Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η. Ανακοίνωση π. Χριστοδούλου προς «φίλους» του facebook

vasilinos.wordpress.com

Φιντίας

Aγαπητοί μου φίλοι,

Οι κάτοικοι της περιοχής  της Β. Χαλκιδικής έχουν πάρει σταθερά την απόφαση να αγωνισθούν κατά της διαφθοράς, που μαστίζει την πατρίδα μας και με το σθεναρό «ΟΧΙ» στην καταστροφή του τόπου τους, δίνουν το παράδειγμα σε όλους μας να αγωνισθούμε και να «ξεσκουριάσουμε». Σ’ αυτόν τον τίμιο αγώνα των κατοίκων εξ αρχής προαιρούμαι κι εγώ να είμαι συμπαραστάτης. Γι’ αυτό τον σκοπό δημιούργησα το blog “vasilinos.wordpress.com”, τη σελίδα στο facebook και τον λογαριασμό στο twitter. Η δημιουργία των τριων ανωτέρω έγινε εξ’ ανάγκης, λόγω του ότι τα ΜΜΕ συστηματικά, επιμελώς, αποκρύπτουν τα γεγονότα, αλλά κι αν  τυχόν αναφερθούν σε αυτά, παραπληροφορούν συνειδητά τον κόσμο.

Ό,τι λοιπόν αναρτούμε στο blog “vasilinos.wordpress.com”, αυτομάτως το λαμβάνουν στον «τοίχο» τους όλοι οι δηλωμένοι φίλοι μας στο facebook και οι followers  που ακολουθούν στο twitter. Στο μικρό διάστημα που λειτουργεί το blog, είναι γεγονός ότι δεκάδες χιλιάδες το επισκέπτονται και πάρα πολλοί έκαναν αίτημα φιλίας στο facebook. Άλλων το αίτημα το αποδεχθήκαμε, όπως και πάρα πολλών εξ αρχής το απορρίψαμε για πολλούς λόγους.

Με το παρόν άρθρο μας θέλουμε να ενημερώσουμε κάποιους εγγεγραμμένους «φίλους» μας ότι αν διαπιστώσουν ότι έχουν σταματήσει να λαμβάνουν από το blog μας ενημέρωση, αυτό θα συμβαίνει γιατί θα έχουν διαγραφεί από φίλοι μας στο facebook. Eξάλλου εάν επιθυμούν να ενημερώνονται σχετικά, γνωρίζουν πλέον το blog “vasilinos.wordpress.com” και τα υπόλοιπα blogs του αγώνα. Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι έλεγαν ότι «ουκ εν τω πολλώ το ευ»· σημασία δεν έχει να έχεις πολλούς φίλους στο facebook, αλλά το αν έχεις ΚΑΛΟΥΣ κι ΑΛΗΘΙΝΟΥΣ. Δυστυχώς, στον αιώνα που ζούμε, όπως όλες οι πνευματικές και ηθικές αξίες έχουν αλλοιωθεί και έχουν χάσει το νόημά τους, έτσι και η έννοια της φιλίας έχει αλλοιωθεί. Όταν κάνεις αίτημα να γίνεις φίλος μου αληθινός, σημαίνει ότι κατανοείς τον αγώνα μου, το πνεύμα μου, την αγάπη μου και προαιρείσαι να συνδεθείς μαζί μου, για να γίνεις κοινωνός και συνοδοιπόρος. «Φίλος» δεν γίνεσαι, επειδή έχεις περιέργεια να μαθαίνεις τι λέω ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο.

Μέσα από την καρδιά μου ευχαριστώ όλους τους αληθινούς και πραγματικούς φίλους, που αποδεικνύουν την αληθινή φιλία τους με το να κοινοποιούν τις αναρτήσεις μας, που -όπως όλοι γνωρίζετε- στερούνται ιδιοτέλειας και αποσκοπούν στη συμπαράσταση στον άνισο αγώνα που δίνουν οι κάτοικοι κατά της διαφθοράς.

