Ο Αρχιμανδρίτης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα Ιγγλέζη και το Συντονιστικό Ιερισσού

vasilinos.wordpress.com

Ger ασπρομ

Eίναι πάγια τακτική και μέθοδος των κομμάτων της αντιπολίτευσης που σκοπός τους είναι η αναρρίχηση στην κυβερνητική εξουσία, κατά το διάστημα που κάνουν χρέη αντιπολίτευσης, να συμπαραστέκονται σε όλες εκείνες τις ισχυρές, ελεύθερες φωνές που διαμαρτύρονται για την κυβερνητική πολιτική. Συμπαραστέκονται σε κάθε είδους κίνημα που εναντιώνεται και αντιδρά στην κυβερνητική πολιτική. Πέραν της συμπαράστασης που τους επιδεικνύουν, προσπαθούν να κάνουν όλους αυτούς τους υγιώς αντιδρώντες, να ελπίσουν στην επίλυση των προβλημάτων τους με την αναρρίχησή τους στην εξουσία. Όταν συν τω χρόνω οι δημοσκοπήσεις αρχίζουν και τους δείχνουν ότι στη συνείδηση και τη θέληση του κόσμου έχουν ξεπεράσει τη θέση της αντιπολίτευσης και δείχνουν ότι ο λαός τους θέλει και επιλέγει πλέον ως κυβέρνηση, τότε το πρώτο που πράττουν, είναι να καταστείλουν και να ελέγξουν τις ελεύθερες αληθινές και ανιδιοτελείς εκείνες φωνές που μέχρι τότε τις υπεράσπιζαν.

Είναι γεγονός ότι αυτές οι μη ελεγχόμενες ανιδιοτελείς και υγιείς φωνές είναι πάντα ο μεγαλύτερος εχθρός της εκάστοτε εξουσίας και κάθε ανερχόμενη εξουσία πρώτο μέλημά της έχει την καταστολή και τον έλεγχο αυτών των φωνών και ει δυνατόν, ακόμα και αυτό το ανερχόμενο κόμμα να θέλει να είναι ο μοναδικός πλέον εκφραστής αυτών των φωνών.

Mετά την επίμαχη απόφαση της 20-11-2014 του Δ.Σ. του Δήμου Αριστοτέλη, θεωρήσαμε χρέος μας κάτω από αρχές απολύτου διαφάνειας, να απευθύνουμε δημόσιο λόγο από το blog μας, εκφράζοντας ελεύθερα τις απόψεις μας και την κριτική μας θεώρηση. Θεωρούμε καθήκον μας σε έναν δίκαιο, τίμιο, ανιδιοτελή και νόμιμο αγώνα που δίνουμε, να έχουμε κοινωνούς στην γνώση όλους αυτούς που τους θέλουμε κοινωνούς στους αγώνες μας, αλλά και που τους δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας. Εμείς από την πλευρά μας δεν έχουμε κρυφές πτυχές, δεν έχουμε απόψεις  με «διπλές αναγνώσεις», δεν έχουμε κρυφούς συμβιβασμούς,  δεν έχουμε δεσμεύσεις  και κυρίως πάνω από όλα  δεν αποσκοπούμε  σε κάποιο κομματικό, οικονομικό ή οποιοδήποτε ιδιοτελές κ.λ.π. συμφέρον· έχουμε μόνο συνέπειες και αποσκοπούμε μόνο στο να υπηρετούμε το Πνεύμα της Αληθείας και το πνεύμα του Συνταγματικού νομοθέτη για κοινό καλό.

Γνώμονας των ενεργειών μας, των λόγων μας, των αναρτήσεών μας, είναι αποκλειστικά και μόνο ο Συνταγματικός νομοθέτης. Δεν κοιτάμε να αρέσουμε σε κομματικούς συνασπισμούς, σε δημοτικές παρατάξεις, στον κάθε βουλευτή που αγωνιά για την επανεκλογή του ή στο Συντονιστικό Ιερισσού κ.λ.π. Δυστυχώς, κάποιοι πριν ακόμα αναλάβουν την εξουσία, επιδεικνύουν αλαζονική νοοτροπία και επιθυμούν τον έλεγχο κάθε ελεύθερης γνώμης και άποψης, θέλουν να έχουν υπό την εποπτεία και τον έλεγχό τους κάθε ελεύθερη φωνή, η οποία κατ’αυτούς πρέπει να κατατίθεται μόνο σε αυτούς, να ελέγχεται από αυτούς, να εγκρίνεται ή απορρίπτεται από αυτούς. Πριν λοιπόν μπούμε στο κυρίως θέμα, θέλουμε να τονίσουμε –και επαναλαμβάνουμε προς κάθε κατεύθυνση– ότι κανένα κόμμα, κανένας βουλευτής, κανένα συντονιστικό, κανένας δήμαρχος δεν είναι πάνω από το Σύνταγμα και τους νόμους, κανένας δεν έχει το δικαίωμα να κάνει το θέλημά του και την επιθυμία του «νόμο» και να απαιτεί ο λόγος του κάθε Έλληνα πολίτη πριν αυτός εκφερθεί δημοσίως, να κατατίθεται σε αυτούς προς έλεγχο, λογοκρισία, έγκριση κ.λ.π.

Αυτό για να εξηγούμεθα, δεν είναι ούτε επιθυμία μας ούτε φρόνημά μας, αλλά είναι Συνταγματική επιταγή που όλοι υποχρεούμεθα να τηρούμε και να σεβόμεθα. Στο άρθρο 14 του Συντάγματος παρ.1, ορίζεται: «Καθένας μπορεί να εκφράζει και να διαδίδει προφορικά, γραπτά και διά του τύπου, τους στοχασμούς του τηρώντας τους νόμους του κράτους. §2… Η λογοκρισία και κάθε άλλο προληπτικό μέτρο απαγορεύονται». Και στο άρθρο 5 του Συντάγματος ορίζεται στην §1 ότι: «Καθένας έχει δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να συμμετέχει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας, εφόσον δεν προσβάλλει τα δικαιώματα των άλλων και δεν παραβιάζει το Σύνταγμα ή τα χρηστά ήθη». Και ολοκληρώνοντας ο Συνταγματικός νομοθέτης διά του άρθρ. 25 ορίζει: «Τα δικαιώματα του ανθρώπου ως ατόμου και ως μέλους του κοινωνικού συνόλου και η αρχή του κοινωνικού κράτους δικαίου τελούν υπό την εγγύηση του κράτους. Όλα τα κρατικά όργανα υποχρεούνται να διασφαλίζουν την ανεμπόδιστη και αποτελεσματική άσκησή τους». Ο Συνταγματικός νομοθέτης είναι σαφής και είναι περιττές κάθε δικές μας διευκρινίσεις. Για όσους σέβονται τις ανωτέρω επιταγές του Συνταγματικού νομοθέτη και φιλότιμα προτίθενται να τις τηρούν, είμαστε στη διάθεσή τους για κάθε διάλογο. Με όσους όμως, εντός τους κυοφορούν τον φασισμό και θέλουν να καταργήσουν τα Συνταγματικώς κατοχυρωμένα δικαιώματα των άλλων, τη στιγμή μάλιστα που κατηγορούν την κυβέρνηση ότι καταπατά το Σύνταγμα, με αυτούς δεν συζητάμε ούτε καν θέλουμε να τους ακούσουμε.

