ΠΡΟΣ ΠΑΧΤΑ ΣΟΦΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΤΗΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ»

vasilinos.wordpress,com

images78M2A4PW

Μάθαμε ότι ο κ. Πάχτας μετά την έκδοση της υπ’αριθ. 3765/2014 αποφάσεως του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιώς, κατέθεσε Μηνυτήρια Αναφορά μιας σελίδας!! στον Άρειο Πάγο κατά της Δικαστού κας Σοφίας Φαρασοπούλου, Πρωτοδίκου, η οποία εξέδωσε την ανωτέρω απόφαση. Με δελτίο τύπου ο κ. Πάχτας κατέστησε γνωστό ότι για την ανωτέρω απόφαση καταθέτει και έφεση. Στο τέλος της από 3-11-2014 μονοσέλιδης!! Αναφοράς του κατά της εντιμότατης δικαστού, ο κ. Πάχτας στην §3 καταλήγει: «Η εν λόγω Πρόεδρος προέβη σε αναπόδεικτους συκοφαντικούς και εξυβριστικούς ισχυρισμούς, τους οποίους συμπεριλαμβάνει στην απόφασή της, αποδίδοντάς μου τις ιδιότητες του διαπλεκόμενου και του συμμέτοχου σε σκάνδαλο. Για όλους τους παραπάνω λόγους και έχοντας διατρέξει μια μακρά διαδρομή με εντιμότητα, εργατικότητα και αξιοπρέπεια, υπηρετώντας την πατρίδα, ζητώ τον πειθαρχικό έλεγχο της αναφερομένης Προέδρου».

Κατ’αρχήν σεβόμεθα το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να υπερασπίζεται την τιμή του, όταν θεωρεί ότι κάποιος τον έβλαψε. Κατά δεύτερον, εντός της μονοσέλιδης!! εν λόγω αναφοράς δεν βλέπουμε να επικαλείται ο κ. Πάχτας αποδεικτικά στοιχεία που να ανατρέπουν όσα η αποδεικτική διαδικασία απέδειξε, αλλά γενικά και αόριστα καταγγέλλει τον δικαστή για πρόθεση.

Τρίτον, καταγγέλλει ότι «Η εν λόγω Πρόεδρος προέβη σε αναπόδεικτους… ισχυρισμούς…». Εμείς στην αποδεικτική διαδικασία δεν συμμετείχαμε, όπως είθισται  να λέμε, έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη. Όμως αυτό το «αναπόδεικτα», τι κατά βάθος εννοεί; Ότι δεν αποδείχθηκαν; Ότι είναι δύσκολο να αποδειχθούν; Υπάρχουν αποδείξεις πράγματι για το λεγόμενο «οικονομικό σκάνδαλο»; Υπάρχουν μνημόνια κρυφά που έχουν υπογραφεί για το «πλιάτσικο» που έγινε στη δημόσια περιουσία; Υπήρχε μεγάλος επενδυτής που διέθετε εκατοντάδες εκατομμύρια, για να αποκτήσει τα μεταλλεία; Είχαν υπογραφεί ήδη μνημόνια για την αγορά των μεταλλείων με αυτόν που “το ‘χει η κούτρα του να κατεβάζει ψείρες”  για τη μεταβίβασή τους σε μεγάλο επενδυτή, πριν ακόμα κυρωθεί η σύμβαση μεταβίβασης στη Βουλή; Τα γνώριζε αυτά ο τότε υφυπουργός Οικονομικών;…. κ.λ.π. Ο κ. Πάχτας προφανώς όλα αυτά τα γνωρίζει πολύ καλά. Το τι θα πούμε εμείς, δεν έχει και τόση σημασία, διότι πιθανόν να μας καταλογισθεί εμπάθεια. Έχει όμως μεγάλη σημασία το τι λέει γι’αυτό το θέμα η έγκριτη νομικός και πληρεξούσια δικηγόρος της «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.», κα Ελένη Τροβά. Σημειωτέον ότι και το «σκάνδαλο» και η «διαπλοκή» έχουν αναφορά στη σχέση του κ. Πάχτα με την εν λόγω εταιρεία. Μάλιστα υπομνήουμε ότι το δικηγορικό της γραφείο και η ίδια έχουν αναλάβει τις υποθέσεις της «Ελληνικός Χρυσός» από την ίδρυσή της το 2003 μέχρι σήμερα.

