ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ ’40 ΚΑΙ ΤΟ ΔΑΝΕΙΚΟ ΕΥΡΩ ΜΑΣ

vasilinos.wordpress.com

ασυρμ

Σαν σήμερα οι κυβερνήσεις των λαών της Γερμανίας και της Ιταλίας, ζήτησαν από τους Έλληνες απλώς να τους επιτρέψουν να διέλθουν από την Ελλάδα και να εγκαταστήσουν κάποιες δυνάμεις τους σε καίρια στρατηγικά σημεία, για την εξυπηρέτηση των επεκτατικών σκοπών τους. Οι Έλληνες δεν κάθησαν να σκεφθούν το πόσο παντοδύναμος ήταν ο εχθρός τους ούτε τι θα υφίσταντο. Αλλά ως αληθινοί απόγονοι των ηρωϊκών πατέρων τους, διετράνωσαν ένα σταθερό και ανυποχώρητο «ΟΧΙ».

λογχη

Το τι έγινε, ώστε σήμερα να τιμάμε τους πατριώτες πατέρες μας, όλοι το γνωρίζουμε. Και η παγκόσμια κοινή γνώμη το 1940  για μια ακόμα φορά απεδέχθη ότι «οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες».

geloiografia40_7

Η ιστορία όμως, έχει αποδειχθεί ότι επαναλαμβάνεται· και έτσι, πάλι οι Γερμανοί διεξάγουν πόλεμο εναντίον μας, μόνο που επέλεξαν αυτός ο τελευταίος, να είναι οικονομικός. Μάλιστα, προς το παρόν φαίνεται να κυριεύουν το ένα κράτος μετά το άλλο, να θέτουν επιτροπείες τους σ’ αυτά καταλύοντας την εθνική τους κυριαρχία, δεσμεύοντας τον δημόσιο πλούτο τους για να εξασφαλίσουν τόκους και χρέη, ελέγχοντάς τα, ρυθμίζοντάς τα, αποφασίζοντας αντί γι’ αυτά.

http://www.skitso.biz/

γερμανοι

πολεμος

Ο λαός προς το παρόν δείχνει απίστευτη υπομονή κι ατελείωτη μακροθυμία. Αλλά όσο κι αν έχει αλλοιωθεί η εθνική συνείδησή του, όλα τα κληρονομικά γονίδια των προγόνων του βρίσκονται στο DNA του και είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή οι οικονομικοί κατακτητές θα ακούσουν για μια ακόμα φορά το «ΟΧΙ». Οι επίδοξοι κατακτητές χωρίς να μας έχουν αποζημιώσει για όλη την καταστροφή που μας επέβαλαν και χωρίς να θέλουν να ακούσουν για αποζημίωση, δέχθηκαν να δώσουν στον ελληνικό λαό πολλά δανεικά που να μη δυνάμεθα ούτε τους τόκους του χρέους να καταβάλουμε, και μ’ αυτά τα δανεικά ο λαός απέκτησε υλικά αγαθά, υποθηκεύοντας πατρίδα, εθνική κυριαρχία και το μέλλον των παιδιών του, και τώρα φοβούμενος μην χάσει τα δανεικά υλικά αγαθά, δεν μιλά και δεν αντιστέκεται.

δανεια

 

Όταν όμως τα χάσει και μέσα στην καρδιά του μείνει μόνο ο από του Αγίου Βαπτίσματος Ιησούς και η αγάπη για την πατρίδα και το έθνος του, τότε θα αποδεσμευθούμε πλέον από τον φόβο κι έτσι ως άξιοι απόγονοι των πατέρων μας, θα διατρανώσουμε το «ΟΧΙ».

πατος

Εμείς πάντως, σήμερα με ευγνωμοσύνη, ευχαριστία και τιμή αναγνωρίζουμε σε όλους όσους αγωνίστηκαν στο έπος του ΄40, την αγάπη τους για εμάς τα παιδιά και εγγόνια τους, αναγνωρίζουμε ότι μέσα στις καρδιές τους βασίλευε η αγάπη για τον Θεό και την Παναγία μας (που την είχαν στο μέτωπο Οδηγήτρια), αγαπούσαν την πατρίδα και το έθνος μας και εμάς τα παιδιά τους. Για τη δική μας ελευθερία και εθνική κυριαρχία δεν θυσίασαν έναν μισθό, μια σύνταξη, ένα τηλέφωνο, μια τηλεόραση, έναν καναπέ, αλλά την ίδια τους τη ζωή, εφαρμόζοντας το: «μείζονα ταύτης αγάπην ουδείς έχει ίνα τις την ψυχή αυτού θη υπέρ των φίλων αυτού». Η μνήμη τους θα είναι αιώνια.

Αισθανόμαστε όμως, ταυτόχρονα την ανάγκη να τους ζητήσουμε συγγνώμη, που εμείς οι αχάριστοι απόγονοί τους, για να μη χάσουμε την «αξία» του ευρώ, δώσαμε και δίνουμε όσα μας ζητούν οι τοκογλύφοι γερμανοί, τα οποία οι ήρωες πατέρες μας το 1940 αρνήθηκαν να τα εκχωρήσουν.

αερα

Υ.Γ.: Δόξα τω Θεώ, φέτος η πατρίδα μας είχε κηροζίνη για να συμμετάσχει το F16 και να παρουσιάσει πρόγραμμα μοναδικής επίδειξης εμψύχωσης των Ελλήνων. Δυστυχώς δεν είχε την ΕΤ3 να μας δείχνει το αεροπλάνο. Η Ν… την ώρα που το F16 πετούσε και εκτελούσε το θαυμάσιο πρόγραμμά του, είχε τις κάμερες στραμμένες πίσω από τα κλαδιά των δένδρων και έδειχναν μια τα κλαδιά (και πίσω απ’αυτά πετούσε το αεροπλάνο), μια την άδεια πλέον παραλιακή και μια την εξέδρα των επισήμων, συνοδεύοντας το πρόγραμμα εμψύχωσης με ξένη μουσική, λες και θεωρούν αμαρτία να βάλουν ελληνικά εμβατήρια και σαν να μην υπήρχε μια πολυκατοικία στη Θεσσαλονίκη να τοποθετήσουν στην ταράτσα της μια κάμερα. Μετά σου λένε «τι θέλει ο παπάς στην ταράτσα της πολυκατοικίας και βιντεοσκοπεί;»· Ανεβαίνεις ή δεν ανεβαίνεις στην πολυκατοικία μετά;

F16

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s