Ως θεμέλιο του πολιτεύματος, ο Συνταγματικός νομοθέτης στο άρθρο 1 ορίζει τη «Λαϊκή κυριαρχία» και ομολογεί ότι «όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα». Για να γινόμαστε κατανοητοί, λοιπόν, Άρχων και Κύριος είναι ο Λαός και όλες οι εξουσίες υφίστανται υπέρ αυτού. Εμείς συμφωνώντας με τον Συνταγματικό νομοθέτη, θεωρούμε καθήκον και υποχρέωσή μας 1ον) να εμφορούμεθα υπό Πνεύματος Αληθείας, υπ’Αυτού να ενεργούμεθα και 2ον) είναι καθήκον μας πρώτα από όλα να αναφερόμαστε και να ενημερώνουμε το κυρίαρχο Λαό μας, δημόσια πάντα και κατά δεύτερον, τον οποιονδήποτε θεσμοθετημένο φορέα. Πιστεύω ότι μέχρι εδώ έχουμε γίνει κατανοητοί.

———————————–

Η θέση μου, οι ενέργειες, οι λόγοι μου και η σχέση μου με το Συντονιστικό Ιερισσού και το «κίνημα»

Όσον αφορά το πρόσωπό μου και τη σχέση μου με τις ενέργειες και το κίνημα, έχω ευθύς εξ’αρχής ξεκαθαρίσει ότι α) ενεργώ ως ο Νόμος ορίζει και βάσει του δικαιώματος που μου δίνει ο Συνταγματικός νομοθέτης διά του άρθρ.24 του Συντάγματος, με δεδομένο το έννομο συμφέρον ως κατοίκου της περιοχής, β) είμαι Ιερεύς και δεν ανήκω σε κανένα κόμμα, σε καμμία δημοτική παράταξη, σε κανένα κίνημα, αλλά ανήκω μόνο στον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, εις Ον ομνύει ο Συνταγματικός νομοθέτης αναγνωρίζοντάς Τον υπέρτατο πάντων. Ο Κύριος ημών έχει δώσει εντολή: «αγαπήσεις τον πλησίον σου» και ο Συνταγματικός νομοθέτης διά του άρθρου 25 παρ.4 ορίζει: «Το κράτος δικαιούται να αξιώνει από όλους τους πολίτες την εκπλήρωση του χρέους της κοινωνικής αλληλεγγύης». Κάτω από την εντολή του Κυρίου ημών και του Συνταγματικού νομοθέτη, απλά κατόπιν και αιτήσεως των κατοίκων, οφείλω να εκπληρώνω το χρέος της κοινωνικής αλληλεγγύης και αυτό απλά κάνω, συμπαραστεκόμενος στους αγωνιζόμενους κατοίκους της περιοχής από το 2006 και αυτό δηλώνω συνεχώς και στις αναρτήσεις μου και στις συνεντεύξεις μου προς τους δημοσιογράφους. Να ξεκαθαρίζουμε λοιπόν τα πράγματα· δεν ανήκω σε κανένα Συντονιστικό Ιερισσού. Λόγο δίνω μόνο στον Κύριό μου και στον Συνταγματικό νομοθέτη, αυτούς μόνο ακούω, σε αυτούς υπακούω, αυτούς αναγνωρίζω κριτές μου και σε αυτούς μόνο απολογούμαι.

Αφορμή του παρόντος άρθρου μου, αποτέλεσε ένας δημόσιος διάλογος που διενεργήθηκε στο f/b την Τετάρτη 26-11-2014 το μεσημέρι στις 2 μ.μ. και συμμετείχε πλήθος ατόμων. Οι συμμετέχοντες επαινούσαν τον δημόσιο ξεκάθαρο λόγο του π. Χριστοδούλου, με χαρακτηρισμούς τύπου: «Τιμά τα ράσα του! Μπράβο», άλλος έλεγε: «Από τους λίγους που τιμούν τα ράσα του!! Άξιος!» και σχολιάζοντας τις αναρτήσεις του π. Χριστοδούλου που είχαν αναφορά την απόφαση του Δ.Σ., ανέφεραν: «Η αλήθεια να λέγεται όσο πικρή κι αν είναι……. Η κριτική είναι καλό πράγμα και βοηθά στο να δουν κάποια πράγματα που ίσως δεν τα έχουν δει». Έως εδώ οι συνομιλητές έτσι διεξήγαγαν τον διάλογό τους και σ’αυτό το σημείο μπήκε στον διάλογο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα Ιγγλέζη και η κουμπάρα της κα Λόλα Χρυσούλη, υποψήφια για περιφερειακή σύμβουλος, πάλι του ΣΥΡΙΖΑ από την Ιερισσό. Η βουλευτής κα Ιγγλέζη στην ερώτηση των διαλεγομένων ότι στα όσα ο π. Χριστόδουλος αρθρώνει δημοσίως τις τελευταίες ημέρες πρέπει να δοθούν απαντήσεις «για να μπορούμε να πληροφορηθούμε και μεις οι απ’έξω, περί του τι ακριβώς συμβαίνει», απάντησε: «Η ενημέρωση δεν γίνεται από το φβ και από αναρτήσεις στο διαδίκτυο, αλλά στις συνελεύσεις των επιτροπών. Είναι πολύ σοβαρά θέματα για να τα κρεμάμε στα μανταλάκια για προσωπική μας προβολή».

Ο κ. Ζ….. αντέτεινε:  «Νομίζω ότι η ενημέρωση μπορεί να γίνει παντού. Εν πάση περιπτώσει οι σχέσεις στο ΦΒ είναι άμεσες και οι διάλογοι ζωντανοί και πιο ενδιαφέροντες από τις ξύλινες ανακοινώσεις των όποιων επιτροπών. Αλλά έστω κι έτσι, δεν νομίζω ότι η ερώτηση που έκανα σχετικά με την παράνομη ή μη δόμηση, χρειάζεται την σφραγίδα κάποιας επιτροπής».

Σε αυτό το σημείο έχοντας ενημερωθεί από φίλους για τον εν λόγω διάλογο, μπήκα στο f/b και συμμετείχα στον διάλογο, γράφοντας: «Αυτό το για προσωπική προβολή, κα Ιγγλέζη, παρακαλώ να το ξεκαθαρίσεις αν αφορά το πρόσωπό μου και θα σου εξηγήσω εγώ γιατί θέλεις όλα να είναι υπό τον έλεγχο του Συντονιστικού Ιερισσού. Και καλό θα ήταν να απαντήσεις επί της ουσίας των ερωτημάτων που σου θέτουν και να μην προσπαθείς να ξεφύγεις σαν «τη σουπιά» που ρίχνει μελάνι για να θολώνει τα νερά».

Η κα Ιγγλέζη απάντησε: «Αρνούμαι να συνεχίσω στο φβ μια συζήτηση για τόσο σοβαρά θέματα που αφορούν το μέλλον του τόπου μας. Το κίνημα έχει συνελεύσεις όπου μπορούν να συζητηθούν όλα» και αποχώρησε από τον διάλογο. Η κα Ευφροσύνη Μ…… είπε: «Και εμείς που δεν πάμε στις συνελεύσεις των επιτροπών πώς θα μάθουμε την αλήθεια; Η αυριανή δύναμη του Σύριζα θέλω να πιστεύω ότι θα αποτελείται από μπροστάρηδες στα προβλήματα του λαού. Και τα όποια ερωτήματα θα μπορούν να απαντηθούν είτε στο φβ (δεν γίνεται να το βλέπουμε σαν επικοινωνιακό εργαλείο και όλοι να κάνουν την κομματική τους διαφήμιση μέσω αυτού και όταν μας θέτουν ερωτήματα, το f/b αυτόματα να γίνεται δευτεροκλασάτο)  είτε οπουδήποτε αλλού».

