Εξ Αχαϊας ο φιλοτιμηθείς

vasilinos.wordpress.com

20140808-193657-70617474

Ο κ. Νικόλαος Νικολόπουλος είναι βουλευτής του Ν. Αχαϊας και Πρόεδρος του νεοσυσταθέντος  χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Ελλάδος. Έχει πλούσιο έργο στη Βουλή, εκείνο όμως που τον διακρίνει όλα αυτά τα έτη είναι η μαχητικότητά του κατά του «εθνικού εργολάβου». Έχει κάνει πλήθος καταγγελιών, αναφορών, ερωτήσεων στη Βουλή, μηνύσεις στη δικαιοσύνη, έχει πετύχει καταδικαστικές αποφάσεις εις βάρος του μεγαλοεκδότη (Βλ.

http://www.nez.gr/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B4%CE%AF%CE%BA%CE%B7-%CF%83%CE%B5-%CE%AD%CE%B8%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%BC%CF%80%CF%8C%CE%BC%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%85%CE%BA%CE%BF%CF%86%CE%B1/ καθώς και

http://olympia.gr/2014/08/08/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%B5%CF%87%CF%8E%CF%82-%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CF%80%CF%8C%CE%BC%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B1/ )

και έχει αναδείξει «σκάνδαλα» στον χώρο των δημοσίων έργων. Όταν στις 10 Οκτωβρίου 2014 ο κ. Δραγασάκης του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε εντός του κοινοβουλίου την ύπαρξη ευνοϊκών νομοσχεδίων προς συγκεκριμένα πρόσωπα κατ’ εξακολούθηση, και δεν κατονόμασε σε ποιους επιχειρηματίες αυτά προσφέρονται, ο βουλευτής Αχαϊας κ. Νικολόπουλος είπε τα πράγματα με το όνομά τους (Δείτε εδώ

http://dynati-ellada.gr/index.php/politiki/item/4098-o-nikos-nikolopoulos-milaei-sti-vouli-me-stoixeia-kai-onomata-gia-tin-diaploki-kai-ta-symferonta-vinteo ). Μεταξύ των ονομάτων και όσων κατήγγειλε, είπε στη Βουλή: “Παρέδωσα χθες στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λ. Ρακιντζή, στην Εισαγγελέα Διαφθοράς κ. Ε. Ράϊκου και στον Ειδικό Ανακριτή Διαφθοράς κ. Π. Γεωργουλέα έναν ογκωδέστατο φάκελο με όλα τα στοιχεία για το πάρτι των δημοσίων έργων και των μεγαλοεργολάβων. Το καταθέτω και στη Βουλή. Με ρώτησε ο κ. Ρακιντζής:  “Ποιος κατασκευάζει το έργο κ. Νικολόπουλε;”. “Μα έχει σημασία;” απάντησα. “Βεβαίως” , επέμεινε ο Επιθεωρητής και τότε του είπα:  “Ο κ.Μπόμπολας”. Εκείνος έβαλε τα γέλια, λέγοντας:  “Και ρωτάτε γιατί καθυστερεί η απόδοση ευθυνών;”

 Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού του έργου παρέχει τη συμπαράστασή του, χωρίς ποτέ να του έχει ζητηθεί ή από εμάς προσκομισθεί κάποιο στοιχείο, διότι καίτοι από την Αχαϊα παρακολουθεί όλα τα τεκταινόμενα στην πολυπαθή περιοχή μας. Τον Απρίλιο του 2014 κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή με θέμα τη ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ μου, για το ότι χωρίς να έχει εγκριθεί το επενδυτικό σχέδιο, υλοποιείται. Το πολιτικό του γραφείο μας πληροφόρησε ότι μέχρι σήμερα «ουκ ην φωνή ουκ ην ακρόασις». Η ερώτησή του μέχρι σήμερα δεν απαντήθηκε.

Προχθές την Παρασκευή  14 Νοεμβρίου 2014 κατέθεσε άλλη ερώτηση, με αφορμή  την αίτηση των 311 κατοίκων και την αίτηση ακυρώσεώς μας ενώπιον του ΣτΕ. Τον ευχαριστούμε θερμά για τη φιλοτιμία του και τη συμπαράστασή του, αναρωτώμενοι «ουχί δέκα επληροφορήθησαν; Οι δε εννέα πού;»  Παραθέτουμε κάτωθι την ερώτησή του, όπως αυτή αναρτήθηκε στο “www.xristianodimokrates.gr” με τίτλο: «Ο μαχητικός π. Χριστόδουλος Αγγελόγλου συνεχίζει τον “πολύτιμο” κατά της εξόρυξης μέσω του ΣτΕ»:

«Παρασκευή 14 Νοε 2014 –  Αρ. πρ. 4456/491/11-11-2014

ΕΡΩΤΗΣΗ & ΑΚΕ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ &ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

 Γκρεμίζει τα επιχειρήματα της «Ελληνικός Χρυσός» η (αναγκαστική) ομολογία της εταιρίας, ότι δεν διαθέτει διοικητική πράξη έγκρισης του επενδυτικού σχεδίου της, σε έγγραφό της προς τον Δήμαρχο του Δήμου «Αριστοτέλης», Γιάννη Μίχο, μετά το αίτημα του τελευταίου προς την εταιρία για την προσκόμιση της σχετικής έγκρισης. Την ίδια ώρα, ο μαχητικός π. Χριστόδουλος Αγγελόγλου συνεχίζει τον «πόλεμο» κατά της εξόρυξης μέσω του ΣτΕ!

