ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ…

vasilinos.wordpress.com

ste

Όπως έχουμε υποσχεθεί, θα ενημερώνουμε αμέσως τους κατοίκους για ό,τι νεώτερο προκύπτει σχετικά με τις ενέργειές μας, ώστε να καταστείτε κοινωνοί.

Σας ενημερώσαμε ότι μετά την κατάθεση της προσφυγής μας και της αίτησης αναστολής (βλ. προγενέστερη ανάρτησή μας της 22-10-2014 με τίτλο: «Το ΣτΕ καλεί τον Δήμο Αριστοτέλη να καταθέσει τις Aπόψεις του για την Ελληνικός Χρυσός»), η Πρόεδρος του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας εξέδωσε έγγραφη ενυπόγραφη, ενσφράγιστη εντολή να κοινοποιηθεί η εν λόγω αίτηση αναστολής α) στο ΥΠΕΚΑ, β) στην Ελληνικός Χρυσός και 3) στον Δήμο Αριστοτέλη (βλ. προαναφερθείσα ανάρτησή μας της 22-10-2014). Η εν λόγω επεδόθη διά του δικαστικού επιμελητή σε όλους, και στον Δήμο Αριστοτέλη παρελήφθη από τον αντιδήμαρχο κ. Ψιλιάγκο.  ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ      

Εκλήθησαν λοιπόν οι ανωτέρω από το ΣτΕ εντός πέντε εργασίμων ημερών να καταθέσουν τις απόψεις τους επί του περιεχομένου της προσφυγής μας, ώστε να δυνηθεί η Επιτροπή Αναστολών να εκδώσει (ή μη) προσωρινή απόφαση. Η προθεσμία έληξε σήμερα. Ο πληρεξούσιος δικηγόρος μας σήμερα το μεσημέρι φροντίζοντας να πάρει από το ΣτΕ τους φακέλους με τις απόψεις των ανωτέρω, μίλησε με τη βοηθό Εισηγήτρια κα Μαυροπόδη, η οποία του είπε: «Δεν κατέθεσε κανένας απόψεις επί της προσφυγής του Αρχιμανδρίτη, αλλά και οι τρεις ταυτόχρονα (Δήμος, ΥΠΕΚΑ, Ελληνικός Χρυσός), ζήτησαν μια εβδομάδα παράταση, διότι το θέμα είναι πολύ δύσκολο και χρειάζονται χρόνο. Τους έδωσα προθεσμία μια εβδομάδα (δηλ. μέχρι την επόμενη Τετάρτη)».

Το δύσκολο προφανώς δεν έγκειται στο αν υπάρχει ή όχι έγκριση επενδυτικού σχεδίου, διότι λ.χ. και ο Δήμος το γνωρίζει καθώς εγγράφως η εταιρεία το γνωστοποίησε. Στη σημερινή προηγούμενη ανάρτησή μας (με τίτλο: «Απάντηση της Ελληνικός Χρυσός στο αίτημα των 311 δημοτών προς τον δήμαρχο κ. Μίχο»), κοινοποιήσαμε την απάντηση της εταιρείας που απηύθυνε στον Δήμο, η οποία αναφέρει ότι δεν διαθέτει έγκριση του επενδυτικού της σχεδίου για να το προσκομίσει.

Εμείς σύμφωνα με την εντολή της Προέδρου του Ε΄ Τμήματος, καταθέσαμε εντός της προθεσμίας το υπόμνημά μας με όλα τα αποδεικτικά έγγραφα που αποδεικνύουν τη βασιμότητα των ισχυρισμών μας. Το εν λόγω υπόμνημά μας σας το κοινοποιούμε  ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ   και σας συστήνουμε να μελετήσετε το συμπέρασμα στο τέλος κάθε ενότητας.

Τώρα περιμένουμε να δούμε τι διαθέτει ο «Ν-τροβά-ς» (κατά παράφραση), το αν κατεβάζει η «Κούτρα» και πώς θα παράσχει τη βοήθειά του ο «αϊ-Γιάννης ο νέος, ο φωτιστής», που φωτίζει ορισμένους και παράσχει τη βοήθειά του σε άλλους άμεσα και ουσιαστικά και σε άλλους ετεροχρονισμένα μετά από πέντε χρόνια.

Εμείς ούτε τον «αϊ-Γιάννη τον νέο» έχουμε βοηθό, ούτε άρχουμε του Δήμου για να πάρουμε θέσεις άμεσα και να στείλουμε Aπόψεις, ούτε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου για να θέσουμε σύντομα προς συζήτηση το αίτημα των 311 δημοτών, ούτε αντιπολίτευση για να θέσουμε το θέμα στη Βουλή. Όλα αυτά καθορίζονται από αυτούς που εσείς επιλέξατε (κάτω από το δίλημμα που για μία ακόμα φορά σας έθεσαν) και εξουσιοδοτήσατε να σας εκπροσωπούν. Εμείς το μόνο που έχουμε να αντιτείνουμε, είναι το άρθρο μας στην εφημερίδα «ΤΟ ΧΩΝΙ» με τίτλο: «Ζητείται άνθρωπος να αποδώσει την αλήθεια» (βλ. προγενέστερη ανάρτησή μας της 27-10-2014).

Σε κάθε περίπτωση θα σας κρατάμε όπως πάντα ενήμερους.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s