Κατόπιν αυτών, το απόγευμα της ίδιας ημέρας συγκλήθηκε το Συντονιστικό Ιερισσού και ο κ. Κρομμύδας (μέλος του Συντονιστικού), ανακοίνωσε: «Τηλεφώνησε η κα Ιγγλέζη από Αθήνα και ζήτησε εκτάκτως το Σάββατο 29-11-14 να συγκληθεί το Συντονιστικό Ιερισσού με θέμα  “τον παπά”». Τα γνωστά λιγοστά μέλη είπαν «γενηθήτω το θέλημά σου».

Το Σάββατο 29-11-2014 εκτάκτως κατόπιν της επιθυμίας της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ κας Ιγγλέζη, το Συντονιστικό της Ιερισσού συνεδρίασε και κάλεσε τα μέλη του, τον κ. Ζουμπά (μέλος του ΣΥΡΙΖΑ) με τη σύζυγό του, τον κ. Κώστα Ευθυμίου (μέλος του ΣΥΡΙΖΑ) με τη σύζυγό του, την κουμπάρα της κας Ιγγλέζη κα Λόλα Χρυσούλη (μέλος του ΣΥΡΙΖΑ) με  τη μητέρα της, κάποια μέλη που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ, κάλεσε τον κ. Κρομμύδα με τη σύζυγό του, συνολικά περί τα 20 άτομα και παρευρέθηκαν και καμμιά δεκαριά λοιποί Ιερισσιώτες. Ο μόνος που δεν εκλήθη ήταν ο Αρχιμανδρίτης π. Χριστόδουλος, του οποίου οι λόγοι και οι ενέργειες ήταν το θέμα του Συντονιστικού Ιερισσού. Όπως διαπιστώνετε, υπήρξε απόλυτος σεβασμός στη Δημοκρατία, απόλυτος σεβασμός στα στοιχειώδη και αναφαίρετα δικαιώματα του ανθρώπου. Το εν λόγω Συντονιστικό ήθελε να ακούσει την κα Ιγγλέζη και τα ανωτέρω μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό τους έφθανε. Μετά ακολουθεί το δημοκρατικό: «αποφασίζομεν και διατάζομεν».  Δεν ελήφθη καμμία απόφαση και μετετέθη η συζήτηση τελικά για σήμερα Δευτέρα 1-12-2014. Σήμερα συνεδρίασε το Συντονιστικό της Ιερισσού με θέμα τον π. Χριστόδουλο, χωρίς να με ενημερώσουν, χωρίς να με καλέσουν να παραστώ και να τους ακούσω, να με ακούσουν κ.λ.π. Τα είπαν οι εισηγητές όπως ήθελαν. Θα επανέλθουμε κατωτέρω για το θέμα.

Είναι λοιπόν σαφές ότι το Σάββατο την αίτηση για έκτακτη σύγκληση του συντονιστικού, την έκανε η βουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ κα Ιγγλέζη, εντός του συντονιστικού την ενημέρωση και εισήγηση την έκανε η κα Ιγγλέζη του ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Ζουμπάς του ΣΥΡΙΖΑ και ακολούθησαν οι υπόλοιποι του ΣΥΡΙΖΑ. Φρονώ ότι καταλαβαίνετε απολύτως ότι δεν συμμετέχουν οι τοπικοί παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά είναι καθαρά θέμα του Συντονιστικού της Ιερισσού. Σήμερα Δευτέρα, συγκλήθηκε πάλι το Συντονιστικό Ιερισσού. Στο πλαίσιο αυτό των προαναφερθέντων, προέβην στην ανάρτησή μας με τίτλο: «Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/86 του Αρχιμ. Χριστοδούλου προς το Συντονιστικό Ιερισσού και την κα Ιγγλέζη». Τονίζουμε ότι αυτή η ανάρτηση έγινε μετά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού του Σαββάτου και δεν συνετέλεσε καθόλου στη σύγκλησή του το Σάββατο.

—————————————–

Οι ύβρεις της κουμπάρας της κας Ιγγλέζη και μέλους του ΣΥΡΙΖΑ και η ευαρέσκεια στην ύβρη της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, κας Ιγγλέζη

Τώρα για να βοηθήσω λίγο τις διαδικασίες, κατ’αρχήν σημειώστε τη σχέση Συντονιστικού Ιερισσού με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Αποχωρεί η εν λόγω στις 26-11-2014 το μεσημέρι από έναν διάλογο στο f/b και παίρνει τηλέφωνο στο Συντονιστικό, διατάζει βάλτε έκτακτο θέμα το Σάββατο με θέμα τον παπά, και το συντονιστικό αμέσως απαντά «Γενηθήτω το θέλημά σου». Η δε κουμπάρα της κας Ιγγλέζη, κα Λόλα Χρυσούλη, υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ στις περιφερειακές εκλογές και αυτή αποχώρησε από τον εν λόγω διάλογο στο f/b στις 26-11-2014 και εν συνεχεία ο διάλογος μεταφέρθηκε στη σελίδα της  στο f/b, όπου προέβη σε υβριστική ανάρτηση, γράφοντας «άϊ σιχτίρ» για όλους τους ειλικρινώς διαλεγομένους και προβληματιζόμενους που στηλιτεύουν τα κακώς κείμενα πάντα σε σχέση με την επίμαχη απόφαση του Δ.Σ. του Δήμου της 20-11-2014 (για όσους δεν γνωρίζουν τι σημαίνει «άϊ σιχτίρ», δεν χρειάζεται πολλή ανάλυση· σημαίνει σύμφωνα με το λεξικό: «άϊ γαμήσου» και προέρχεται από την τούρκικη λέξη “siktir”, που έχει ακριβώς την ίδια σημασία. Η έκφραση “siktir”, προέρχεται από το ρήμα “sikmek” και σημαίνει ακριβώς «γαμώ» και είναι εντελώς αντίστοιχη με το ελληνικό «άϊ γαμήσου»). Για να μην ξεχνιόμαστε, υπενθυμίζουμε ότι όταν  ο π. Χριστόδουλος εντός του Δ.Σ. του Δήμου βλέποντας την εξαπάτηση που υπέστη ο κόσμος, προέβη σε απλή κρίση της ενέργειας των δημοτικών συμβούλων λέγοντας: «ντροπή σας», ο Πρόεδρος του Δ.Σ. και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και του Συντονιστικού Ιερισσού κ. Ζουμπάς, τον επέπληξε ότι είναι υβριστής και ότι θα τον αποβάλει από το Δ.Σ. Τώρα που μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και του Συντονιστικού Ιερισσού δημοσίως, ασύστολα υβρίζει χυδαία τους αγωνιστές και τους συμμετέχοντες σε έναν κοινωνικό διάλογο, αυτό προφανώς είναι επιθυμητό και η καλύτερη προεκλογική διαφήμιση του ΣΥΡΙΖΑ.

Εάν λίγο πριν τις εκλογές, τα μέλη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ υβρίζουν έτσι χυδαία τους ψηφοφόρους, τους αγωνιστές και γενικά τους πολίτες, κατανοεί ο καθένας τι θα γίνει μετά τις εκλογές.