Η κίνηση του δημάρχου Αριστοτέλη ήταν απόρροια της απαίτησης 311 κατοίκων να ζητήσει το δημοτικό συμβούλιο από την «Ελληνικός Χρυσός» τη διοικητική πράξη, με την οποία εγκρίθηκε το επενδυτικό σχέδιό της. Σε περίπτωση που η εταιρία δεν ανταποκρινόταν σε αυτό, οι δημότες είχαν καλέσει το δημοτικό συμβούλιο να λάβει άμεση απόφαση για να σταματήσει την «παράνομη υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου».

Η «Ελληνικός Χρυσός», ουσιαστικά, απαντά στο έγγραφό της, ότι ο νόμος «3220/2004», που κύρωσε τη σύμβαση μεταβίβασης των μεταλλείων, προβλέπει μεν την έννοια του επενδυτικού σχεδίου, δεν αναφέρεται, όμως, πουθενά σε εγκριτική διοικητική πράξη. Το επιχείρημά της αυτό έρχεται σε πλήρη αντίφαση με τα όσα υποστήριζε όλο το προηγούμενο διάστημα η εταιρία, που όχι μόνο ήξερε και παραδεχόταν, ότι απαιτείται έγκριση του επενδυτικού σχεδίου της αλλά σημείωνε, ότι την είχε ήδη εξασφαλίσει. Τώρα, όμως, που καλείται να την προσκομίσει, αδυνατεί, αφού …«ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος».

Σημειώνεται ότι, όπως αναφέρουν οι 311 δημότες στο αίτημά τους προς τον δήμο Αριστοτέλη, επειδή ακριβώς η εταιρία δεν τήρησε ποτέ τη συμβατική υποχρέωσή της για την εκπόνηση και κατάθεση ενός άρτιου και πλήρους επενδυτικού σχεδίου για το σύνολο των μεταλλείων, το Ελληνικό Δημόσιο δεν προέβη σε έγκρισή του με την επιβαλλόμενη διοικητική πράξη. Η έγκριση για το επενδυτικό σχέδιο θα έπρεπε, σύμφωνα με όσα όριζε ο νόμος 3220/2004, να έχει δοθεί το αργότερο έως τις 28 Ιανουαρίου του 2007. Μάλιστα, τη μη έγκριση -όπως αναφέρουν οι δημότες- την ομολογεί διαχρονικά και σταθερά η αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΕΚΑ -Γενική Διεύθυνση Φυσικού Πλούτου, Διεύθυνση Μεταλλευτικών και Βιομηχανικών Ορυκτών, Τμήμα Α΄, εγγράφως και ενυπογράφως.

 Η «Ελληνικός Χρυσός», ουσιαστικά υπεκφεύγοντας, αφού περιγράφει τα βήματά της μετά την εκπόνηση και την υποβολή του επενδυτικού σχεδίου, αναφερόμενη στην έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και σε τεχνικές αδειοδοτήσεις, επικαλείται και το Συμβούλιο της Επικρατείας για τη νομιμότητα αυτών. Πρόκειται για ένα επιχείρημα, το οποίο οι 311 δημότες του Δήμου Αριστοτέλη έχουν προλάβει να αποδυναμώσουν στο αίτημά τους προς τον δήμο Αριστοτέλη. Συγκεκριμένα, ζητούν ξεκάθαρα να προσκομισθεί συγκεκριμένα η διοικητική πράξη έγκρισης του επενδυτικού σχεδίου και όχι η απόφαση του ΣτΕ, σημειώνοντας, ότι το ίδιο το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει αποφανθεί με τη νομολογία του, ότι δεν δύναται να προβεί σε υποκατάσταση της νομικής και πραγματικής βάσης διοικητικής πράξεως.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε:

* Για το θέμα της παρούσας, μετά και την ως άνω αβάσιμη απάντηση της «ΧΡΥΣΟΣ ΑΕ», πώς προτίθεσθε να ενεργήσετε, καθώς, δεν έχουν τηρηθεί οι νόμιμες διαδικασίες?

– Να  προσκομισθεί συγκεκριμένα η διοικητική πράξη έγκρισης του επενδυτικού σχεδίου και όχι η απόφαση του ΣτΕ

  Ο ερωτών βουλευτής

 Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ανατροπής».

Πατήστε στο:

http://www.xristianodimokrates.gr/?section=1933&language=el_GR&itemid1541=9779&detail1541=1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s