«Λίγο, λίγο θα με συνηθίσεις. Όχι, όχι μη με παρατάς…»

vasilinos.wordpress.com

δουρειος final.

Για άλλη μια φορά εντός μικρού χρονικού διαστήματος, «παίζεται θεατρική παράσταση», όπου συμμετέχουν δύο «ηθοποιοί». «Θεατές» είναι και οι δύο πλευρές. Τίτλος του έργου: «Το Θέατρο του Παραλόγου». Πού θα το δείτε; Φρόντισαν σήμερα να βάλουν μαύρο (αυτή τη φορά όχι ο κ. Σαμαράς και ο κ. Κεδίκογλου) στη μοναδική πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ (6-8 π.μ.) του κ. Νίκου Αγγελίδη και κας Βασιλικής Χαϊνά, που παρουσίαζε τα αληθινά δρώμενα στις Σκουριές.

ΜΑΥΡΟ ΕΡΤ

 Έτσι χωρίς πλέον να υπάρχει αντικειμενική εκπομπή που να προβάλει την πλευρά των αγωνιζομένων, ο κ. Πωλ Ράϊτ ήρθε στην Ελλάδα, ανακοίνωσε την αναστολή των εργασιών στις Σκουριές λόγω μη αδειοδότησης των έργων και εχθές αναχώρησε για τον Καναδά, διότι ο αρμόδιος υπουργός στενοχωρήθηκε που σταμάτησε τις εργασίες και του όρισε βασική προϋπόθεση για να συζητήσουν, να αρχίσουν αμέσως πάλι οι εργασίες στις Σκουριές!!, διότι το σταμάτημα των εργασιών δήλωσε ότι είναι εκβιασμός!! Η συνέχιση προφανώς είναι χαρά και ευτυχία.

Ο κ. Πωλ Ράϊτ αναχώρησε εχθές για τον Καναδά. Σήμερα περί τις 2.45 το μεσημέρι, ένα κομβόϊ από υπερμεγέθεις νταλίκες σκεπαστές (ερχόμενες από τον δρόμο της Αρναίας), έφθασε στα Τσαΐρια της Μεγάλης Παναγίας και με ειδικό γερανό άρχισαν να ξεφορτώνουν τα υλικά για την αποπεράτωση του εργοστασίου εμπλουτισμού στις Σκουριές.

Παραθέτουμε το φωτογραφικό υλικό και τα βίντεο που μας έδωσαν κάτοικοι της περιοχής, όπου φαίνονται οι νταλίκες που προσέρχονται, και εν συνεχεία που ξεφορτώνουν.

Επίσης σήμερα (ενώ εχθές έφυγε ο κ. Ράϊτ), ο υπουργός Επικρατείας κ. Ν. Παππάς είχε συνάντηση με τον πρέσβη του Καναδά στην Ελλάδα κ. Κιθ Μόριλ και ο κ. Παππάς τόνισε ότι «αρκεί όλα να είναι νόμιμα». Φυσικά τη δουλειά αυτή την έχει αναλάβει το ΣτΕ, που ήδη καθαρογράφει την απόφαση. Επίσης ο υπουργός κ. Σταθάκης σήμερα από το βήμα της Βουλής και αυτός δήλωσε ότι ξαφνιάστηκε από την ενέργεια της Εldorado και «θέλουμε διάλογο και συντεταγμένο πλαίσιο, εντός του οποίου θα λυθούν τα τρία-τέσσερα προβλήματα».

Οι κάτοικοι «σκοτώθηκαν», φυλακίστηκαν, δέχθηκαν άγρια καταστολή, διώχθηκαν ποινικά. Περί τους 500 είναι κατηγορούμενοι, έχουν τεθεί σε μερικούς περιοριστικά μέτρα, έχουν ξοδευτεί εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για εγγυήσεις και δικαστικά έξοδα· οι κάτοικοι δέχθηκαν την αγριότερη καταστολή, συνεχώς διαδήλωναν διότι κτιζόταν στις Σκουριές το εργοστάσιο εμπλουτισμού, γυναίκες δέθηκαν στην πύλη του εργοστασίου διότι η εταιρεία δεν είχε άδεια δόμησης, φάγαμε χημικά, ξύλο, μηνύσεις.

3-web

maria 1

Ζητούσαμε από τις αστυνομικές αρχές να ζητήσουν τις νόμιμες άδειες και οι Διοικητές μας ενημέρωναν (παρά τα σήματα που είχαν λάβει από την Πολεοδομία του Δήμου Αριστοτέλη), ότι η προϊσταμένη τους αρχή, η Εισαγγελία Πολυγύρου,  τους ενημέρωνε ότι όλα είναι νόμιμα!!

