ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ… Η «ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ!!!

vasilinos.wordpress.com

karta

Μετά τη σημερινή ανάρτησή μας πριν λίγη ώρα με τίτλο: «Έκτακτη ανακοίνωση και ο νοών νοείτω…», τηλεφώνησε περί τις 8 μ.μ. στον νομικό μας σύμβουλο ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Αριστοτέλη και του είπε: «Ο Δήμος έστειλε τις Απόψεις του στο ΣτΕ τη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου». Τότε ο νομικός μας σύμβουλος  τον ρώτησε: «Σήμερα η Εισηγήτρια είπε ότι ουδείς κατέθεσε Απόψεις. Με ποιον δικηγόρο τις καταθέσατε; Ποιος τις παρέλαβε και τι αριθμό κατάθεσης πήρατε;» Ο νομικός σύμβουλος του Δήμου απάντησε: «Τις στείλαμε με courier. Δεν ξέρουμε σε ποιον επιδόθηκαν, ούτε πότε ακριβώς, ούτε αριθμό κατάθεσης ή πρωτοκόλλου έχουμε. Επειδή μάλιστα υπήρξαν κάποιες αμφιβολίες, εχθές τις ξαναστείλαμε με την courier». Στις 9.15 μ.μ. σήμερα ξανατηλεφώνησε ο νομικός σύμβουλος του Δήμου και είπε ότι τη Δευτέρα την παρέλαβε μια «κυρία Αθανασούλα»!!

Πώς σήμερα το μεσημέρι η Εισηγήτρια βεβαίωσε ότι ουδείς έχει καταθέσει Απόψεις; Αυτή η «υπευθυνότητα» του Δήμου να στείλει στο ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, στο ΣτΕ, τις Απόψεις του για το μεγαλύτερο πρόβλημα του Δήμου με την courier, αυτό ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ. Εμείς δεσμευόμεθα να σας γνωστοποιήσουμε και τις Απόψεις που κατέθεσε ο Δήμος και πότε τις κατέθεσαν, όταν τις παραλάβουμε.

Προς το παρόν, απ’ ό,τι φαίνεται για να μάθουμε τι συμβαίνει, πρέπει να απευθυνθούμε στο 090…. ή στα ταρώ… Αν τα όσα δημοσιεύουμε δεν είναι εν Πνεύματι Αληθείας, ας μας διαψεύσει ο Δήμος με Δελτίο Τύπου και καλόν θα είναι επ’ευκαιρία εντός αυτού να μας ενημερώσει και:

1) Γιατί αφού η αίτηση των 311 κατοίκων πρωτοκολλήθηκε στις 15-9-2014, μέχρι τις 18-9-2014 δεν την είχε λάβει ο Πρόεδρος του Δ.Σ. στον οποίο απευθυνόταν και αγνοούσε εντελώς την ύπαρξή της; Πού βρισκόταν η αίτηση όλο εκείνο το διάστημα, έως ότου οι κάτοικοι να επέμβουν και να την αναζητήσουν;

2) Γιατί η από 17-10-2014 επιστολή-απάντηση της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.», όταν ελήφθη από τον Δήμο, απεκρύβη το γεγονός από τους 311 κατοίκους και ταυτόχρονα όμως στην Ιερισσό άτομα συγκεκριμένου κομματικού χώρου (που μάλιστα είχαν αρνηθεί να υπογράψουν την αίτηση), γνώριζαν και την ύπαρξή της απαντητικής επιστολής και το περιεχόμενό της και ενημέρωναν αυτοί τους κατοίκους; Και όταν προσήλθε στον Δήμο ο π. Χριστόδουλος να λάβει την απάντηση, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αρνήθηκε  να του τη δώσει, επικαλούμενος ότι θέλει γνωμοδότηση από τον νομικό σύμβουλο του Δήμου!!!

3) Όλο αυτό το διάστημα ο Δήμος κωλυσιεργεί στο εν λόγω θέμα. Τι διεργασίες γίνονται παρασκηνιακά; Τι προσπάθειες; Ποιον εξυπηρετεί αυτή η καθυστέρηση; τη σωτηρία του τόπου; του περιβάλλοντος; τα έννομα συμφέροντα των αιτούντων κατοίκων; Ή τους παράνομους επενδυτές και τους προωθούντες την ανομία διοικητικούς υπαλλήλους και υπουργούς;

4) Γιατί ο ίδιος ο Δήμος δεν κατέθεσε προσφυγή για το εν λόγω θέμα; Μήπως δεν τον ενδιαφέρει; Θα καταθέσει για τη δόμηση του εργοστασίου εμπλουτισμού; Ή δεν τον ενδιαφέρει; Είναι πολυτέλεια να ζητάμε οι πολίτες να γνωρίζουμε τι τελικά θέλει ο Δήμος για τον τόπο μας; Ο πρώην Δήμαρχος ήταν ξεκάθαρος και ήξερες τι θέλει. Τώρα τι θα κάνουμε; Θα απευθυνθούμε στα «ταρώ» να μάθουμε τι θέλει ο νέος Δήμαρχος και η νέα Δημοτική αρχή; Για όνομα του Θεού!

Αύριο θα πάει πάλι στο ΣτΕ ο πληρεξούσιος δικηγόρος μας και θα σας κρατήσουμε ενήμερους για το αν έφθασαν και βρέθηκαν οι Απόψεις του Δήμου, και αν η κα Αθανασούλα ευδόκησε να την παραδώσει στην Εισηγήτρια.

Ευχαριστούμε όλους τους ενεργούς και αληθινούς φίλους μας που διαδικτυακά κάνουν τόσο καλή δουλειά, που δεν θα μπορούσαν να κάνουν όλα τα ΜΜΕ μαζί.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s