vasilinos.wordpress.com
Απόψε προβλήθηκε για πρώτη φορά στο πολιτιστικό κέντρο Μ. Παναγίας το ντοκιμαντέρ του κ. Δημήτρη Καραθανάση με τίτλο «Η παλιόστρατα των Ρεβενικίων».
Το πολιτιστικό κέντρο ήταν κατάμεστο από τον κόσμο ο οποίος καθ’ όλη τη διάρκεια του ντοκιμαντέρ παρακολουθούσε συγκινημένος και στο τέλος ξέσπασε σε χειροκροτήματα. Το ντοκιμαντέρ χαρακτηρίστηκε από τον κόσμο πολύ καλό και συναισθηματικό, διότι έδενε το βίωμα του όμορφου τόπου μας με τον κατά πάντα δίκαιο αγώνα των κατοίκων για τη διάσωσή του από το καταστροφικό -και μη εγκεκριμένο- επενδυτικό σχέδιο ανάπτυξης των μεταλλείων Κασσάνδρας (που όμως παρανόμως υλοποιείται από την προστασία των δυνάμεων καταστολής, υπό την ανοχή της ελληνικής δικαιοσύνης και εκ προθέσεως και δόλου της ελληνικής κυβερνήσεως).
Το κοπιώδες έργο των συντελεστών του ντοκιμαντέρ, πιστεύουμε ότι θα πάρει και τη στράτα εκτός των Ρεβενικίων, ώστε να δοθεί η δυνατότητα και σε άλλους να το δουν. Τα πλάνα των εικόνων ήταν πολύ καλά δουλεμένα, αλλά δυστυχώς δεν είχαν τον φυσικό χρωματισμό τους, διότι ο τοίχος του πολιτιστικού κέντρου στον οποίο προβάλλοντο είναι βαμμένος με ώχρα, με αποτέλεσμα να αδικείται η χρωματική ποιότητα του ντοκιμαντέρ. Όλοι συγκινημένοι ευχαρίστησαν μέσα από την καρδιά τους τους συντελεστές του ντοκιμαντέρ για τον κόπο τους και τη διάθεση προσφοράς τους στον αγώνα για τη σωτηρία του τόπου τους.
Παραθέτουμε ένα βίντεο λίγων δευτερολέπτων μόνο για να σας βάλουμε στο κλίμα της προβολής του.
καταπληκτικο.λιγο που ειδα. συγκινητικο.απηχει την ελλαδα που αγαπαμε και
δε θα ξεπουλησουμε ποτε μπροστα σε καμια σκοπιμοτητα