Λυπάμαι ειλικρινά που ως «φίλοι» κάποιοι, ενώ ακούνε τις εκκλήσεις των κατοίκων για συμπαράσταση, ποτέ δεν προέβησαν έστω σε μια κοινοποίηση κάποιας ανάρτησης έστω και των άλλων blogs του αγώνα. Ως εκ τούτου, ενημερώνουμε ότι θα διαγράψουμε από το facebook όσους είναι αδιάφοροι, αλλά και όσους είναι υβριστές. Φυσικά σεβόμεθα την αδιαφορία τους και την άρνηση συμμετοχής τους σε έναν κοινό αγώνα, για τον οποίο (καθώς και για την υποτιθέμενη «φιλία») δεν προτίθενται ούτε ένα κουμπί να πατήσουν καθισμένοι στον καναπέ τους με την ένδειξη: «κοινοποίηση». Μάθετε λοιπόν ότι εμάς δεν μας ενδιαφέρουν οι «πολλοί», αλλά οι «αληθινοί φίλοι», και οι δεύτεροι πάντα είναι λιγότεροι, αλλά αυτοί δίνουν τη μάχη και γι’αυτούς γράφει τελικά η ιστορία. Ξέρουμε ότι αγαπώντας την αλήθεια και λέγοντάς τη, δεν θα έχουμε πολλούς φίλους, όμως σίγουρα θα έχουμε πιστούς, καλούς και αληθινούς.

Προφανώς κάποιοι από αυτούς που έκαναν αίτημα «φιλίας», δεν γνώριζαν σε ποιον απευθύνονται και φυσικά το αίτημά τους έγινε δεκτό, χωρίς να γνωρίζουμε το πνεύμα από το οποίο εμφορούνται και ενεργούνται. Σήμερα φυσικά ενημερώνουμε ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να διαθέτουμε τον «κοινό μας τοίχο» στο facebook σε αυτούς που αναρτούν τις όποιες άνευ ήθους αναρτήσεις τους και πιστεύουμε ότι αδειάζουμε και τον δικό τους «τοίχο του fb» από μη συμβατές με το πνεύμα τους αναρτήσεις. Όλο το προηγούμενο διάστημα απλώς μακροθυμούσαμε και εξαντλούσαμε και τα τελευταία αποθέματα της υπομονής μας.

Επειδή πολλοί κάνουν αιτήματα φιλίας και δεν διαθέτουμε πληροφορίες για το πνεύμα εκ του οποίου εμφορούνται, αρχικά (κάναμε) και θα κάνουμε δεκτό το αίτημά τους, εν συνεχεία όμως όταν διαπιστώνουμε ότι δεν εμφορούνται υπό γνησίου και αληθινού πνεύματος φιλίας, θα τους διαγράφουμε χωρίς καμμία προηγούμενη ενημέρωσή τους.

Και το blog και το facebook, είναι δυο πολύ χρήσιμα εργαλεία. Σε καιρό που επικρατεί έλλειμμα ενημέρωσης, μην τα καταντάτε χειρίστου είδους «καφενεία», μην προβάλετε ψέματα προκειμένου να έχετε πολλά «κλικ», μην τα καταντάτε  βόθρους με οχετό ύβρεων ούτε τόπους προβολής όποιου ανήθικου στοιχείου υπάρχει∙ και γενικά, όλη την εσωτερική βρωμιά μην την διαφημίζετε. Σε κάτι που δεν συμφωνείτε, καταθέστε συνετά, τεκμηριωμένα την προσωπική σας άποψη και μην καταφεύγετε στην διαστροφή της αλήθειας, μην συκοφαντείτε και μην υβρίζετε αυτόν που εκφέρει την αντίθετη άποψη, μη γεμίζετε το διαδίκτυο με τα εσωτερικά δηλητηριώδη τοξικά απόβλητά σας. Αφήστε κάτι επιτέλους δίχως να το απαξιώσετε και δίχως να το βρωμίσετε και να το καταστρέψετε.  Η εικόνα που παρουσιάζει ένας «τοίχος» του facebook, είναι ακριβώς η εικόνα της σημερινής κοινωνίας που όλοι έχουμε συμβάλει στο να δημιουργηθεί και που όλοι βρίζουμε μόνο τους άλλους ως αιτίους. Είναι χαρακτηριστικό ότι κάνει κάποιος μια σοβαρή ανάρτηση με τη σφραγίδα της κατάθεσης της ψυχής του  και αφορά τον άνισο αγώνα που δίνει μια ολόκληρη κοινωνία, αλλά με λύπη βλέπει να πατούν λιγοστοί μόνο την ένδειξη «μου αρέσει» ή την ένδειξη «κοινοποίηση», ενώ την ίδια στιγμή κάποιος άλλος προβάλλει τον εαυτό του με μια φωτογραφία, αναγράφοντας και μια βλακεία αισχρή για λεζάντα, και μετά από λίγο υπάρχει η αναγραφή ότι αρέσει σε εκατοντάδες άτομα και κοινοποιείται σε πλήθος κόσμου. Ποιος, λοιπόν, είναι αυτός που παράγει και προάγει τον σημερινό «πολιτισμό»; Ποιος ενθαρρύνει τον ανόητο εγωιστή να γίνει ανοητότερος, τον αισχρό να γίνει αισχρότερος και ποιος απογοητεύει τον αγωνιζόμενο ανιδιοτελώς; Φυσικά, ο λαός με αυτή την άθλια παιδεία που διαθέτει, οδηγείται στην αυτοκαταστροφή. Η δική σου καρδιά «φίλε» μου, επιλέγει πού θα κάνει «ΚΛΙΚ» και η δική σου καρδιά ευθύνεται για τις επιλογές σου, το κόστος των οποίων η κάθε τρόϊκα επιβάλλει να ξεπληρώσεις. Το δικό σου «ΚΛΙΚ» ευθύνεται που ο άλλος κάθεται και προβάλλει συνεχώς φωτογραφίες του, όπως επίσης το δικό σου «ΚΛΙΚ» ευθύνεται που και οι λίγοι πλέον που αγωνίζονται, λυγίζουν και απογοητεύονται. Και γι’ αυτό είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Δεν μας φταίει κανένας άλλος.

