Ο ΠΙΟ ΚΑΛΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ

vasilinos.wordpress.com

tsipras-twitter-2-web

Το ανωτέρω σκίτσο το ανέβασε ο κ. Τσίπρας στο twitter του a.tsipras@atsipras στις 17 Σεπτεμβρίου. Για όλο το σκηνικό του σκίτσου, δεν έχουμε να πούμε κάτι άλλο, πλην του ότι ο ίδιος έχει κάνει «θαύματα» και προφανώς γι’αυτό φόρεσε φωτοστέφανο.

Το πρώτο «θαύμα» είναι ότι πέρασε το μεγαλύτερο στην ιστορία μνημόνιο, με τη μεγαλύτερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, χωρίς να υπάρχει μείζονα αντιδρώσα αντιπολίτευση, αφού ψήφισε κι αυτή σύσσωμη και ομόφωνα. Το δεύτερο «θαύμα» είναι ότι το Λαό που η συντριπτική του πλειοψηφία (63%) βγήκε στους δρόμους και είπε «ΟΧΙ» με το δημοψήφισμα, τον ξαναγύρισε ήσυχα στους καναπέδες και το «ΟΧΙ» του το μετέτρεψε σε «ΝΑΙ», και αφού προηγουμένως είχε φροντίσει να αδειάσει τα αποθεματικά όλων των ταμείων με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, και είχε εξασφαλίσει όλες τις δόσεις στους δανειστές, άφησε τις τράπεζες να κλείσουν.

Έτσι οδήγησε σε τέλειο αδιέξοδο το λαό και του έδειξε τι θα πάθει αν δεν μπούμε στο τρίτο μνημόνιο, το οποίο ανήγαγε σε εθνικό στόχο και ανηγορεύθη σε «εθνικό ηγέτη». Πώς να μην τον αγαπούν οι δανειστές; Ποιος θα μπορούσε να κάνει τέτοια «θαύματα» κόντρα στο 63% του λαού, ο οποίος διετράνωσε σε νόμιμο δημοψήφισμα «ΟΧΙ»; Πώς να μη θέλουν να αναλάβει πάλι αυτός την εξουσία; Είναι πανθομολογουμένως ο «καλύτερός τους μαθητής». Έδιωξε μέσα από το ΣΥΡΙΖΑ όλους αυτούς που είχαν «κακούς λογισμούς» για τους δανειστές και με τις επιτροπές της Βουλής αποφαίνοντο ότι το χρέος είναι επαχθές και παράνομο.

Και ως πρωθυπουργός έμαθε το μάθημά του και πολύ καλά και πολύ γρήγορα. Κατέστη δε και «θαυματουργός», επιβραβεύοντας στο twitter τον εαυτό του και με φωτοστέφανο! Του κάνουμε,λοιπόν, ευλαβικά μια προεκλογική αφιέρωση. Δείτε το κάτωθι μικρό βίντεο.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s