Εάν πάτε στη σελίδα του f/b της κας Λόλας Χρυσούλη της 26ης Νοεμβρίου 2014, θα δείτε την εν λόγω ύβρη. Σας την παραθέτουμε κι εμείς εδώ.

lola-web

Κάτω από το κείμενο γράφει ότι αρέσει σε 74 άτομα. Αν λοιπόν πατήσετε εκεί για να δείτε ποιοι είναι αυτοί που επιβράβευσαν τη χυδαία ύβρη προς τους κατοίκους, θα δείτε ότι μεταξύ αυτών είναι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κα Αικ Ιγγλέζη.

Igglezi-web

Το ήθος και της κουμπάρας της κας Ιγγλέζη, μέλους του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιας στις περιφερειακές εκλογές του 2014 και της κας Ιγγλέζη έγινε κατανοητό.

Συνεχίζουμε όμως την ιστορική καταγραφή μας.

Όπως προαναφέρθηκε, η κα Ιγγλέζη αποχωρώντας από τον διάλογο στο f/b και μη θέλοντας να απαντήσει επί της ουσίας, απάντησε: «Η ενημέρωση δεν γίνεται από το f/b και από αναρτήσεις στο διαδίκτυο, αλλά στις συνελεύσεις των επιτροπών. Είναι πολύ σοβαρά θέματα για να τα κρεμάμε στα μανταλάκια για προσωπική μας προβολή». Το αν στο διαδίκτυο αναρτώνται μη σοβαρά θέματα (και συνεπώς οι χρήστες είναι μη σοβαροί άνθρωποι) ή ότι δεν μπορούν τα sites, blogs κ.λ.π. να παρέχουν ενημέρωση για πολύ σοβαρά θέματα (και θα πρέπει να παρακολουθούμε ΜΕGA ή ζωντανή Συνεδρίαση στο Συντονιστικό Ιερισσού), σ’αυτό θα πρέπει να απαντήσουν στην κυρία βουλευτή οι εκατοντάδες χιλιάδες χειριστές των ενημερωτικών sites του διαδικτύου.

Το σημαντικό είναι όμως αυτό που λέει: «Η ενημέρωση επί πολύ σοβαρών θεμάτων γίνεται στις συνελεύσεις των επιτροπών». Το σοβαρό θέμα και το αντικείμενο του διαλόγου ήταν ο λόγος μου περί αρμοδιότητος της Πολεοδομίας, της οποίας προϊσταται ο κ. Δήμαρχος και η διαδικασία έκδοσης της επίμαχης απόφασης της 20-11-2014. Θέλω να παραβλέψω το γεγονός ότι δεν αναφέρει ούτε συζήτηση στη Βουλή ούτε συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Για την κα βουλευτή προφανώς πάνω από όλα είναι η αμεσοδημοκρατία  που εκφράζεται από τα εντός του Συντονιστικού μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, οπότε κρίνει ότι το θέμα πρέπει να τεθεί στα συντονιστικά των συνελεύσεων των επιτροπών. Σέβομαι  απολύτως αυτή την αρχή της και προτροπή της. Όμως για να καταλάβει ο κόσμος πώς χρησιμοποιεί η κα Ιγγλέζη το συντονιστικό Ιερισσού (εντός του οποίου φυσικά και υπάρχουν λαμπρές και ανιδιοτελείς προσωπικότητες που αποτελούν εξαίρεση), και ποια θεωρεί σοβαρά θέματα και ποια όχι, θα αναφέρω μόνο ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, το οποίο φυσικά είναι και το φλέγον θέμα, για το οποίο και η κα Ιγγλέζη πρέπει να απαντήσει και κυρίως ο Πρόεδρος του Δ.Σ., κ. Ζουμπάς, μέλος και αυτός του ΣΥΡΙΖΑ, εξέχον μέλος του Συντονιστικού Ιερισσού και ιδρυτικό μέλος της Ενωτικής Πρωτοβουλίας.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που κλήθηκε η τοπική κοινωνία για να αντιμετωπίσει το τελευταίο διάστημα ήταν οι δημοτικές εκλογές και η κάθοδος ενός υποψηφίου απέναντι στον κ. Πάχτα. Συνεστήθη η Ενωτική Πρωτοβουλία, συνεκλήθησαν επανειλημμένως οι συνελεύσεις όλων των επιτροπών αγώνα, τα κοινά συντονιστικά των χωριών της Β. Χαλκιδικής και μετά από πλήθος διαβουλεύσεων, συνελεύσεων, από κοινού απεφασίσθη να γίνει αποδεκτή η σύνταξη «της Διακήρυξης αρχών και στόχων Ενωτικής Πρωτοβουλίας Δήμου Αριστοτέλη». Πατήστε ΕΔΩ. Απεφασίσθη ότι βασική προϋπόθεση για να θέσουν κάποιοι υποψηφιότητα για τη θέση Δημάρχου κάτω από την ενιαία κίνηση του κινήματος, ήταν να ασπάζονται τις αρχές και τους στόχους του κινήματος και να δεσμευθούν ηθικά  υπογράφοντας τη Διακήρυξη.  Ο νυν Δήμαρχος κ. Μίχος  υπέγραψε τη Διακήρυξη μέσα στην καφετέρια DAM της Ιερισσού ενώπιον πλήθους κόσμου και δεσμεύτηκε ενώπιον του κινήματος και της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, ότι αρχή και στόχος του θα είναι: «να αποτρέψουμε την εγκατάσταση και λειτουργία της μεταλλείας  και μεταλλουργίας χρυσού-χαλκού στις Σκουριές και τις άλλες θέσεις της περιοχής»,  καθώς και «να επιτύχουμε τον αποχαρακτηρισμό της ΒΑ Χαλκιδικής ως «Μεταλλευτικής» και την σταδιακή της αποκατάσταση».

Ενημερώθηκαν τα συντονιστικά επιτροπών και πλέον αποφασίσθηκε η κίνηση του κ. Μίχου «ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» να πλαισιωθεί από δημοτικούς συμβούλους αγωνιστές και μέλη των συντονιστικών, όπως ο κ. Ζουμπάς και οι άλλοι συνυποψήφιοι του κ. Μίχου κ.λ.π.

Έτσι όπως πολύ καλά τα λέει η κα Ιγγλέζη, το σοβαρό αυτό θέμα ετέθη στις συνελεύσεις των επιτροπών και αυτές αποφάσισαν κάτω από τις δεσμεύσεις των αρχών και στόχων της διακήρυξης να στηρίξουν τελικά τον κ. Μίχο, μόνο και μόνο επειδή εγγράφως δεσμεύτηκε. Ο κόσμος ακολούθησε, ψήφισε, γλέντησε τη νίκη στις εκλογές και την εκδίωξη του κ. Πάχτα και με μεγάλη αγωνία πλέον ανέμενε την απόφαση κατά της μεταλλουργίας χρυσού και φυσικά να μπει η δημοτική αρχή πλέον μπροστά.

Το θέμα για τα μεταλλεία χρυσού ετέθη στο Δ.Σ. υπό του Προέδρου κ. Ζουμπά. Αρκετές ημέρες πριν τις 20-11-2014 που έγινε το Δ.Σ., ο κ. Μίχος προέβη σε προ-συνεδριάσεις και με όλους τους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, αλλά και με αυτούς που ήταν υποψήφιοι και δεν βγήκαν, και έφερε το θέμα για το πώς θα πρέπει να είναι η απόφαση και η πρότασή του σαφώς ήταν άκρως αντίθετη από τις αρχές, τους στόχους και τις δεσμεύσεις της διακηρύξεως -όπως από διαδόσεις μάθαμε εκ των υστέρων από κάποιους συμβούλους- υπήρξαν τόσο σοβαρές αντιδράσεις που η πρώτη προ-συνεδρίαση διαλύθηκε χωρίς να συμφωνηθεί ποια θα είναι η απόφαση. Ακολούθησε και άλλη και άλλη συνεδρίαση όπου οι δημοτικοί μας σύμβουλοι δεν συναινούσαν και η καρδιά τους ήταν ματωμένη. Ο Δήμαρχος επέμενε ότι η απόφαση πρέπει να είναι αυτή και τελικά αυτή η απόφαση ήρθε δακτυλογραφημένη έτοιμη προς ψήφιση στο Δ.Σ. και τελικά ομόφωνα ψηφίσθηκε από όλους.