Με το δικό σου «ΚΛΙΚ» λ.χ. κατά την ψηφοφορία στην γιουροβίζιον δίνεις το «άριστα 12» σε ανώμαλους ανθρώπους, δίνοντας ψήφο στην παγκόσμια ανωμαλία και απαξιώνεις αξιόλογους καλλιτέχνες και τραγούδια. Με το δικό σου «ΚΛΙΚ» με την επιλογή του «ζάπινγκ», επιλέγεις να ανεβάζεις την τηλεθέαση σε πρόστυχες τηλεοπτικές εκπομπές αυξάνοντές τες και να απαξιώνεις τα υπέροχα επιστημονικά διδακτικά ντοκιμαντέρ, καταργώντας τα.

Με το δικό σου «ΚΛΙΚ» με την ψήφο σου εντός του παραβάν ψηφίζεις και εξουσιοδοτείς αυτούς που κατέστρεψαν την Ελλάδα να συνεχίσουν να κυβερνούν, και αποθαρρύνεις κάθε τίμιο και ευσυνείδητο πολιτικό.

Με το δικό σου «ΚΛΙΚ» και τη δημοτική σου ψήφο, προάγεις σε δημάρχους ανώμαλους και τουρκόφιλους δημάρχους, απαξιώνοντας τους τίμιους υποψηφίους. Εσύ επιλέγεις πορνοφυλλάδες εφημερίδες να έχουν 200.000 πωλήσεις την Κυριακή και σοβαρές εφημερίδες που αγωνίζονται για εσένα και τα δίκαια του έθνους να πωλούν 7.000 αντίτυπα και να κλείνουν σιγά-σιγά.

Γενικά με το δικό σου «ΚΛΙΚ», προϊόν της ελεύθερης βούλησής σου, προωθείς αυτόν τον αυτοκαταστροφικό πολιτισμό, για τις συνέπειες του οποίου υφιστάμενος δυσανασχετείς, βρίζεις και θεωρείς ως γενεσιουργούς τους άλλους, αυτούς που εσύ με το δικό σου «ΚΛΙΚ» προωθείς, προάγεις και επικροτείς. Συνεπώς, όσο και να αιτιάσθε ότι δεν υπάρχει «ελληνική Δικαιοσύνη», υπάρχει όμως Θεία Δικαιοσύνη η οποία ουδέποτε λανθάνει. Το πρόβλημα είναι η παρουσία του διεφθαρμένου νομοθέτη που νομοθετεί και νομιμοποιεί κάθε παρανομία, και όχι εκείνοι που είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόσουν νόμους ενός διεφθαρμένου νομοθέτη (τον οποίο νομοθέτη όμως εσύ εξουσιοδότησες κι εσύ αναγόρευσες σε εθνικό νομοθέτη κι εσύ φέρεις εις ακέραιον την ευθύνη).

