vasilinos.wordpress.com
Όλοι έχουμε οικογένεια και ιδιαίτερη πατρίδα, επηρεαζόμαστε από το φυσικό περιβάλλον, διαθέτουμε τα όποια περιουσιακά μας στοιχεία (κινητά ή ακίνητα), κάνουμε οικονομίες ετών για μια ώρα ανάγκης, έχουμε το μισθό ή τη σύνταξή μας (πολλοί και αναπηρικό επίδομα), με τα οποία καλύπτουμε τις τρέχουσες βιοτικές μας ανάγκες. Έχουμε πατρίδα, έθνος, δημοκρατία, εθνική κυριαρχία, εκκλησία (με την έννοια όχι τη διοικητική). Διαχειριζόμαστε την πολύτιμη υγεία μας ή την ασθένειά μας, την παιδεία, την πολιτιστική κληρονομιά μας, το μέλλον των παιδιών μας.
Με τις εθνικές εκλογές δεν καλούμεθα να εκφράσουμε την επιθυμία μας για κάποιο ρουσφέτι ή «βόλεμα» του παιδιού μας, «μνημόνιο ή αντιμνημόνιο» ή «ποιος θα εφαρμόσει καλύτερα το τρίτο μνημόνιο» ή «ποιος θέλει αυτοδυναμία η συνεταιρική κυβέρνηση» ή «αν θα κλείσουν ή θα ανοίξουν οι Σκουριές» ή «αν θέλουμε το παλιό ή το νέο» ή… ή… Με τις εκλογές καλούμαστε να εκχωρήσουμε πλήρως ο Κυρίαρχος Λαός την εξουσία σε κάποιον, ώστε να διαχειρισθεί όλα τα προαναφερθέντα εκ Θεού αγαθά. Η ψήφος μας εντός της κάλπης επέχει θέση χορήγησης νόμιμου πληρεξουσίου και εξουσιοδοτήσεως σ’ αυτόν που επιλέγουμε. Χορηγούμε, λοιπόν, νόμιμο πληρεξούσιο, ώστε πλέον:
1) Να διαχειρισθεί εν λευκώ, όπως θέλει, όπως φρονεί και αναπαύεται όλα τα αγαθά που προαναφέραμε, ανάλογα με την ιδεολογία, το νου και το πνεύμα από το οποίο εμφορείται.
2) Να νομοθετήσει όπως του αρέσει, ώστε με νόμο πλέον να δεσμεύσει εμάς που του χορηγήσαμε την εξουσία και να μας υποχρεώσει πλέον να αποδεχθούμε τη δική του θέληση επί της διαχειρίσεως των αγαθών που διαθέτουμε.
3) Αν μετά τη χορήγηση της πληρεξουσίου ψήφου, αποδειχθεί ότι ο λαβών την εξουσιοδότηση είναι ψεύτης, απατεώνας, μισάνθρωπος, ασεβής, δεν σέβεται το Σύνταγμα και Αυτόν εις Ον ομνύει ο Συνταγματικός νομοθέτης, τότε πρέπει να γνωρίζετε ότι σας έχουν στερήσει το δικαίωμα άμεσης ανάκλησης του πληρεξουσίου και σας έχουν στερήσει το δικαίωμα να επικαλεσθείτε ποινικές και αστικές προς αποζημίωσή σας ευθύνες.
Μετά τη χορήγηση της πληρεξουσιότητας και την απομάκρυνση από την κάλπη, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. Απλώς, μετά καλούμαστε να πληρώσουμε πανάκριβα, αναδρομικά, υψηλότοκα, τα όσα θα επιφέρει η αδιάκριτη, ασύνετη και επιπόλαιη εν λευκώ χορήγηση της εξουσιοδοτήσεώς μας.
