δείτε παλαιότερη ανάρτηση στο blog μας της 24-11-2013 με τίτλο: «ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ».

Παραθέτουμε κάτωθι ένα μικρό απόσπασμα από την ομιλία του Δημάρχου Βόλβης.

Επισημαίνουμε ότι ο Δήμαρχος Βόλβης  παρ’ότι ακόμα δεν ανέλαβε επίσημα τα καθήκοντά του,  παρ’ότι το μεγάλο πρόβλημα αφορά τον Δήμο Αριστοτέλη, ως πραγματικός ηγέτης μπήκε μπροστά σε έναν αγώνα κόντρα στο «σύμπαν», αποδεικνύοντας ότι και σήμερα στην Ελλάδα της διαφθοράς, της ηθικής σήψης και ανομίας, υπάρχουν πραγματικοί ηγέτες με ελληνικό φιλότιμο που δεν ανέχονται να κάθονται απαθώς πίσω να βλέπουν τους πολίτες τους να αγωνίζονται, αλλά μπαίνουν μπροστά από τους τίμιους πολίτες και δημότες τους, οι οποίοι δικαιώνονται για την ψήφο τους και δεν μετανοούν αλλά αισθάνονται υπερήφανοι για τον εκπρόσωπό τους.

120-web

Στη συνέχεια έλαβαν τον λόγο εκπρόσωποι των κομμάτων και έκαναν δηλώσεις συμπαράστασης. Παραθέτουμε κάτωθι το σχετικό βίντεο, υπενθυμίζοντας σε όλα τα κόμματα και τους εκπροσώπους μας στη Βουλή, ότι θα πρέπει κάποια στιγμή και αυτοί να σταματήσουν τις «υπεύθυνες δηλώσεις», τα «Δελτία Τύπου» και να επιδείξουν ελληνικό φιλότιμο, εμπνευσμένοι και από τις «Σκουριές» και από τις «καθαρίστριες». Είναι θεωρούμε προσβλητικό σε έναν τιτάνιο αγώνα που δίνουμε, τα κόμματα να συμπαραστέκονται με δηλώσεις μόνο συμπαράστασης, αποσκοπώντας στο κομματικό συμφέρον, την στιγμή που γνωρίζουν ότι υλοποιείται μία επένδυση που δεν έχει εγκριθεί όπως ορίζει ο Ν.3220/2004 με το άρθρο 3. Η νοοτροπία των κομμάτων «ψηφίστε μας για να κάνουμε για σας το καθήκον μας» πρέπει να τελειώσει και τη θέση της πρέπει να πάρει το: «Μπείτε μπροστά στον αγώνα, κάντε τώρα το καθήκον σας, αποδείξτε το ειλικρινές πνεύμα σας στην πράξη για να σας ψηφίσουμε γι’αυτό που ΚΑΝΑΤΕ και όχι που ΘΑ κάνετε».

Ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας τον άξιο Δήμαρχο Βόλβης, την Επιτροπή Αγώνα Στρυμονικού, τους φορείς και κατοίκους του Δήμου Βόλβης, που αγαπώντας την ευνομία και σεβόμενοι το Σύνταγμα, τηρούν την επιταγή του τη σύμφωνη με το άρθρο 25, που ορίζει στην παρ.4 ότι:  «Το κράτος δικαιούται να αξιώνει από όλους τους πολίτες την εκπλήρωση του ΧΡΕΟΥΣ της κοινωνικής αλληγεγγύης».

Παρακαλούμε και τους άλλους Δήμους που έχουν λάβει την απόφαση κατά της επένδυσης αλλά και τους υπολοίπους, να ενεργοποιηθούν και να δείξουν και αυτοί εμπράκτως την αλληλεγγύη τους στη «Μάχη των Μαχών». Είναι επιτακτική ανάγκη με τις Σκουριές όλοι να ΞΕΣΚΟΥΡΙΑΣΟΥΜΕ. Όταν κάποιοι σθεναρά αγωνίζονται κατά της διαφθοράς, κατά της παρανομίας, κατά της καταπάτησης του Συντάγματος, κατά της καταστροφής του τόπου τους και του μέλλοντος των παιδιών τους, τότε το Σύνταγμα αξιώνει από όλους μας να πράξουμε το χρέος της αλληλεγγύης (όχι με δηλώσεις και δελτία τύπου), αλλά όπως το πράττει ο άξιος Δήμαρχος Βόλβης με τη Δημοτική αρχή, η επιτροπή αγώνα του Στρυμονικού και οι δημότες του Δήμου Βόλβης.

strymoniko-web

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s