Ο ΧΡΙΣΤΟΣ, Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΙ Η “ΑΜΕΣΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ” ΜΑΣ

vasilinos.wordpress.com

Χριστός

Ο Χριστός και Θεός μας (που υπομνήουμε ότι είναι ο μεγαλύτερος επαναστάτης όλων των εποχών, ο Οποίος είχε μια μοναδική διαφορά από όλους τους άλλους επαναστάτες: Αυτός έχοντας αληθινή αγάπη, έχυσε το δικό Του αίμα για τον Λαό Του ενώ όλοι οι άλλοι επαναστάτες έχυσαν το αίμα των άλλων), με πόνο είπε: «σπλαχνίζομαι τον Λαό τούτο διότι είναι διασκορπισμένοι ως πρόβατα δίχως ποιμένα»,

Αλεξανδρος

ο δε μεγαλύτερος στρατηλάτης όλων των εποχών και ο αυτοκράτορας που δεν έχασε ποτέ καμμία μάχη και που υπό πάντων εκλήθη «Μέγας», ο Αλέξανδρος, είπε: «Προτιμώ να έχω για στρατιώτες πρόβατα με στρατηγό ένα λιοντάρι, παρά λιοντάρια στρατιώτες με στρατηγό ένα πρόβατο». Κάτι περισσότερο θα ήξεραν και οι δύο που δεν αποδέχοντο ο καθένας να κάνει ανεξέλεγκτα ό,τι του κατεβαίνει  στο κεφάλι. Δεν υπάρχει στην ιστορία της ανθρωπότητας παράδειγμα όπου η οχλοκρατία να επέφερε αποτελέσματα (εκτός από ολέθρια φυσικά).

Φανταστείτε έναν γιατρό που έχει πρόβλημα ένας ασθενής του, να καλεί το χωριό σε Λαϊκή Συνέλευση για να πει ο καθένας τι να εφαρμόσει ο γιατρός για να σώσει τον ασθενή, ή τον προπονητή μιας ομάδος να καλεί -εν όψει σημαντικού αγώνα- σε Λαϊκή Συνέλευση τους φιλάθλους για να πουν τι πλάνο αγωνιστικό να εφαρμόσει, ή έναν στρατηγό εν όψει μάχης να κάνει Λαϊκή Συνέλευση των φαντάρων, για να πει ο κάθε φαντάρος την γνώμη του. Αν δεν το κάνουν θα κατηγορηθούν από τους «αμεσοδημοκράτες» ως μη δημοκρατικοί,  αν όμως το κάνουν θα είναι βλάκες. Τι φταίει όμως ένας Λαός υπερήφανος με ψυχή λιονταριού να υφίσταται συνεχώς οδυνηρές συνέπειες των αμέτρητων «αρχηγών» και να κάθεται συνεχώς στον δρόμο;

kosmos-web

Όταν υπάρχουν δύο στρατοί, όπου ο ένας υπακούει οργανωμένα σε αρχή και ο άλλος κάνει ό,τι κατεβαίνει στο κεφάλι του καθενός, προφάσει αμεσοδημοκρατίας, τότε αναπόφευκτα το αποτέλεσμα είναι «ο διασκορπισμός». Ο «νοών νοείτω και ο έχων ους ακουσάτω», και φυσικά περί #Σκουριών ο λόγος.

Η τροπολογία για τα δάση ψηφίστηκε με 50 ψήφους υπέρ και 47 κατά, όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο. Τώρα στα πλαίσια και του 15Αύγουστου, περιοριζόμαστε στο να κάνουμε την καθιερωμένη παράκληση στην Κυρία Θεοτόκο, για να φωτίσει ο Θεός και η Παναγία αυτούς που θα προσφύγουν στο ΣτΕ και να βοηθήσει ο Θεός  να είναι Εισηγήτρια επί της προσφυγής τους η κα Καραμανώφ και όχι η κα Σακελαροπούλου ή η κα Μαυροπόδη.  Φρονώ ότι έχουμε το δικαίωμα να παρακαλούμε και για τα δύο ανωτέρω, λόγω των όσων μέχρι τώρα έχουν συμβεί.