Εάν στο υπάρχον πολιτικό και κομματικό προσωπικό, βλέπετε κάποιον που είναι άξιος να του χορηγήσετε λευκή πληρεξουσιότητα, για να διαχειρισθεί όλα τα ανωτέρω αγαθά σας και δυστυχώς όλων των Ελλήνων, μπορείτε να σπεύσετε στο «συμβολαιογραφικό» παραβάν και την κάλπη και να τον καταστήσετε πληρεξούσιό σας. Σ’ αυτή την περίπτωση όμως, ταπεινά θα παρακαλούσα εσάς τους εντολείς μετά τη χορήγηση του πληρεξουσίου, να σταματήσετε να βρίζετε και να απαξιώνετε αυτόν στον οποίο εσείς ως εντολείς οι ίδιοι εκχωρήσατε όλη την εξουσία. Σταματήστε να μέμφεσθε αυτούς ως αιτίους όλων των κακών· ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ είσθε μόνο εσείς. Αν εκχωρείτε νόμιμα στον όποιο νά’ναι την πλήρη εξουσία, εσείς είσθε αποκλειστικά οι μόνοι αίτιοι των κακών· (θα το πω με ένα παράδειγμα: Αν λ.χ. εγώ χορηγήσω σε έναν ανισόρροπο, διεφθαρμένο, άφρονα, ένα πληρεξούσιο για να διαχειρισθεί την περιουσία μου, αν αυτός την καταχρασθεί και την κλέψει, τότε ποιος θα φταίει; Ο διεφθαρμένος κλέφτης ή ο μη στέκων στα λογικά του εντολεύς που του έδωσε πληρεξούσιο;) Σταματήστε, λοιπόν, την γκρίνια, τις συνεχείς διαδηλώσεις στους δρόμους, τις αυτοκτονίες, τα ψυχοφάρμακα, τις ατέρμονες πολιτικές φιλοσοφίες στο διαδίκτυο, τα μεταφυσικά σας ερωτήματα για το τι κάνει ο Θεός με όλα αυτά που σας συμβαίνουν, διότι εκουσίως με ελεύθερη βούληση εκχωρήσατε πλήρως την εξουσία σ’ αυτούς που σας τυραννούν. Αυτό σε καμμία περίπτωση δεν έγκειται στο θέλημα του Θεού, όμως λόγω αυτεξουσίου παραχωρεί.
Τώρα αν δεν θεωρείτε κανέναν εξ’ αυτών άξιο να διαχειρισθεί τα αγαθά σας, οφείλετε να πράξετε ό,τι επιβάλλεται ώστε να βρεθεί κάποιος που να σέβεται απόλυτα α) πρώτα Αυτόν εις τον Οποίο ομνύει ο Συνταγματικός νομοθέτης, β) τους νόμους που θέσπισε ο Συνταγματικός νομοθέτης, γ) τον κυρίαρχο Λαό, δ) το έθνος και κυρίως ε) να σέβεται την αξιοπρέπεια του εαυτού του.
Τον Ιανουάριο του 2015 προεκλογικά (στις 5-1-2015) αναρτήσαμε το άρθρο μας με τίτλο: ΟΙ ΕΞΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΥΠΕΡΙΣΧΥΟΥΝ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ. Δυστυχώς «πριν αλέκτωρ φωνήσαι», επαληθευτήκαμε απόλυτα στους λόγους μας (και «όχι μόνο τρεις»), και το εν λόγω άρθρο ισχύει και γι’αυτές τις εκλογές.
Είμαστε πεπεισμένοι ότι ο κυρίαρχος Λαός, καθώς είναι στραμμένος ολοκληρωτικά στον εαυτό του και τα προσωπικά θελήματά του και καθοδηγείται «ενημερωμένος» από τα αγαπημένα του ΜΜΕ και τους «έγκυρους» δημοσιογράφους, θα επιλέξει και θα εξουσιοδοτήσει άρχοντες απόλυτα κατά την καρδία του, άρχοντες που απόλυτα του αξίζουν. Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα εφαρμοσθεί και το ρηθέν: «δώη Κύριος ο Θεός κατά την καρδία σου».
Είμαστε πεπεισμένοι ότι όπως πάντα, ο «περήφανος» Λαός θα συσπειρωθεί (με τη βοήθεια των ΜΜΕ και την εικονική σκληρή κομματική αντιπαράθεση), πίσω από τα κόμματα που προεκλογικά έβριζε και μετεκλογικά είναι σίγουρο ότι πάλι θα τα βρίζει. Είμαστε πεπεισμένοι ότι τον Κυρίαρχο Λαό πάλι δεν θα τον απασχολήσει η χορήγηση της λευκής πληρεξουσιότητας για τη διαχείριση των ανωτέρω αγαθών του, και θα τη χορηγήσει υποκύπτοντας στα επικοινωνιακά επιφανειακά δολώματα: «μνημονιακός – αντιμνημονιακός», «Σκουριάστε – Ξεσκουριάστε», «Τσίπρας ή Σόϊμπλε», «παλιό ή νέο», «αριστερά ή δεξιά» κ.λ.π.