Εδώ λοιπόν, τίθεται το μείζον ερώτημα: Ο κ. Ζουμπάς μέλος του Συντονιστικού και ιδρυτικό μέλος της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, οι άλλοι δύο συνυποψήφιοι του Δημάρχου που είναι δημοτικοί σύμβουλοι και οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι, αφού είδαν στην πρώτη προ-συνεδρία ότι ο κ. Μίχος «έγραφε στα παλιά του παπούτσια» όλες τις προεκλογικές του δεσμεύσεις έναντι του κινήματος, έναντι των συνελεύσεων των κοινών συντονιστικών και της ενωτικής πρωτοβουλίας, αφού έβλεπαν ότι θα κατακρημνισθούν οι προσδοκίες ενός αγωνιζόμενου λαού που εξέλεξε κάποιους για να μπουν μπροστά και θα νοιώσει άκρα απογοήτευση ακούγοντας δήλωση «αναρμοδιότητας» και απόφαση μόνο για διάλογο, ερωτώ λοιπόν: Γιατί δεν συγκλήθηκαν εκτάκτως τα κοινά συντονιστικά των επιτροπών μαζί με την Ενωτική Πρωτοβουλία, ώστε αυτό το εξόχως σοβαρό θέμα να τεθεί, να συζητηθεί και το κίνημα που σας εξέλεξε και το οποίο σας εξουσιοδότησε να το εκπροσωπείτε, αμεσοδημοκρατικά να σας εκφράσει τη λαϊκή βούληση ώστε κι εσείς με τη σειρά σας να ψηφίσετε σύμφωνα με τη λαϊκή βούληση;

Κυρία Ιγγλέζη, ήσασταν γνώστης των εξελίξεων; Γιατί δεν απαιτήσατε την έκτακτη σύγκληση των συνελεύσεων των επιτροπών, για να συζητηθεί το θέμα που προέκυπτε; «Μείζον θέμα» είναι ο υγιώς αντιδρών παπάς;

Μπορούμε να μάθουμε τελικά 1) Γιατί δεν ενημερώθηκαν όλες οι επιτροπές συνελεύσεων των κατοίκων των χωριών για το τι πρότεινε ο κ. Μίχος πριν τη συνεδρίαση;

2) Ποια συγκεκριμένη ομάδα, ποια άτομα αποφάσισαν ερήμην όλου του κινήματος να ψηφίσουν οι δημοτικοί σύμβουλοι (τη στιγμή μάλιστα που είχαν και την πλειοψηφία), ομόφωνα την απόφαση «έκτρωμα»; (την οποία σημειωτέον η συντονιστική επιτροπή της Μ. Παναγίας που συνεκλήθη, καταδίκασε ότι εκδόθηκε ως χρησιμεύουσα μόνο για να βοηθήσει την εταιρεία, και καλεί τα κοινά συντονιστικά να λάβουν θέση εκ των υστέρων).

Είναι λοιπόν γεγονός ότι δεν ενημερώσατε τα κοινά συντονιστικά, το αποκρύψατε και τα φέρατε προ τετελεσμένου γεγονότος. Αρνείσθε να δώσετε απαντήσεις και κάνετε «πόλεμο» και διωγμό εναντίον αυτών που ρωτούν και ασκούν κριτική.

Το άλλο ερώτημα που τίθεται, είναι αν όντως η ψήφιση αυτής της απόφασης ήταν τελικά προϊόν εκβιασμού όπως ακούγεται, ή ελεύθερης βούλησης και βόλευε κάποιους. Εμείς και όλη η Ελλάδα αυτό που είδαμε εντός του Δ.Σ. ήταν όλους να ψηφίζουν ΟΜΟΦΩΝΑ μία απόφαση αντίθετη από τη ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ και από ό,τι με αγωνία περίμενε όλο το κίνημα, να χαμογελάτε και να την υποδέχονται με χειροκροτήματα. Ρωτάμε λοιπόν: «παίζατε θέατρο»; Αν ναι, γιατί δεν τους ενημερώσατε νωρίτερα τους κατοίκους, ώστε να γνωρίζουν ότι θα παρακολουθήσουν μια παράσταση θεάτρου και να αντιδράσουν αναλόγως; Γιατί μας αφήσατε να «αντιδράσουμε αυθόρμητα» σαν να βρισκόμαστε σε κρίσιμο Δημοτικό Συμβούλιο και όχι σε «θέατρο»;

Αγαπητοί μου φίλοι, κα Ιγγλέζη, αγαπητό συντονιστικό Ιερισσού, αν αυτό που σας πείραξε είναι η αυθόρμητη αντίδραση του παπά στη «θεατρική παράσταση» που παιζόταν στο Δημοτικό Συμβούλιο, αν κα Ιγγλέζη, αγαπητέ κ. Ζουμπά και αγαπητό συντονιστικό, δεν ήταν σοβαρό το θέμα για να ενημερώσετε τα κοινά συντονιστικά ότι ο κ. Μίχος πρότεινε μία απόφαση ενάντια στη Διακήρυξη του κινήματος, ώστε να πάρουν θέση και να σας εκφράσουν τη λαϊκή βούλησή τους, αλλά αντιθέτως είναι «μείζον» θέμα η αντίδραση του παπά στο «θέατρο», τότε ναι, ενημερωθείτε κατά την επιθυμία της κας Ιγγλέζη και τοποθετηθείτε κατά του παπά· είναι χρήσιμο για την ιστορία.

Να θέσω ένα ακόμα ερώτημα: Μία απόφαση του Δ.Σ. σαν κι αυτή της   20-11-2014, ποιον βόλευε; Το κίνημα; σαφώς όχι. Το φυσικό περιβάλλον; φυσικά όχι. Το Δημοτικό Συμβούλιο που θα ερχόταν κόντρα με το κίνημα; Φυσικά όχι. Θα βόλευε μόνο δύο: την εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.», η οποία θα συνεχίζει κανονικά την υλοποίηση του μη εγκεκριμένου επενδυτικού της σχεδίου, βλέποντας τους αρμοδίους να αποφασίζουν ως «αναρμόδιοι» μόνο για διάλογο, και έναν ακόμα· ποιος είναι άραγε αυτός; Όλος ο αγωνιζόμενος κόσμος έκανε μια τεράστια υπερ-προσπάθεια να κερδίσει τον Δήμο Αριστοτέλη ώστε η νέα δημοτική αρχή να μπει μπροστά σε αυτόν τον αγώνα. Οι δημοτικοί σύμβουλοι ήταν παιδιά μέσα από τον αγώνα. Έτσι εύλογα όλοι είχαν εναποθέσει την ελπίδα τους για να γίνει κάτι στη νέα τους Δημοτική αρχή και οι προσδοκίες τους ήταν μεγάλες.