Αυτή λοιπόν η πληρεξούσια δικηγόρος όπως καταλαβαίνετε, γνωρίζει τα της «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.». Η κα Τροβά διατηρεί και ένα blog που ονομάζεται «ΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ» (justar-lawblog.blogspot.gr). Μετά την έκδοση της δικαστικής αποφάσεως κατά του κ. Πάχτα (3765/2014), η πληρεξούσια δικηγόρος της «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» προέβη στις 7 Νοεμβρίου 2014 σε μία σημαντική και σοφή ανάρτηση στο blog της με τίτλο: «Ιστορίες συκοφαντικής δυσφήμισης: η σιγή είναι χρυσός!». Το άρθρο της ίδιας αφορά την υπόθεση Πάχτα, καταθέτει ένα «σοφό» σκεπτικό και καταλήγει: «Δεν μπορώ να πω ότι διαφωνώ με την έκβαση αυτής της δίκης! Ο Σύριζα δικαιούται να έχει γνώμη και πολιτική θέση το δίχως άλλο, ενώ είναι παράξενο το γεγονός ότι ταυτίζει ένας άλλος πολιτικός πρώην υπουργός, ο κ. Πάχτας, το βίο του με μία επένδυση. Αλλοίμονο αν ο κ. Λαλιώτης περνούσε τη ζωή του αναφερόμενος στο Αεροδρόμιο των Σπάτων, στην Αττική Οδό κ.ο.κ. Ακόμη θα είχαμε τις ίδιες ιστορίες (γιατί και για τα έργα αυτά υπήρχε μεγάλη αμφισβήτηση) και σίγουρα δεν θα είχαν ολοκληρωθεί. ΗΔΗ ΚΟΣΤΙΣΕ ΣΤΟΝ κ. ΠΑΧΤΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ, ΤΩΡΑ ΧΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ. ΕΝΙΟΤΕ Η ΣΙΓΗ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΟΣ!»

Αν και την κα Τροβά και το δικηγορικό της γραφείο τους έχουμε απέναντί μας (ως πληρεξουσίους της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.) στην αίτηση ακυρώσεως που καταθέσαμε, ωστόσο δημοσίως θέλουμε να της πούμε “εύγε” και ότι συμφωνούμε μαζί της απόλυτα για τα ανωτέρω που έγραψε και πιστεύουμε ότι ο κ. Πάχτας  καλά θα κάνει να την ακούσει τη σοφή της συμβουλή, για να μη συμβεί η λαϊκή παροιμία: «Λαγός την φτέρη κούναγε, κακό του κεφαλιού του».

Μια φορά οι Αθηναίοι ρώτησαν τον Διογένη: «Αν πεθάνεις, πώς θες να σε θάψουμε;» Ο Διογένης τους απάντησε: «Μπρούμυτα». Όταν παραξενεμένοι τον ρώτησαν “Γιατί μπρούμυτα;”, τους απάντησε: «Γιατί θα ’ρθούν τα πάνω κάτω» (εννοούσε την εντός ολίγου κυριαρχία των Μακεδόνων με τον Μ. Αλέξανδρο).

Θα επανέλθουμε με σχόλιό μας για το υπόμνημα και την παρέμβαση ενώπιον του ΣτΕ από την παράταξη «ΟΡΑΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» του κ. Χ. Πάχτα υπέρ του ΥΠΕΚΑ και της «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» και κατά της αιτήσεώς μου.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s