Η «ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΦΗΣΕΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΓΙΑ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕ ΤΟ ΛΕΥΚΟ –ΑΚΥΡΟ- ΑΠΟΧΗ- ΨΗΦΟ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ;
Στον κυρίαρχο Λαό τι έμεινε, για να διαμαρτυρηθεί για την καταστροφή που του επέφεραν τα κόμματα; Στον δρόμο έχει τα ΜΑΤ και τις δυνάμεις καταστολής με τα χημικά, στην κάλπη έχει τον εκλογικό νόμο. Όταν θελήσει να «τιμωρήσει» την κομματοκρατία που τον κατέστρεψε (που κατέστρεψε πατρίδα και έθνος), προσερχόμενος στην κάλπη και μη θέλοντας να τους ψηφίσει, έχει τέσσερις μόνο επιλογές: να ψηφίσει Λευκό, να ρίξει την ψήφο του σε πολύ μικρό εξωκοινοβουλευτικό κόμμα, άκυρο ή να απέχει εντελώς. Η «κομματική Δημοκρατία» όμως τα έχει όλα προβλέψει και ένα εξ’ αυτών που έχει προβλέψει είναι η εκμετάλλευση και της όποιας πολιτικής διαμαρτυρίας του κυρίαρχου Λαού ήθελε εκδηλωθεί κατά τη διαδικασία των εθνικών εκλογών.
ΕΧΟΝΤΑΣ ΥΠ’ ΟΨΙΝ ΟΤΙ:
Τα θέματα των εκλογών ορίζονται διά των:
1) Άρθρου 51 του Συντάγματος
2) Π.Δ. 26/2012 εκλογικού νόμου (ΦΕΚ Α 57/2012)
3) Π.Δ. 96/2007, άρθρ. 99
4) Άρθρ. 1 και 4 εδ. αν. 3636/2008
5) Άρθρ. 29 παρ.5 ν. 3731/2008
6) Νόμου 3852/2010
7) Νόμου 3434/2006
Εκ των ανωτέρω νόμων προκύπτει ότι οι νομοθέτες που στο παρελθόν εξουσιοδοτήσαμε, διά νόμου κατοχύρωσαν
1) Βάσει του Άρθρου 51§5 του Συντάγματος, ορίζεται ότι: «Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική». Ο εκλογέας που αδικαιολόγητα προτιμά την αποχή και δεν ασκεί το δικαίωμα του εκλέγειν, τιμωρείται. Το άρθρο 116 παρ.1 του Ν.3852/2010 παραπέμπει σχετικά στην ισχύουσα «εκλογική νομοθεσία» σήμερα, δηλαδή στο Π.Δ. 26/2012. Το δε άρθρο 117 του τελευταίου ανάγει τη μη άσκηση του εκλογικού δικαιώματος σε πλημμέλημα με πλαίσιο ποινής από ένα μήνα έως ένα έτος, ενώ προβλέπει και τη δυνατότητα επιβολής της παρεπόμενης ποινής της στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων από ένα μέχρι τρία έτη (ο νόμος αυτός στην πράξη παραμένει ανενεργός). Όποιος δεν ψηφίσει, θα πρέπει να έχει στην κατοχή του σχετικά αποδεικτικά έγγραφα ή στοιχεία με τα οποία να δικαιολογεί την παράλειψη άσκησης του εκλογικού δικαιώματος. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, δεν υποχρεούνται να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και εξαιρούνται 1) όσοι θα βρίσκονται στο εξωτερικό (οφείλουν να έχουν εισιτήριο ή σφραγισμένο διαβατήριο κ.λ.π.), 2) όσοι έχουν υπερβεί το 70ο έτος της ηλικίας τους, 3) όσοι θα βρίσκονται κατά την ημέρα της ψηφοφορίας σε απόσταση μεγαλύτερη των 200 χιλιομέτρων από το εκλογικό τμήμα στο οποίο υποχρεούνταινα ψηφίσουν (πρέπει να έχουν βεβαίωση από τον Δήμο όπου θα βρίσκονται ή από το αστυνομικό τμήμα), 4) εάν νοσηλεύονται σε νοσοκομείο.