Στις 20-11-2014 ο Πρόεδρος του Δ.Σ. (και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ) με την ομάδα των δημοτικών μας συμβούλων ψήφισε  ομόφωνα μια απόφαση που δημιουργούσε  απελπισία στον κόσμο και μεγάλη απογοήτευση. Πέραν της εταιρείας, ποιος ουσιαστικά επωφελείτο; Καθαρά ο ΣΥΡΙΖΑ, διότι καθάρισε πλέον η καρδιά των κατοίκων από κάθε ανθρώπινη ελπίδα και η μόνη που του άφησαν είναι να ψηφίσει Ιγγλέζη και ΣΥΡΙΖΑ για να βγουν, ώστε αυτοί να μας σώσουν. Κάνουμε λάθος; Αν κάνουμε λάθος, διορθώστε μας, ωστόσο  εκ των πραγμάτων αβίαστα συνάγεται το ανωτέρω συμπέρασμα.

Τέλος θέλουμε να σας πούμε ότι ο λόγος μας, οι αναρτήσεις μας, εκφέρουν συγκεκριμένο ξεκάθαρο λόγο και η κριτική μας έχει να κάνει μόνο με την από 20-11-2014 απόφαση του Δ.Σ. και οι λόγοι μας καταγράφονται στις προηγούμενες αναρτήσεις μας με τίτλους: «Ο Δήμος Βόλβης, ο Δήμος Αριστοτέλη και ο Αϊνστάϊν», «Απίστευτο!! Δήλωσαν αναρμόδιοι», «Ποιους εξαπατάτε; Τους μεταλλωρύχους; Το κίνημα; ή και τους δυο μαζί;», «Ο λαός δέχεται χημικά και ο Δήμαρχος “με το iphone στο σπίτι“», «Γιατί κα Ιγγλέζη; Πρόεδρε Δ.Σ. κ. Ζουμπά; Δήμαρχε κ. Μίχο; κ.κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι; Γιατί;; Γιατί;“, «Περί Πολεοδομίας του Δήμου Αριστοτέλη και η απόδειξη των όσων σας έχουμε ήδη ανακοινώσει», «Οι πολίτες δεν χάνουν με τίποτα το κέφι τους, αλλά ζητούν “τα ρέστα”».

Μέχρι σήμερα κανένα ερώτημά μας δεν απαντήθηκε, δεν υπήρξε κανένας αντίλογος. Υπήρξαν μόνο σκοτεινά παρασκήνια, προσπάθειες να ριχθεί λάσπη, ύβρεις και χυδαιότητες που χαρακτηρίζουν αυτούς που τις εκφέρουν. Εμείς, συγχωρέστε μας, έχουμε μια απόλυτη διαφωνία με αυτούς που γεμίζουν με τοξικά απόβλητα τα βουνά μας, τα νερά μας. Κάποιοι «αγωνιστές» ελλείψει επιχειρημάτων ρίχνουν «τοξικά απόβλητα» στα πρόσωπα των αγωνιστών, τους στέλνουν «άϊ σιχτίρ», απαντούν με στίχους «ο παπάς ο παχύς έφαγε παχιά φακή». Σας παραθέτουμε έναν τέτοιο αντίλογο.faki-web

Αυτό είναι το επίπεδο ελλείψει επιχειρημάτων και αν πατήσετε εκεί, θα δείτε ποιοι έχουν πατήσει «μου αρέσει». Θα δείτε λοιπόν, ότι έχει πατήσει ο αντιδήμαρχος του Δήμου Αριστοτέλη, κ. Αργύρης Τσακνής, υπάλληλος και της εταιρείας «Έψιλον» του κ. Δημάρχου. Σε όλα αυτά που ένας ιερέας απηύθυνε ως λόγο, ο αντιδήμαρχος μη έχοντας ο ίδιος κάτι να αντιτείνει, δηλώνει την ευαρέσκειά του στη χυδαιότητα μιας γυναίκας. Φρονώ ότι το ήθος τους τα λέει όλα και περιττεύουν τα δικά μας σχόλια.

Για εμάς αυτοί είναι χειρότεροι από αυτούς  που ρίχνουν τα απόβλητα στα βουνά και φυσικά δεν πρόκειται ούτε να ασχοληθούμε μαζί τους ούτε να ακολουθήσουμε την πρακτική τους. Γίνεται απλά κατανοητό ότι δεν στρέφονται κατ’αυτών που εξέδωσαν την από 20-11-2014 απόφαση του Δ.Σ. του Δήμου, αλλά κατ’αυτών που υγιώς αντέδρασαν, που σημαίνει ότι συμφωνούν με την απόφαση και δεν εκβιάστηκαν.

Οφείλουμε και μια διευκρίνιση ως προς τον ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα γενικά. Όταν ο Γ.Γραμματέας κ. Βίτσας ήρθε στην Ιερισσό, με αρχοντιά, αξιοπρέπεια, ζήτησε την κριτική μας για τη στάση του κόμματος στο πρόβλημά μας κι εμείς ειλικρινά του είπαμε. Εκείνος ταπεινά τα σημείωσε και μας υποσχέθηκε ότι θα ενεργήσουν ανάλογα και είναι γεγονός ότι μερικά που του επισημάνθηκαν, διορθώθηκαν και υλοποιήθηκαν. Η κριτική μας, λοιπόν, δεν αφορά σ’αυτή την περίπτωση τον αξιότιμο και αξιοπρεπή Γεν.Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε φυσικά τον Πρόεδρο κ. Α. Τσίπρα, που είναι ο μοναδικός πρόεδρος  που ανέβηκε στις Σκουριές να δει σε τι βουνό θα γίνει αυτή η καταστροφή και διά της κεντρικής επιτροπής του κόμματος έλαβε θέση κατά της επένδυσης.

Ούτε φυσικά η κριτική μας αφορά τον αξιότιμο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Διαμαντόπουλο, που παρ’ότι εκλέγεται σε άλλη περιοχή, συμμετέχει στις διαδηλώσεις των κατοίκων κατά των παράνομων έργων  της «Ελληνικός Χρυσός» και ως μπροστάρης όχι μόνο δεν δηλώνει αναρμοδιότητα, αλλά δέχεται και υφίσταται την άγρια καταστολή των ΜΑΤ, δέχεται σφαίρες και τραυματίζεται, δέχεται χημικά και όμως παραμένει στην πρώτη γραμμή στις Σκουριές.

Διαμαντόπουλος+επεισόδια1

 

Ούτε φυσικά αφορά το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αριστείδη Φρουζάκη (βλ. ΕΔΩ), ο οποίος δείχνει ξεκάθαρα ότι δεν αναπαύεται με όσα συμβαίνουν στον τόπο μας από μέλη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ.

Ούτε φυσικά αφορούν το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και περιφερειακό σύμβουλο κ. Λάζαρο Τόσκα, μέλος του Συντονιστικού Μ. Παναγίας, ο οποίος εντός του Δ.Σ. πριν εκδοθεί η απόφαση έλαβε τον λόγο και προέτρεψε τους δημοτικούς συμβούλους να λάβουν μια ξεκάθαρη απόφαση. Δείτε στο κάτωθι βίντεο την παρέμβασή του.

