ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΡΑΓΜΑΤΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ

vasilinos.wordpress.com

kosmos

Την Κυριακή 19-10-2014 διοργανώθηκε με επιτυχία η ημερίδα για την επικινδυνότητα των φραγμάτων, που διοργάνωσαν οι Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης. Για όσους δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν, παραθέτουμε τα σχετικά βίντεο ώστε αν θέλουν να δυνηθούν να δουν και να ακούσουν τα όσα σημαντικά ειπώθηκαν. Στην ημερίδα την ώρα που οι ομιλητές μιλούσαν, σε δύο οθόνες προβάλλοντο οι εικόνες του θέματος που ανέλυαν.

Την ημερίδα προλόγησε ο κ. Ιωάννης Βερβερίδης.

 

————————-

Πρώτος ομιλητής ήταν ο Καθηγητής του Α.Π.Θ., κ. Γεώργιος Τριανταφυλλίδης.

———————-

Εν συνεχεία τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος του «Μεταλλευτικού Παρατηρητηρίου» κ. Παπαγεωργίου, ο οποίος α) ανέλυσε επιστημονικά την επικινδυνότητα των φραγμάτων Καρατζά και Λοτσάνικου, και β) κατέστησε γνωστή την ύπαρξη του επικίνδυνου αμιάντου στα μεταλλεύματα των Σκουριών (τον οποίο όπως είπε, εντός των μελετών τον είχαν με τον επιστημονικό όρο «τρεμολίτης» και διέλαθε της προσοχής των εχόντων έννομο συμφέρον) και τους το αποκάλυψε -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- ένας καλός άνθρωπος.

———————-

Εν συνεχεία μίλησε ο κ. Ιωάννης Βεργίνης και έδειξε τα μεγάλα ατυχήματα που έχουν γίνει ανά τον κόσμο σε φράγματα μεταλλείων. Επίσης πρόβαλε βίντεο με τη βουλευτή του Καναδά κα Νiki Asthon.

———————-

Gerontas-web

Η οργανωτική επιτροπή είχε ορίσει ως τελευταίο παρεμβαίνοντα ομιλητή τον Αρχιμ. π. Χριστόδουλο Αγγελόγλου. Η επιτροπή μάλιστα είχε επιλέξει και το θέμα της παρέμβασής του, που ήταν: «Λαύριο, μια παρόμοια με τη δική μας περίπτωση». Παραθέτουμε την παρέμβασή του.

Την παραθέτουμε και γραπτή (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ)

Η ημερίδα ζητήθηκε να επαναληφθεί και στα άλλα δημοτικά διαμερίσματα.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s