ΤΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ κ. ΧΡ. ΠΑΧΤΑ ΣΤΟ ΣτΕ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ

vasilinos.wordpress.com

vrisko

Ο κ. Πάχτας στο blog του http://www.oramapoliton.gr, ανήρτησε Υπόμνημα που κατέθεσε ενώπιον του  Συμβουλίου της Επικρατείας κατά της προσφυγής μου και της αιτήσεως ακυρώσεως και υπέρ του ΥΠΕΚΑ και της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.». Υπάρχει φυσικά μια αποδεικτική νομική διαδικασία ενώπιον του ΣτΕ και εκεί οφείλουμε να αντικρούσουμε τις κατατιθέμενες απόψεις. Ωστόσο, καθώς είχε την καλωσύνη να δημοσιοποιήσει  το υπόμνημά του ο κ. Πάχτας και οι συν αυτώ, θέλουμε κι εμείς α) μία μόνο παρατήρηση να κάνουμε, και β) μια θερμή παράκληση να κάνουμε στον κ. Πάχτα.

Ο κ. Πάχτας στη σελ.5 από 6 και στην παρ.2, συνοψίζοντας όλο το σκεπτικό, καταθέτει: «Ειδικότερα, και οι τρεις προβαλλόμενοι λόγοι ακυρώσεως συνίστανται κατ’ουσίαν στη μομφή ότι η πολιτεία δεν έχει προχωρήσει στην έγκριση του επενδυτικού σχεδίου της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. πριν από την έκδοση της προσβαλλόμενης πράξης. Ο ισχυρισμός αυτός είναι εντελώς αναληθής. Το Επενδυτικό Σχέδιο των Μεταλλείων Κασσάνδρας εγκρίθηκε νομίμως…». Αυτή είναι η παρέμβασή του: «Το επενδυτικό σχέδιο εγκρίθηκε νομίμως».

Δεν αναφέρει πότε εγκρίθηκε, από ποιον, ποια είναι αυτή η διοικητική πράξη με την οποία εγκρίθηκε. Στο Δικαστήριο δεν πάμε για να πούμε ούτε τι πιστεύουμε ούτε τι νομίζουμε (σαν λ.χ. “Χαλκιδικάρχης”), αλλά παρεμβαίνουμε για να παρέχουμε όλα εκείνα τα αποδεικτικά στοιχεία της αλήθειας που κατέχουμε και που ανατρέπουν όλα τα αποδεικτικά στοιχεία του αιτούντος την ακύρωση. Η επίκληση μόνο «Το Επενδυτικό Σχέδιο των Μεταλλείων Κασσάνδρας εγκρίθηκε νομίμως», ενέχει τον κίνδυνο να πάθεις ό,τι έπαθες και από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιώς, να πας δηλ. «για μαλλί και να βγεις διαπλεκόμενος». Αυτή είναι η παρατήρησή μας. Τώρα να καταθέσουμε και την παράκλησή μας στον κ. Πάχτα. Κύριε Πάχτα, αυτός που έχει την ευθύνη για την έγκριση του επενδυτικού σχεδίου είναι το ΥΠΕΚΑ και η Διεύθυνση Φυσικού Πλούτου Μ.Β.Ο. Τμήμα Α΄.

Επειδή στις 29-10-2014 που είχαν κληθεί από το ΣτΕ να καταθέσουν τις απόψεις τους, προσήλθαν και ζήτησαν μία εβδομάδα αναβολή, διότι το θέμα ήταν τέτοιο που δεν μπορούσαν να καταθέσουν απόψεις σύντομα. Την Παρασκευή 7-10-2014 έληξε αυτή η προθεσμία και πάλι δεν κατέθεσαν, και προσήλθαν και ζήτησαν δεύτερη αναβολή να καταθέσουν, και η βοηθός Εισηγήτρια πάλι τους έδωσε νέο χρόνο χωρίς να προσδιορίσει καν την καταληκτική ημερομηνία που πρέπει να καταθέσουν.

Επειδή, κ. Πάχτα, το ΥΠΕΚΑ και η Δ/νση Φ.Π.Μ.Β.Ο. ζορίζονται να καταθέσουν, καθώς εσείς ισχυρίζεστε ότι γνωρίζετε πως «εγκρίθηκε νομίμως», μήπως μπορείτε να τους βοηθήσετε γιατί αυτοί δυσκολεύονται, διότι σε όλες τις αποφάσεις τους τόνιζαν: «ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΓΚΡΙΘΕΙ»∙ σας θερμοπαρακαλούμε βοηθήστε τους. Είναι κρίμα εσείς που γνωρίζετε να μην τους βοηθάτε. Θα σας είμαστε ευγνώμονες. Επειδή και η εταιρεία στον Δήμο Αριστοτέλη εγγράφως και ενυπογράφως απάντησε ότι δεν έχει να προσκομίσει καμμία τέτοια διοικητική πράξη έγκρισης, μήπως μπορείτε εσείς να τους δώσετε αυτή τη διοικητική πράξη, για να την κοινοποιήσουν στον Δήμο ώστε να μην εκτίθενται;

Αν τους βοηθήσετε, θα σας είμαστε ευγνώμονες. Αν όμως δεν τους βοηθήσετε και γνωρίζετε ότι δεν υπάρχει τέτοια διοικητική πράξη έγκρισης του επενδυτικού σχεδίου, τότε εσείς θα παρέχετε εμπράκτως εκείνα τα αποδεικτικά στοιχεία που θα επιβεβαιώνουν με τον καλύτερο τρόπο τα όσα καταγράφηκαν από την εντιμότατη δικαστή κα Σοφία Φαρασοπούλου στην υπ’αριθ. 3765/2014 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά.

Διατελούμε εν αναμονή των ενεργειών σας και μην ξεχνάτε ότι τη στιγμή που εσείς έχετε τη διοικητική πράξη έγκρισης του επενδυτικού σχεδίου, όπως εγγράφως διατείνεσθε, την ίδια στιγμή κάποιοι άλλοι ζορίζονται διότι δεν την βρίσκουν και παίρνουν τη μια αναβολή μετά την άλλη και διώχνουν διοικητικούς υπαλλήλους που χειρίζονταν μέχρι τώρα την υπόθεση. Aν δεν τους βοηθήσετε εσείς που έχετε βρει την έγκριση, αυτοί πού θα απευθυνθούν για να τη βρουν; στο «11880»;

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s