Μιλάμε λοιπόν, για την κα Ιγγλέζη που δεν διαμαρτυρήθηκε καθόλου στο Δ.Σ., μιλάμε για τον κ. Ζουμπά, Πρόεδρο του Δ.Σ., που πρότεινε εντός του Δ.Σ. την απόφαση που ψήφισαν ομόφωνα οι δημοτικοί σύμβουλοι και που καταπατήθηκαν οι αρχές της Διακηρύξεως και δήλωσαν αναρμόδιοι και αποφάσισαν να κάνουν διάλογο, δημιουργώντας σε πλήθος κατοίκων την απογοήτευση και από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μιλάμε για μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, λ.χ. την κουμπάρα της κας Ιγγλέζη, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, που προεκλογικά υβρίζει χυδαία τον κόσμο δημοσίως, διαδικτυακά, μιλάμε λοιπόν για συγκεκριμένο ήθος, συγκεκριμένων μελών του ΣΥΡΙΖΑ και φρονούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να λάβει θέση.

———————————————-

 Περί κινήματος και Συντονιστικού Ιερισσού

Για κάποιους που δείχνουν να τελούν υπό σύγχυση γνώμης και φρονήματος, οφείλουμε να τους υπομνήσουμε και διευκρινίσουμε ότι το κίνημα κατά της καταστροφικής επένδυσης και εξόρυξης χρυσού και της αντίστασης κατά της διαφθοράς, ξεκίνησε αρχικά το 2006-2007 από τη Μ. Παναγία όπου όλοι οι φορείς, σύλλογοι, ομάδα πρωτοβουλίας, Επιτροπή Αγώνα Μ. Παναγίας, Λαϊκή Συνέλευση του Δήμου Παναγίας και Δημοτικό Συμβούλιο του Δ. Παναγίας, γνωμοδοτώντας επί του κατατεθέντος επενδυτικού σχεδίου, είπαν ένα ηχηρό «όχι» (την ίδια στιγμή η Ιερισσός είχε νεκρική ησυχία, λες και το επενδυτικό σχέδιο δεν τους ενοχλούσε. Μοναδική εξαίρεση  ήταν αυτή του προέδρου του «Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων» κ. Τ. Παπαγεωργίου, ο οποίος και προπηλακίστηκε τότε εντός του Δ.Σ. Μ. Παναγίας από εργαζόμενους της εταιρείας.

Το κίνημα επεκτάθηκε σε όλη την Ελλάδα από την Αλεξανδρούπολη έως την Κρήτη και μέλη του κινήματος είναι το πλήθος των Δημάρχων, οι οποίοι με τους δημοτικούς τους συμβούλους έλαβαν αποφάσεις, τη στιγμή που ο Δήμος Αριστοτέλη ήταν ακόμα υπέρ του έργου, και αποφάσεις πολύ καλύτερες και πιο ξεκάθαρες από αυτή που έλαβαν στις 20-11-2014 οι «αγωνιστές του τόπου».  Το κίνημα έχει μέλη του όλους αυτούς τους φορείς, συλλόγους, οργανισμούς, που με ψηφίσματά τους έχουν στηρίξει τον αγώνα μας σε όλη την Ελλάδα. Μέλη του κινήματος είναι το πλήθος των Καθηγητών του ΑΠΘ και όχι μόνο, που στήριξαν και στηρίζουν το κίνημα και που είναι μπροστά στον αγώνα. Το κίνημα έχει ως μέλη του όλους τους αλληλέγγυους ανά την Ελλάδα, τους κατοίκους που είναι νυχθημερόν στο βουνό που δέχονται άγρια καταστολή, χημικά, ξύλο, διώκονται ποινικά με κατηγορίες εγκληματικής οργάνωσης, φυλακίζονται, τους επιβάλλουν περιοριστικούς όρους, υπέρμετρες χρηματικές εγγυήσεις.

Μέλη του κινήματος είναι όλος αυτός ο καλλιτεχνικός κόσμος που στηρίζει ηθικά και οικονομικά το κίνημα. Μέλη του είναι όλοι αυτοί οι πολίτες ανά την Ελλάδα που νυχθημερόν  δίνουν έναν τιτάνιο αγώνα ενημέρωσης για όσα αφορούν το πρόβλημά μας και έχουν πετύχει να κυριαρχεί το θέμα μας στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, αναπληρώνοντας έτσι το κενό που αφήνουν τα ΜΜΕ. Είναι το ελληνικό «Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων», που όλα αυτά τα έτη παρέχει τη γνώση, τεκμηριώνει και καταγγέλλει τις παρανομίες, παρέχει έγκυρη και άμεση καθημερινή ενημέρωση και η συνεισφορά του είναι ανεκτίμητη.

Το κίνημα είναι ο κ. Μανώλης, ο σχολικός φύλακας, που με έναν πνεύμονα είναι μπροστά στις διαδηλώσεις και δέχεται την άγρια καταστολή, είναι η γιαγιά της Ιερισσού, είναι όλα αυτά τα παιδιά μας που μέσα στα χημικά δεν υποχωρούν, τραγουδώντας «πάνω που άρχισα να ξενερώνω, δακρυγόνο, δακρυγόνο!». Μέλη του κινήματος είναι οι δεκάδες χιλιάδες πολίτες που συμμετέχουν στις διαδηλώσεις, στις συναυλίες, που στηρίζουν οικονομικά  το κίνημα. Το κίνημα είναι οι βουλευτές του καναδικού Κοινοβουλίου που μας στηρίζουν, είναι παγκόσμιες προσωπικότητες όπως η Ναόμι Κλάϊν κ.λ.π. Είναι όλες εκείνες οι κοινωνίες που δημιούργησαν συντονιστικά όργανα όπως το συντονιστικό και η επιτροπή αγώνα Θεσσαλονίκης, Κιλκισίου, Θράκης κ.λ.π. και φυσικά τα συντονιστικά των χωριών της Χαλκιδικής. Όλο αυτό το κίνημα που αποτελείται από κόσμο, επιστήμονες, αιρετούς τοπικούς άρχοντες όλων των κομματικών παρατάξεων, δεν έχει δώσει το δικαίωμα σε κανέναν  να καπηλεύεται το κίνημα, δεν έχει δώσει και δεν έχει εξουσιοδοτήσει κανέναν να εκπροσωπεί αυτό το κίνημα και πολύ περισσότερο δεν έχει δώσει το δικαίωμα σε κάποιους να κρίνουν σαν υπέρτατοι κριτές τα όποια μέλη του κινήματος.

Αυτό το υπέροχο κίνημα  με τα εκατομμύρια πλέον μέλη του ούτε την κα Ιγγλέζη έχει εξουσιοδοτήσει, ούτε τον κ. Ζουμπά με τη σύζυγό του, ούτε τον κ. Ευθυμίου με τη σύζυγό του, ούτε την κουμπάρα της κας Ιγγλέζη με τη μητέρα της, ούτε τον κ. Κρομμύδα με τη σύζυγό του, για να αποφασίζουν για λογαριασμό του κινήματος.

——————————————

ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΙΕΡΙΣΣΟΥ

Πρέπει να ορισθεί μια Λαϊκή Συνέλευση στην Ιερισσό και ο λαός της Ιερισσού να επιλέξει ποια άτομα επιθυμεί και κρίνει ότι πρέπει να αποτελούν το Συντονιστικό, ώστε το Συντονιστικό να εκλεγεί από τη λαϊκή βάση και να έχει τη νομιμοποίηση εκ της λαϊκής βάσης.

Η Ιερισσός διαθέτει πλήθος λαμπρών ανθρώπων, οι οποίοι συμμετείχαν παλαιότερα στο Συντονιστικό  και αποχώρησαν. Κάποιοι και σήμερα λαμπροί άνθρωποι συνεχίζουν να συμμετέχουν.

