ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗΣ: «ΜΠΟΡΩ, ΜΠΟΡΕΙΣ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ», ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

vasilinos.wordpress.com

arxiki

Οι κάτοικοι της Ουρανουπόλεως,  που όλο αυτό το διάστημα με φιλότιμο, πείσμα και επιμονή είναι μπροστά στον αγώνα κατά της καταστροφικής «επένδυσης» των μεταλλείων χρυσού, ενώ βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, εχθές διοργάνωσαν με κέφι, κόπο και μεράκι, μια συναυλία για την οικονομική στήριξη του αγώνα, αλλά και για να δώσουν το μήνυμα «SOS» σε χιλιάδες τουρίστες ημεδαπούς και αλλοδαπούς. Πράγματι χιλιάδες τουρίστες που παραθέριζαν, έλαβαν γνώση του «SOS» που εκπέμπει η Β. Χαλκιδική και πολλοί ρωτούσαν να μάθουν λεπτομέρειες, όπως ήταν και ο βουλευτής ιταλός των οικολόγων, κ. Μάσιμο.

1 touristes

 

Η συναυλία ήταν ειδυλλιακή, με την εξέδρα να έχει στηθεί στην παραλία μπροστά από τον αρχαίο Πύργο του Προσφορίου και τα στηρίγματά της τα κτυπούσαν τα κύματα.

2 synaylia

Την ώρα που ο ήλιος έδυε και δημιουργούσε μια σπάνια ομορφιά, οι Ουρανουπολίτες κάτοικοι ετοίμαζαν τα εδέσματα για τους παρευρισκομένους που παρακολουθούσαν με κέφι τη συναυλία.

3 pshis

4 oxi

5 pshist

Η Βασίλισσα των Ουρανών και η Μητέρα του Θεού μάς τίμησε και ευλόγησε ώστε η Αθωνική χερσόνησος να γίνει κλήρος της, η κιβωτός και ο φάρος της Ορθοδοξίας μας και κατέστησε τον τόπο μας εδώ παγκόσμια κληρονομιά. Αυτοί που κατέστρεψαν την Ελλάδα και τους Έλληνες, πήραν την απόφαση στα σύνορα της παγκόσμιας κληρονομιάς και στο «Περιβόλι της Παναγίας», στον ευλογημένο τόπο μας, να δημιουργήσουν εν ατιμία τη μεγαλύτερη τοξική χαβούζα αποβλήτων της Ευρώπης. Λυπάμαι ειλικρινά για το γεγονός ότι οι εγκαταβιούντες στο «Περιβόλι της Παναγίας», δείχνουν με τη στάση τους να μην ενδιαφέρονται και να μην αρθρώνουν λέξη· αισθάνομαι όμως υπερήφανος που βλέπω τους όντας Ουρανου-πολίτες, τιμώντας τη Μητέρα του Θεού που τους τίμησε, να αγωνίζονται τίμια, φιλότιμα και δίκαια,  ώστε η ύβρις και η βλασφημία κατά της παγκόσμιας κληρονομιάς να μην υλοποιηθεί.

Όταν μια  βασίλισσα σε τιμά και έρχεται δίπλα στο χωριό σου να κτίσει το παλάτι της, είσαι ευγνώμων προς αυτή. Όταν δεις με τη σειρά σου κάποιον  αναίσχυντο να επιχειρεί να πάει να κάνει δίπλα από το παλάτι της βασίλισσας ένα ΧΥΤΑ ή μία τεράστια χαβούζα τοξικών αποβλήτων, τότε δεν μπορείς να κάθεσαι απαθής, δεν μπορείς να φανείς αγνώμων και αχάριστος. Πρέπει να αγωνισθείς με όλη τη δύναμη της ψυχής σου για την ευεργέτιδά σου, που τίμησε εσένα και τον τόπο σου και συνεχίζει να σε τιμά. Οι Ουρανουπολίτες εχθές θύμισαν τους Σπαρτιάτες. Δεν κούρασαν τον κόσμο με λόγια, θεωρίες και προτάσεις, αλλά με λόγια  λακωνικά (που θα ζήλευαν και οι Σπαρτιάτες), μας είπαν μόνο μία λέξη, μόνο ένα ρήμα: «ΜΠΟΡΩ, ΜΠΟΡΕΙΣ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ» να νικήσουμε και θα νικήσουμε. Για μια ακόμα φορά ευχαριστούμε τους Ουρανουπολίτες για τον κόπο, την αλληλεγγύη, το φιλότιμο και για την έμπρακτη θυσιαστική αγάπη τους για τον ευλογημένο τόπο μας. «Εδώ (στον τόπο μας) που η φυσική ομορφιά γίνεται αγία», όπως πολύ ωραία τονίζεται στο πανό έξω από το πολιτιστικό κέντρο της Ιερισσού.

Παραθέτουμε ένα μικρό βίντεο, για να μπουν στο κλίμα της συναυλίας όσοι δεν μπόρεσαν να έρθουν.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s