ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΜΑΝΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

vasilinos.wordpress.com

b6-arxikiΕν μέσω καλοκαιριού, βλέπεις άλλοι να κάθονται στα καφενεία, άλλοι να ξημεροβραδιάζονται σε καφετέριες, άλλοι να είναι κολλημένοι στον καναπέ μπροστά στο «χαζοκούτι», άλλοι να κάνουν τα καθιερωμένα μπάνια τους, άλλοι… άλλοι… Την ίδια στιγμή, η Επιτροπή Αγώνα των Κατοίκων Μ. Παναγίας διοργάνωσαν κατασκήνωση στο βουνό των Σκουριών ενάντια στην παράνοια και την καταστροφική μανία του κράτους. Η κατασκήνωση ξεκίνησε από την Παρασκευή 22 Αυγούστου και θα συνεχισθεί έως την Κυριακή 31 Αυγούστου. Συμμετέχει πλήθος κομμάτων και υπάρχει πλήθος εκδηλώσεων όπως εισηγήσεις, συναυλίες, δράσεις, προβολές, δραστηριότητες για παιδιά και άλλα δρώμενα.

Η κατασκήνωση έχει στηθεί μέσα σε ένα πανέμορφο δάσος, τρία χιλιόμετρα μακριά από το εργοτάξιο των Σκουριών. Υπάρχει καθημερινά προσφορά φαγητού, λειτουργεί πάγκος με αναψυκτικά κ.λ.π., μέχρι και πρόχειρο ιατρείο. Πλήθος από πανό δίνουν το αγωνιστικό πνεύμα των κατοίκων, ενώ οι εθελόντριες γυναίκες προσφέρουν καφέδες, κρύο νερό και παραδοσιακό φαγητό.

Παραθέτουμε λίγο φωτογραφικό υλικό, για να σχηματίσουν εικόνα όσοι δεν μπόρεσαν να επισκεφθούν την κατασκήνωση.

This slideshow requires JavaScript.

Εχθές κεντρικός Εισηγητής ήταν ο έγκριτος δικηγόρος κ. Τάσος Ζουμπάρης από την περιοχή της Ολυμπιάδος, ο οποίος ήταν ενεργό μέλος του αγώνα αντίστασης ενάντια στα μεταλλεία της Ολυμπιάδος από το 1987 έως και το 2002 και έχει ο ίδιος συγγράψει το χρονικό του αγώνα. Με την ομιλία του εχθές παρουσίασε το χρονικό του αγώνα της Ολυμπιάδος. Παραθέτουμε σε βίντεο απόσπασμα της ομιλίας του (δεν είναι ολόκληρη παρ’ότι ήταν πολύ σημαντική, λόγω κάποιων τεχνικών προβλημάτων που υπήρξαν με την ηλεκτροδότηση της γεννήτριας).

  

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s