2) Βάσει του εκλογικού νόμου, τα ψηφοδέλτια είναι μόνο έντυπα και όποιο άλλο υποτιθέμενο ψηφοδέλτιο βρεθεί στην κάλπη, είναι ΑΚΥΡΟ. Το νόμιμο ΛΕΥΚΟ ψηφοδέλτιο, δίνεται στους εκλογείς μαζί με τα υπόλοιπα ψηφοδέλτια (βλ. άρθρ. 74 Π.Δ. 26/2012). Για το Λευκό ψηφοδέλτιο με τον Ν.3434/2006, Άρ.1, ορίσθηκε ότι: «….κατά την κατανομή των εδρών, καθώς και για τον καθορισμό του εκλογικού μέτρου, τα λευκά ψηφοδέλτια δεν προσμετρώνται στα έγκυρα». Το λευκό πλέον θεωρείται άκυρη ψήφος, προσμετράται απλά σαν ξεχωριστό στατιστικό στοιχείο.
3) Το λευκό, η αποχή και το άκυρο δεν προσμετρώνται στο εκλογικό μέτρο. Τι σημαίνει αυτό; Το ποσοστό των κομμάτων υπολογίζεται με βάση το εκλογικό μέτρο, δηλ. τον αριθμό των ψηφισάντων των οποίων η ψήφος λογίζεται ως έγκυρη. Στην πράξη, δηλαδή, αν από το σύνολο των 10 (περίπου) εκατομμυρίων ψηφοφόρων τα 3 εκ. επιλέξουν την αποχή, το λευκό ή το άκυρο, τότε το εκλογικό μέτρο θα γίνει 7 εκ. από τα 10 εκ. που είναι αρχικά. Μειούμενο το εκλογικό μέτρο, λοιπόν, αλλάζει και το τελικό ποσοστό των κομμάτων, αφού με βάση αυτό υπολογίζεται ο αριθμός. Είναι προφανές ότι οι επιλογές αυτές δεν «πηγαίνουν» μόνο στο πρώτο κόμμα, όπως συνηθίζουμε να λέμε. Αυτό που ισχύει είναι ότι ενισχύεται το ποσοστό όλων των κομμάτων που μπαίνουν στη Βουλή, αναλογικά με τη δύναμη τους, είτε μικρά είτε μεγάλα. Ένα κόμμα Α, για παράδειγμα, που θα το ψηφίσουν 3 εκ. πολίτες και ένα Β με 250.000 ψήφους, θα έχουν ποσοστό 30% και 2,5% αντίστοιχα στην περίπτωση όπου όλοι οι πολίτες ψηφίσουν, ενώ αν έχουμε 3 εκ. ψηφοφόρων σε αποχή-λευκό- άκυρο, τότε τα ποσοστά των κομμάτων θα διαμορφωθούν στο 42,8% και 3,5 αντίστοιχα γιατί θα μειωθεί το εκλογικό μέτρο υπολογισμού στα 7 εκ. Έτσι και το πρώτο κόμμα ενισχύεται αρκετά και πλησιάζει στα ποσοστά της αυτοδυναμίας, αλλά και το μικρό ενισχύεται επειδή θα ανεβάσει τα ποσοστά του, ή θα περάσει το 3%. Βέβαια, επειδή ωφελούνται αναλογικά της δύναμής τους, τα μεγαλύτερα κόμματα ενισχύονται περισσότερο. Συνεπώς, αν κάποιος θέλει να «τιμωρήσει» τα μεγάλα κόμματα, οι πολιτικοί έχουν κανονίσει ώστε τα ΛΕΥΚΑ- ΑΠΟΧΗ-ΑΚΥΡΑ να φέρνουν το αντίθετο ακριβώς αποτέλεσμα! Εάν υποτεθεί ότι λευκά ή άκυρα ή αποχή φθάσουν να λάβουν την πλειοψηφία του 51%, τότε βάσει του νόμου (Π.Δ. 26/2012), το μόνο που επιτυγχάνουμε είναι λόγω του ότι ο αριθμός των έγκυρων ψηφοδελτίων είναι μικρός, να καταλάβουν τις έδρες στη Βουλή οι συνδυασμοί που είχαν τις περισσότερες ψήφους. Μόνο που πλέον όσο λιγότερες είναι οι έγκυρες ψήφοι, τόσο μεγαλύτερη είναι πλέον η δύναμη των συνδυασμών που συμμετέχουν στις εκλογές. Nα ξέρουμε λοιπόν τι ψηφίζουμε και γιατί, και να είναι σαφές ότι τα ΛΕΥΚΑ-ΑΚΥΡΑ-ΑΠΟΧΗ και πολύ μικρό κόμμα που είναι αδύνατον να μπει στη Βουλή, δεν συνιστούν πολιτική διαμαρτυρία με κόστος στο υπάρχον πολιτικό διεφθαρμένο σύστημα. Η «κομματική Δημοκρατία» έχει μεριμνήσει και γι’ αυτό, ώστε να δημιουργήσει αδιέξοδο στον κυρίαρχο Λαό και να του υπονομεύσει και αυτή την ελεύθερη βούλησή του που του έχει αφήσει το δικαίωμα να την εκφράζει κάθε τέσσερα χρόνια. Φρόντισαν λοιπόν με τον εκλογικό νόμο για το πώς θα αποδυναμώσουν την πολιτική διαμαρτυρία. Τα μεγάλα κόμματα εξουσίας θέλουν να οδηγήσουν τις «ψήφους διαμαρτυρίας» εκτός εκλογικού μέτρου μέσω του λευκού, άκυρου και της αποχής, για να ωφεληθούν και να μην αλλάξει το πολιτικό σκηνικό ποτέ. Αυτή είναι η υπέροχη «Δημοκρατία» μας.