Δείτε ένα από τα πολλά βίντεο που υπάρχουν και βεβαιώνουν την αλήθεια.

Έτσι οι μόνοι «παράνομοι» ήταν οι κάτοικοι, οι οποίοι διατάζοντο να σταματήσουν να διαμαρτύρονται και τους προσήγαγαν στο Αστυνομικό Τμήμα και σχημάτιζαν δικογραφίες εις βάρος τους.

Έρχεται προχθές ο κ. Ράϊτ της Eldorado, και σε συνέντευξη τύπου ενώπιον πλήθους δημοσιογράφων όλων των καναλιών, δήλωσε δημοσίως ότι αναστέλλει τις εργασίες στις Σκουριές διότι δεν εκδίδονται οι απαιτούμενες άδειες (άδεια δόμησης του εργοστασίου εμπλουτισμού στις Σκουριές, άδεια για τα κτίρια χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων μέσα στο δάσος στις Σκουριές, και άδεια έγκρισης εγκατάστασης των φραγμάτων Καρατζά στις Σκουριές), γι’ αυτά που τόσο καιρό διαμαρτύροντο οι κάτοικοι ότι δεν υπήρχαν άδειες, και οι αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές βεβαίωναν ότι τα έργα είναι «νόμιμα», τα προστάτευαν και δίωκαν τους διαμαρτυρόμενους κατοίκους.

Αντί, λοιπόν, ένας Εισαγγελέας να καλέσει τον κ. Ράϊτ να απολογηθεί για ποιο λόγο έφθασαν τα έργα σ’ αυτό το σημείο άνευ αδειών, πώς προστατεύοντο από τις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές και πώς οι κάτοικοι που αντιδρούσαν στις παρανομίες της εταιρείας εδιώκοντο αγρίως και σήμερα είναι κατηγορούμενοι, αστυνομικοί και εισαγγελείς έπιασαν τον καστανά στην Αριστοτέλους γιατί δεν είχε άδεια, ο δε αρμόδιος υπουργός εμφανίσθηκε στενοχωρημένος και δήλωσε στα πλαίσια της «σκληρής διαπραγμάτευσης», ότι βασική προϋπόθεση και «προ-απαιτούμενο» για να αρχίσει η διαπραγμάτευση και ο διάλογος, είναι η εταιρεία να πάρει πίσω την απόφαση της αναστολής των εργασιών και να συνεχίσουν κανονικά τις εργασίες στις Σκουριές. Ειλικρινά και αυτή την «παράσταση» (όπως και τις άλλες των εκλογών, του δημοψηφίσματος, του μνημονίου, του ΕΝΦΙΑ κ.λ.π.), δεν μπορώ να τις παρακολουθήσω. Ας «ελπίσουμε» ότι θα καθαρογράφεται πυρετωδώς η επόμενη απόφαση του ΣτΕ και από βδομάδα θα εκδοθεί, ώστε να λύσει τα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ και όπως ο κ. Ν. Παππάς σήμερα βεβαίωσε τον καναδό πρέσβη, όταν όλα είναι νόμιμα, ουδέν πρόβλημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ κι εδώ «έκανε ό,τι μπορούσε», «διαπραγματεύθηκε σκληρά», ενώ οι άλλοι ουδέποτε διαπραγματεύτηκαν. Τι να κάνει όμως, όταν το ΣτΕ καθαρογράψει στην κατάλληλη στιγμή την απόφασή του και το έργο είναι νόμιμο;  Ένα «όχι» (δημοψήφισμα) ολόκληρου λαού, ο ΣΥΡΙΖΑ το έκανε «ναι». Λέτε να δυσκολεύεται να  τηρήσει στις Σκουριές τη νομιμότητα του ΣτΕ; Ή νομίζετε ότι είναι τυχαίο το μαύρο που έβαλε σήμερα η ΕΡΤ (που την άνοιξε ο ΣΥΡΙΖΑ) και μάλιστα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, στην εκπομπή του κ. Αγγελίδη;

Εδώ ο κ. Ράϊτ ήρθε από το άλλο μέρος του πλανήτη, τον Καναδά, να ανακοινώσει ότι αναστέλλει τις εργασίες στις Σκουριές και τα παρατάει και ο αρμόδιος υπουργός προκειμένου να συζητήσει μαζί του, έθεσε βασική προϋπόθεση και προαπαιτούμενο, να συνεχίζουν να δουλεύουν κανονικά στις Σκουριές, και να μην καθυστερούν.

Ο ένας είπε τα παρατάω και ο άλλος με παράπονο είπε: (η απάντησή του στο βίντεο που ακολουθεί).

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s