«Με είδατε (ΣΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ) πεινώντα…»

vasilinos.wordpress.com

φυγη στην Αίγυπτο

Μόλις επιστρέψαμε από την Ειδομένη. Άλλο να ακούς στις ειδήσεις και άλλο να ζεις από κοντά το μαρτύριο των προσφύγων, να βλέπεις βρέφη στις αγκαλιές των μανάδων τους να καίγονται από τον πυρετό, να βλέπεις μητέρες με βρέφη 40 ημερών στο δρόμο χωρίς γάλα, αναπήρους σε αναπηρικά καροτσάκια μέσα στο κρύο.

eidomeni-web1

eidomeni-web2

eidomeni-web3

eidomeni-web4

eidomeni-web5

Δυστυχώς λυπάμαι που το λέω, αλλά το άλλο που βιώσαμε ήταν η παντελής απουσία του κράτους, πλην φυσικά των ΜΑΤ. Ευτυχώς που την παντελή απουσία του κράτους την καλύπτουν όπως πάντα, οι φιλότιμοι Έλληνες, που παρ’όλα τα δυσβάστακτα οικονομικά βάρη που τους επιβάλλουν, μέσα στον φιλότιμο νου τους έχουν το λόγο του Χριστού: «επείνασα γαρ, και εδώκατέ μοι φαγείν, εδίψησα, και εποτίσατέ με, ξένος ήμην, και συνηγάγετέ με, γυμνός, και περιεβάλετέ με… εφ΄ όσον εποιήσατε ενί τούτων των αδελφών μου των ελαχίστων, εμοί εποιήσατε» (Ματθ. ΚΕ΄, 35,36,40). Ο φιλότιμος Έλληνας χριστιανός δεν ξεχνά το πόσοι από τους προγόνους του υπήρξαν πρόσφυγες και μετανάστες, αλλά και ότι ο ίδιος ο Δημιουργός και Θεός, σαρκωθείς, δεν απέφυγε το: «…φεύγε εις Αίγυπτον, καί ίσθι εκεί έως αν είπω σοι· μέλλει γαρ Ηρώδης ζητείν το παιδίον του απολέσαι αυτό». Αν μπορεί κάποιος νους να το διανοηθεί ότι ο Θεός αναγκάσθηκε να μεταναστεύσει αμέσως μόλις γεννήθηκε και να πάει ως πρόσφυγας στην ειδωλολατρική Αίγυπτο: «Ο δε εγερθείς παρέλαβε το παιδίον και την μητέρα αυτού νυκτός και ανεχώρησεν εις Αίγυπτον» (Ματθ. Β΄,13-14).

292661-figieisaigypton

Αν, λοιπόν, οι ειδωλολάτρες και αλλόθρησκοι Αιγύπτιοι φιλοξένησαν τον Θεό και την Παναγία μας, οφείλουμε κι εμείς και γι’αυτόν τον λόγο να συνδράμουμε όσο μπορούμε τους πρόσφυγες στα αναγκαία για την επιβίωσή τους υλικά αυτή τη δύσκολη στιγμή, ασχέτως τι θρήσκευμα έχουν και από πού κατάγονται, και αυτό μας το ζητά και ο «Πρόσφυγας της Αιγύπτου». Σήμερα στην Ειδομένη μετέφεραν εμπράκτως την αγάπη τους οι κάτοικοι της Μεγάλης Παναγίας, συνεπικουρούμενοι από ευλαβείς κατοίκους της Αμμουλιανής και του Παλαιοχωρίου. Ετοίμασαν σε πρώτη φάση 1300 σάντουϊτς,

trapeza-web

έβρασαν 1200 αυγά και με 2.000 μπουκάλια νερό και πλήθος άλλων ειδών, ξεκίνησαν σήμερα από το Χοροστάσι της Μεγάλης Παναγίας για την Ειδομένη.

m-panagia-nera-web

Προκειμένου να σας μεταφέρουμε λίγο εκεί, σας παραθέτουμε το κάτωθι υλικό:

Eidomeni-web6

eidomeni-web8

eidomeni-web9

eidomeni-web10

Ήδη οι ευλαβείς κάτοικοι της περιοχής μας (που δεν το λέει η καρδιά τους να κάθονται στον καναπέ τους, να απολαμβάνουν τον φραπέ τους κοιτώντας τις εικόνες της Ειδομένης από τους τηλεοπτικούς δέκτες τους και να εκφράζουν με λόγια την ευσπλαχνία τους ή την γνώμη τους στο f/b), προετοιμάζονται ώστε την Τρίτη 1η Μαρτίου το βράδυ ή την Τετάρτη 2 Μαρτίου το πρωί, δύο αυτοκίνητα να μεταφέρουν 5.000 σάντουϊτς και αντίστοιχα αυγά, διότι οι υπεύθυνοι των δομών στην Ειδομένη αυτό μας είπαν ότι έχουν ως άμεση ανάγκη).

Παρακαλούμε, για την Τρίτη 1η Μαρτίου 2016, το πρωί όσες γυναίκες εθελόντριες (ή και άνδρες εθελοντές) δύνανται, να προσέλθουν στο Ησυχαστήριο για να βοηθήσουν στην παρασκευή και συσκευασία των σάντουϊτς και το βράσιμο των αυγών που προορίζονται για τα μικρά παιδάκια. Προηγουμένως θα πρέπει οπωσδήποτε να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 23720-32134, όσοι διατίθενται να βοηθήσουν, για να ενημερωθούν για την ακριβή ώρα προσέλευσή τους. Η συγκεκριμένη αποστολή στην Ειδομένη μπορεί  να έχει μαζί της τρεις εθελοντές, που θα δηλώσουν ότι θέλουν να βοηθήσουν στη διανομή και να δουν από κοντά την εκεί κατάσταση.

Για τη μεθαυριανή αποστολή, όλα τα υλικά πρέπει να έχουν συγκεντρωθεί μέχρι το βράδυ της Δευτέρας 29-2-2016.

Για επόμενη αποστολή, θα προβούμε σε άλλη ανακοίνωση.

Ευχαριστούμε όλους για την έμπρακτη αγάπη σας και για την άμεση ανταπόκρισή σας. Πρέπει κάθε ενορία, σύλλογος, φορέας, να ενεργήσει ώστε να «βομβαρδίσουμε» με την αγάπη μας όλοι μαζί τους πρόσφυγες.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s