4) Έτσι η ψήφος στα πολύ μικρά κόμματα που δεν μπαίνουν στη Βουλή και δεν πιάνουν το 3%, ενισχύει το πρώτο κόμμα, καθώς ο νόμος του δίνει το μπόνους των 50 επιπλέον εδρών τις οποίες παίρνει από όλα αυτά τα κόμματα που δεν εισήλθαν στη Βουλή. Οι ψήφοι σε πολύ μικρά κόμματα που δεν μπαίνουν στη Βουλή, ενισχύουν σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό τα μεγάλα κόμματα από ό,τι η αποχή, το λευκό ή το άκυρο. Όσο περισσότερες ψήφοι δοθούν σε μικρά κόμματα που τελικά δεν μπουν στη Βουλή, τόσο μικρότερο είναι το ποσοστό που χρειάζεται το πρώτο κόμμα για να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.
Το ερώτημα που πλέον τίθεται, είναι τι ψηφίζουμε ώστε να διώξουμε το υπάρχον διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα; Πώς θα συμβάλουμε ώστε να μη διατηρηθεί στην εξουσία και να μην ωφεληθεί; Οι περιπτώσεις που στο αδιέξοδο έχουν αφήσει, είναι:
1) να υπάρξει καθολική αποχή από τις εκλογές, π.χ. να απέχει το 99% ώστε ο Λαός να δείξει ότι θέλει όλοι να πάνε σπίτι τους και να αναλάβουν νέοι τίμιοι Έλληνες, πράγμα που είναι αδύνατον να συνεννοηθούν και να πράξουν οι Έλληνες.
2) Aν επιθυμούμε να φύγουν τα κόμματα εξουσίας που οδήγησαν την πατρίδα μας στην εξαθλίωση, έως ότου εμφανισθεί κάποιο νέο αδιάφθορο κόμμα με αρχές και πνεύμα σύμφωνο με το πνεύμα του Συνταγματικού νομοθέτη, μια μεσοβέζικη λύση που σου δίνουν ως δυνατότητα, είναι να ψηφίσει κάποιος ένα από τα μικρότερα κόμματα που έχουν κάποιες αρχές και που οι ενδείξεις όμως δείχνουν ότι έχει τη δυνατότητα να μπει στη Βουλή.
3) Εάν παρά τα ανωτέρω κάποιος λόγω συνειδήσεως καθαρά επιλέξει το λευκό-άκυρο- ή αποχή, αυτό είναι απολύτως σεβαστό με ό,τι αυτό συνεπάγεται και προαναφέραμε. Ουσιαστικά η αποχή αποτελεί ανοχή για την άποψη της πλειοψηφίας, αφού έμμεσα την πριμοδοτεί.
Η ουσία εν κατακλείδι είναι ότι τον κυρίαρχο Λαό η «κομματική Δημοκρατία», αφού τον ενέβαλε σε πλήθος αδιεξόδων, τον θέτει κι εδώ προ αδιεξόδου∙ την υποτιθέμενη ελεύθερη ψήφο του, που μια φορά κάθε 4 χρόνια του δίνουν το δικαίωμα να την εκφράσει, τελικά και αυτή την καθοδηγούν αποκλειστικά προς όφελός τους και χρησιμοποιείται τελείως διαφορετικά από ό,τι η ελεύθερη βούληση του Λαού προαιρείται.
«ΩΔΕ Ο ΝΟΥΣ Ο ΕΧΩΝ ΣΟΦΙΑΝ».
Ταπεινά για το κοινωνικό σύνολο ευχόμεθα:
«Γενηθήτω το θέλημά Σου».