ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΙ H ΛΑΡΝΑΚΑ ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΤΟΥ, ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

vasilinos.wordpress.com

Alexand-web

Άγαλμα Μ. Αλεξάνδρου στα Νέα Ρόδα

Σήμερα ανακοινώθηκε ότι στον τύμβο των Αιγών, κοντά στην Πέλλα ανακαλύφθηκε ασύλλητος τάφος επιφανούς προσώπου της εποχής του Μ. Αλεξάνδρου.

Aiges-1-700x525

Στον τύμβο Καστά στην Αμφίπολη, είναι στραμμένη η προσοχή όλου του πλανήτη και στα μοναδικά θαυμάσια ευρήματα της εποχής του Μ. Αλεξάνδρου (ήδη έγιναν ενέργειες για να καταστεί μνημείο παγκοσμίου κληρονομιάς). Σήμερα βρέθηκε ο τάφος επιφανούς ατόμου.

Amfip

Επίσης σήμερα ανακοινώθηκε ότι βρέθηκε στην Τουρκία ένα τέλειο ψηφιδωτό με τις εννέα Μούσες από την εποχή του Μ. Αλεξάνδρου και του διαδόχου του Σέλευκου.

mouses

Δείχνει σαν ο Μέγας Στρατηλάτης να μην αντέχει άλλο να μας βλέπει στον καναπέ και ξεκίνησε ο ίδιος «αρχαιολογική εκστρατεία» με τη σειρά που ξεκίνησε την πρώτη  εκστρατεία του (Πέλλα, Αμφίπολη, Μ. Ασία). Δυστυχώς, ξέχασε τα αρχαία Στάγειρα στην Ολυμπιάδα και το ταφικό μνημείο του δασκάλου του Αριστοτέλη. Ας ελπίσουμε κάτι να κάνει και για τον δάσκαλό του Αριστοτέλη, του οποίου η ασημένια λάρνακα-υδρία βρίσκεται σύμφωνα με την παράδοση στα αρχαία Στάγειρα, στον χώρο της Αρχαίας Αγοράς.

arist

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s