Υπενθυμίζουμε ότι ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός είπε για κάθε πιστό και αληθινό φίλο, που συνδέεται με ειλικρινή φιλία και αγάπη, ότι «την ψυχήν αυτού θη υπέρ των φίλων αυτού» (Ιωαν. ιε΄,13), οι δε αρχαίοι ημών πρόγονοι, προ Χριστού ακόμη, δίδασκαν την αληθινή φιλία, και τρανό παράδειγμα είναι οι φίλοι Δάμων και Φιντίας. Όταν ήταν τύραννος ο Διονύσιος, κάποιος Φιντίας, Πυθαγόρειος, που είχε συνωμοτήσει εναντίον του τυράννου και επρόκειτο να τιμωρηθεί, ζήτησε από τον Διονύσιο χρόνο για να τακτοποιήσει προηγουμένως τις υποθέσεις του. Είπε ότι θα βάλει για εγγυητή έναν από τους φίλους του. Όταν ο άρχοντας απόρησε αν υπάρχει τέτοιος φίλος που θα παραδώσει τον εαυτό του στη φυλακή και στον θάνατο στη θέση εκείνου, προσκάλεσε ο Φιντίας έναν από τους φίλους του, που τον έλεγαν Δάμωνα και ήταν Πυθαγόρειος φιλόσοφος, ο οποίος έγινε αμέσως εγγυητής του. Κάποιοι λοιπόν επαινούσαν την υπερβολή της αγάπης προς τους φίλους, ενώ κάποιοι άλλοι καταλόγιζαν στον εγγυητή επιπολαιότητα και παραφροσύνη. Την ώρα που είχε καθοριστεί για να εκτελεσθεί ο Φιντίας, όλος ο λαός συγκεντρώθηκε περιμένοντας με αγωνία αν ο Φιντίας θα τηρούσε την υπόσχεσή του. Και όταν πια πλησίαζε η ώρα, στο τελευταίο γύρισμα του χρόνου ο Φιντίας ήρθε τρέχοντας. Όμως ο Δάμων επικαλούμενος ότι καθυστέρησε ο Φιντίας, δεν παραχωρούσε τη θέση του, αλλά ήθελε να θανατωθεί ο ίδιος ως εγγυητής (εφ’όσον αυτή ήταν η συμφωνία) κι όχι ο φίλος του. Αφού λοιπόν, ο Διονύσιος είδε αυτή την μέχρι θανάτου αγάπη αυτών των φίλων, ένοιωσε θαυμασμό και απάλλαξε από την τιμωρία τον κατηγορούμενο Φιντία και τον εγγυητή Δάμωνα και παρακάλεσε τους δυο άνδρες να τον δεχθούν ως τρίτο στη φιλία τους.

Αυτά όμως, προ Χριστού ακόμα! Σήμερα οι υποτιθέμενοι «φίλοι» σου δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν ούτε καν μια κοινοποίηση-έκκληση που γίνεται για αλυσοδεμένες γυναίκες,  έστω και καθισμένοι στον καναπέ τους μπροστά από τον υπολογιστή τους και πίνοντας τον φραπέ τους. Ας μην ξεφτιλίζουμε λοιπόν, συν όλα τα άλλα, και την έννοια της φιλίας.

Ευχαριστώ όλους εσάς, τους εκατοντάδες μεν αληθινούς φίλους με την αμέριστη συμπαράστάσή τους, τους δε αδιάφορους για την κατανόηση των ενεργειών της διαγραφής τους (θα ακολουθήσει και δεύτερη φάση διαγραφής). Επειδή στον κοινό «τοίχο» του facebook τελευταία, κάποιοι χωρίς να είναι εγγεγραμμένοι φίλοι, αναρτούν διάφορα, ενημερώνουμε ότι ήδη έχουμε ετοιμάσει μία κατάσταση με διευθύνσεις  και αναρτήσεις τους και έχουμε αναθέσει στον νομικό μας σύμβουλο να τις καταθέσει στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος και να κινηθεί εναντίον τους ποινική δίωξη.

Μετά τιμής και εκτίμησης,

Αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος Αγγελόγλου

One thought on “Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η. Ανακοίνωση π. Χριστοδούλου προς «φίλους» του facebook

  1. πατερα χριστοδουλε, με συγκινησατε,,η πιο καταλληλη λεξη
    ¨’ξεσκουριασμᴨελατε να ξεσκουριασουμε,να αφυπνιστουμε,να προβληματιστουμε
    και να αντιδρασουμε με εργα. οι σκουριες ειναι μπροσταρης στη θαλασσα των
    προβληματων που μαστιζουν ολη τη χωρα.οι ελληνες παντα ηταν
    αγωνιστες,ποτε μοιρολατρες.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s