Είναι κρίμα το κίνημα κατά της επένδυσης να μετατρέπεται σε καλλιτεχνικό και να εξαντλείται στις συναυλίες, στις περιπατητικές διαδρομές και στις ημερίδες ενημέρωσης· δεν είναι καιρός φρονούμε ούτε για ενημέρωση ούτε για περιπάτους ούτε για συναυλίες. Και τα εναπομείναντα μέλη του Συντονιστικού εδώ και καιρό δείχνουν ότι η διάνοιά τους έχει στερέψει και δεν αναβρύει καμμία άλλη πρόταση. Είναι λοιπόν καιρός να μπουν άλλα πρόσωπα με καινούργιες προτάσεις και ιδέες, εκτός κι αν κάποιοι δεν θέλουν, γιατί η μοναδική πρόταση που πρέπει να μείνει είναι «ψηφίστε Ιγγλέζη και ΣΥΡΙΖΑ, είναι η μοναδική σωτηρία σας».

Το συντονιστικό Ιερισσού δεν πρέπει να αποτελείται στην συντριπτική του πλειοψηφία από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και να χρωματίζεται ως «Left», «ΑΥΓΗ», «Στο Κόκκινο», «alterthess».

Οι κάτοικοι της Ιερισσού καλό θα ήταν να επιλέξουν 30-40 άτομα που κρίνουν ικανά, που διαθέτουν επιστημονική σχετική γνώση, που είναι σταθεροί κατά της επένδυσης όλα τα έτη, που μπορούν να ηγούνται, που έχουν λαϊκή αποδοχή στην τοπική κοινωνία, και χρειάζεται να είναι από όλα τα κόμματα με ισομερή καταμερισμό, έτσι ώστε να μη συγκαλείται Συντονιστικό Ιερισσού από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και να συμμετέχουν ο κ. Ζουμπάς με τη σύζυγό του, ο κ. Ευθυμίου με τη σύζυγό του, η κουμπάρα της κας Ιγγλέζη με τη μητέρα της, ο κ. Κρομμύδας με τη σύζυγό του και οι υπόλοιποι που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ. SOS επιτέλους. Το Συντονιστικό δεν είναι η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ.  Το καλύτερο ανθρώπινο δυναμικό της Ιερισσού δεν συμμετέχει ή έχει αποχωρήσει από το συντονιστικό της Ιερισσού. Αυτό που προτείνουμε, λοιπόν, φρονούμε ότι είναι η βάση του πνεύματος της Δημοκρατίας. Το Συντονιστικό δεν είναι ούτε οικογενειακή ούτε κομματική υπόθεση και πρέπει ο λαός της Ιερισσού να το τακτοποιήσει αυτό το θέμα. Πρέπει τα άτομα που θα συμμετέχουν, να έχουν εκλεγεί από τη λαϊκή βάση, ώστε να εκφράζουν τη λαϊκή βούληση και να τους εμπιστεύεται ο κόσμος. Αυτοί που συμμετέχουν, πώς αυτοδιορίσθηκαν; Ποιος τους διόρισε και αισθάνονται ως εξουσία;

Δεν είναι ποτέ δυνατόν ο κ. Ζουμπάς ως Πρόεδρος του Δ.Σ. να δηλώνει ομόφωνα ως δημοτική αρχή ότι είναι αναρμόδιοι… και ότι μόνο διάλογο μπορούμε να κάνουμε και την ίδια στιγμή ως Συντονιστικό να δηλώνουν: «Αν όχι εμείς, ποιος», «Αν όχι τώρα, πότε» και ότι αυτή η ημέρα που θα κλείσουν το εργοστάσιο είναι η 23η Νοεμβρίου 2014, και να στέλνουν τον κόσμο «στο στόμα του λύκου» αντί να πάνε αυτοί ως δημοτική αρχή.

Ποιοι είναι η κουμπάρα της Ιγγλέζη με τη μητέρα της; Ποιος είναι ο κ. Ζουμπάς  και η σύζυγός του; Ποιος είναι ο κ. Ευθυμίου με τη σύζυγό του; Ποιος είναι ο κ. Κρομμύδας με τη σύζυγό του; Ποιος τους έχει διορίσει; Από πού έχουν τη νομιμοποίηση; Πώς αυτοανακηρύχθηκαν εξουσία, όπου μπορούν να απαιτούν ακόμα και από το ελληνικό «Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων» να ευθυγραμμισθεί με τις επιθυμίες τους και όχι με το νόμιμο καταστατικό του, το εγκεκριμένο από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης; Αυτοί είναι πάνω από τον νόμο; Ο κ. Ζουμπάς από τον κόσμο ψηφίσθηκε ως δημοτικός σύμβουλος και είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. και φυσικά δεν τον ψήφισαν για να δηλώνει εκεί αναρμοδιότητα. Στο Συντονιστικό Ιερισσού ποια λαϊκή βάση τον εξουσιοδότησε; Ποια λαϊκή βούληση εκφράζει; Με ποια λαϊκή εντολή νομιμοποιήθηκε; Τι εξουσία κατέχει, ποιος του την χορήγησε και επί ποιων; Εκδίδετε ανακοινώσεις προς τα έξω καλυμμένοι κάτω από την ανωνυμία. Δεν έχετε  το θάρρος να βάλετε κάτω από την όποια ανακοίνωση την υπογραφή σας και το όνομά σας.

Επί της από 1-12-2014 Απόφασης του Συντονιστικού Ιερισσού που επίκειται να ανακοινωθεί εντός των ημερών

Όσον αφορά την απόφασή σας που λάβατε σήμερα Δευτέρα 1-12-2014 απόντος εμού και αφορά το πρόσωπό μου και επίκειται η ανακοίνωσή σας, ακριβώς επειδή αφορά το πρόσωπό μου, δεν θα σας απαντήσω εγώ. Γέγραπται γαρ: «υμείς εστέ οι δικαιούντες εαυτούς έμπροσθεν των ανθρώπων». Δεν έχω ενέργειες παρασκηνίων, δεν έχω λόγους κρυφούς, δημόσια εξέφερα τον λόγο μου, οι αναρτήσεις μου από 20 Νοεμβρίου 2014 μέχρι σήμερα είναι ξεκάθαρες, αφορούν συγκεκριμένο θέμα, θέτουν συγκεκριμένα ερωτήματα, αυτές πείραξαν αυτούς που πείραξαν. Σε όλα αυτά δεν απαντούν. Όλοι διαθέτουν και λογική και κρίση, ώστε να δουν τι εστί αλήθεια και ποιοι λειτουργούν παρελκυστικά και ποιοι συμφωνούν με την από 20-11-2014 απόφαση του Δήμου και μάχονται εναντίον αυτών που υγιώς αντέδρασαν.

Εγώ το χρέος της αλληλεγγύης που μου επιβάλλουν να έχω ο Κύριος του Συντάγματος και ο Συνταγματικός νομοθέτης προς τους κατοίκους που αγωνίζονται, το εκτελώ με μεγάλη επιμέλεια επί πολλά έτη, υφιστάμενος πάρα πολλές δυσμενείς συνέπειες. Τώρα άλλοι οφείλουν να εκτελέσουν αυτό το χρέος της αλληλεγγύης τους, αν το αισθάνονται ως χρέος τους.

Την παρούσα τη δημοσιεύουμε  πριν εκδοθεί η ανακοίνωση του Συντονιστικού Ιερισσού, ώστε εντός αυτής να συμπεριλάβουν και τις απαντήσεις τους στα εύλογα ερωτήματά μας.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s