Τα ανωτέρω αποτελούν μία απλή γνώμη ενός μέλους της οχλοκρατίας, που μέχρι τώρα ουδέποτε στις Λαϊκές Συνελεύσεις δεν βγήκε να πει κι αυτός την γνώμη του, την πρότασή του, σεβόμενος και αυτούς που καθοδηγούν και αυτούς που ακολουθούν, και πιστεύοντας ότι εμπράκτως όλοι θα κατανοήσουν κάποια στιγμή αυτό που από την αρχή της Δημιουργίας η φύση έχει διδάξει, και που ακόμα και τα ζώα το γνωρίζουν, και ο μεγαλύτερος φιλόσοφος, ο Σωκράτης, δίδασκε. Παρά το γεγονός αναποτελεσματικότητος, του ηθικού που χαρακτηρίζει αυτή τη στιγμή το κίνημα, της συνεχούς μείωσης συμμετοχής από τη συντριπτική πλειοψηφία των αγωνιστών αντιδρώντων κατοίκων, το πλήθος άλλων παραμέτρων που για ευνόητους λόγους δεν μπορούν να αναφερθούν και την αναμονή ορισμένων στην εμφάνιση πολιτικού «σωτήρα» (που μέχρι τώρα δεν κάνει τίποτα άλλο ο “σωτήρας” εκτός από υπεύθυνες δηλώσεις συμπαράστασης), κάποιους επιτέλους όλα αυτά πρέπει να τους προβληματίσουν. Φυσικά σεβόμενος απόλυτα την ελεύθερη βούληση των καθοδηγητών και των ακολουθούντων, δεν βάζω θέλημα το να γίνει σεβαστή η άποψή μου, ούτε καν επαναλαμβάνω το: «Πάταξον μεν άκουσον δε». Περιορίζομαι προσωπικά στο:  «γενηθήτω το θέλημά Σου ως εν ουρανώ και επί της γης…», διότι μάλλον προς το παρόν ο,τιδήποτε άλλο ουκ ωφελεί ουδέν.

Υ.Γ.: Κάποιοι αν μπορούν, ας δουν τι έκανε ο δικηγόρος Γκάντι, ο οποίος μόνο με την αποφασιστικότητά του και το απλό ξάπλωμα στον δρόμο, νίκησε την αγγλική αυτοκρατορία και ελευθέρωσε τον λαό του. Δεν χρειαζόμαστε πλήθος δικηγόρων, αλλά έναν με την αποφασιστικότητα του Γκάντι.

Advertisement

One thought on “Ο ΧΡΙΣΤΟΣ, Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΙ Η “ΑΜΕΣΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ” ΜΑΣ

 1. πατερα χριστοδουλε, η αφοσιωση μας στο τιτανιο εργο σας ειναι δεδομενη και
  αναμφισβητητη.καθε φορα που ερχεται η δικαιωση αν και ειμαστε
  μακρια πανηγυριζουμε…ευλογειτε χρυσουλα, μανος ,βικτωρια ,ελπιδα
  απο αθηνα

  Στις 6 Αυγούστου 2014 – 1:31 π.μ., ο χρήστης “Βασιλίνος” έγραψε:

  > vasilinos.wordpress.com posted: “vasilinos.wordpress.com Ο Χριστός και
  > Θεός μας (που υπομνήουμε ότι είναι ο μεγαλύτερος επαναστάτης όλων των
  > εποχών, ο Οποίος είχε μια μοναδική διαφορά από όλους τους άλλους
  > επαναστάτες: Αυτός έχοντας αληθινή αγάπη, έχυσε το δικό Του αίμα για τον
  > Λαό Το”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s