Προσοχή και με σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια

vasilinos.wordpress.com

Arxiki-final

Η προσφορά της Αδελφότητας του Ι. Ησυχαστηρίου μας και των κατοίκων της περιοχής, έχουν γίνει γνωστές παντού και πολλοί από διάφορα μέρη της Ελλάδος τηλεφωνούν και μας γνωστοποιούν ότι σύλλογοι κ.λ.π. μαζεύουν πράγματα και θέλουν να τα φέρουν μαζί μας στην Ειδομένη, για να τα μοιράσουν οι ίδιοι στους πρόσφυγες.

1 monaxes

Θέλουμε, λοιπόν, να διευκρινίσουμε ότι:

1) Η δική μας πρωτοβουλία δεν έχει σαν σκοπό να πάμε να δείξουμε ότι πραγματοποιήσαμε το καθήκον της ελεημοσύνης μας· ακόμα και το γεγονός των δημοσιεύσεων στο blog μας, αποσκοπεί στην ενημέρωση των κατοίκων του δήμου μας, οι οποίοι με πολύ φιλότιμο θέλησαν να συμμετέχουν στην στήριξη των προσφυγόπουλων της Ειδομένης και για την οργάνωση αυτής της στήριξης των προσφύγων.

2 oloi mesa

3 oloi

2) Το να πάνε μεμονωμένα λ.χ. με ένα αυτοκίνητο με 30 μπουκάλια νερό, 3 σακούλες μήλα, 30 γάλατα κ.λ.π. και να αρχίζει ο καθένας μόνος του να τα μοιράζει και να πέφτουν πάνω του εκατοντάδες δυστυχισμένοι πρόσφυγες και να μαλώνουν ποιος να πρωτοπάρει, αυτό θεωρούμε ότι συνιστά κατάρρευση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας των δύστυχων ανθρώπων. Κατανοούμε τη χαρά του φιλότιμου Έλληνα στο να δίνει, και να εισπράττει ως αντάλλαγμα το χαμόγελο του προσφυγόπουλου· και είναι φοβερά δυνατό αυτό το συναίσθημα. Αν, λοιπόν, κάποιοι θέλουν να πάνε στην Ειδομένη μεμονωμένα να προσφέρουν μόνοι τους τα συλλεχθέντα υλικά, μπορούμε να τους υποδείξουμε για το πώς θα πάνε. Εάν ήταν λ.χ. 50 πρόσφυγες, τότε θα μπορούσε να γίνεται και ανοργάνωτα και να πηγαίνει καθένας μεμονωμένα. Τώρα όμως μιλάμε για 12.000 πρόσφυγες που έχουν φθάσει στην Ειδομένη (και συνεχώς αυξάνονται), άστεγους, εξαντλημένους, δυστυχισμένους, πεινασμένους, στα όρια της ψυχικής αντοχής τους· και χρειάζεται πολλή διάκριση.

3) Ακόμα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι εμείς στηρίζουμε τροφοδοτώντας τις δομές της Ειδομένης (κατόπιν συνεχούς συνεννοήσεώς μας μαζί τους), με τοστ με τυρί (καθότι οι μουσουλμάνοι δεν τρώνε ζαμπόν κ.λ.π. και σεβόμεθα  τις ιδιαιτερότητές τους), αυγό βρασμένο και ένα μπουκάλι νερό 0,5L. Αυτά προορίζονται για τα δυστυχισμένα προσφυγόπουλα. Είναι, λοιπόν, πρακτικά δυνατό να μοιράσει η δομή της Ειδομένης 3.000 τοστ, 3.000 βρασμένα αυγά, 3.000 μπουκάλια νερό, διότι σε μια ουρά μισού χιλιομέτρου, είναι σχετικά «εύκολο» να δίνει στο κάθε παιδί ένα τοστ μέσα στο σακουλάκι, ένα βρασμένο αυγό κι ένα νερό. Ελάτε όμως λίγο στη θέση των ανθρώπων των δομών! Όταν έξω βρίσκονται συνωστισμένοι χιλιάδες πρόσφυγες, οι οποίοι περιμένουν 5-6 ώρες στη σειρά για να πάρουν κάτι να φάνε, να πας εσύ μ’ ένα φορτηγάκι όπου α) οι 10 σακούλες περιέχουν μπισκότα, γάλατα, οδοντόκρεμες, χαρτομάντηλα, β) οι 8 σακούλες είναι με ρούχα, και γ) οι 10 σακούλες είναι με φρυγανιές, με παστέλια, με γάλα σκόνη, με…, με…, με…. Τι θα κάνουν τότε αυτοί οι άνθρωποι στις δομές; Θα καθίσουν να ξεχωρίζουν εκείνη τη στιγμή τα είδη; Θα δίνουν στο ένα παιδί ένα μήλο, στο άλλο ένα κουτί μπισκότα και στο άλλο ένα χαρτομάντηλο; Πρέπει, λοιπόν, να κατανοήσουμε τις αντικειμενικές, ανυπέρβλητες δυσκολίες που πλέον υπάρχουν.

4) Μας ρωτούν κάποιοι που τηλεφωνούν από μακριά και δεν μπορούν να έρθουν να φέρουν πράγματα ή να βοηθήσουν στην παρασκευή των τοστ και υλικών, πώς να στείλουν χρήματα, αν έχουμε κάποιο τραπεζικό λογαριασμό κ.ο.κ. Γνωστοποιούμε, λοιπόν, ότι δεν έχουμε τραπεζικό λογαριασμό και ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ με οποιονδήποτε τρόπο. Όμως έχουμε κάνει μία μελέτη αγοράς: Έχουμε πάρει διάφορες προσφορές από εταιρείες παραγωγής νερών, τυριών (κασέρι, γκούντα, ένταμ), ψωμιού για τοστ και αυγών, και όποια επιχείρηση επιθυμεί να γίνει συμμέτοχος στην προσπάθεια στήριξης των προσφυγόπουλων της Ειδομένης, την παραπέμπουμε κατ’ ευθείαν στις προαναφερθείσες εταιρείες, κάνει την παραγγελία και κόβεται κατ’ ευθείαν από την ίδια την εταιρεία τιμολόγιο στο όνομά της με την ένδειξη και αναγραφή: «για προσφορά προσφύγων στην Ειδομένη». Με τον νέο νόμο, για το ποσό που χορηγούν οι επιχειρήσεις για την αγορά υλικών ως ευλογία, απαλλάσσονται και από την αντίστοιχη φορολόγηση και από το αναλογούν Φ.Π.Α. Το ίδιο ισχύει και για  τους ιδιώτες που θέλουν να αγοράσουν κάποια υλικά, και σ’ αυτούς όλους δίνεται απόδειξη από τις εταιρείες για το ανάλογο ποσό που κατέβαλαν. Εμείς όλα τα υλικά που παραδίδουμε στην Ειδομένη, τα παραδίδουμε με έγγραφο αποστολής-παράδοσης και υπογράφουν οι δομές που τα παραλαμβάνουν. Έτσι σε μια επιχείρηση που λ.χ. έχει χορηγήσει 2.000 νερά για τους πρόσφυγες, της χορηγούμε στο τέλος και το έγγραφο που αποδεικνύει ότι τα υλικά που χορήγησε, παραδόθηκαν στις δομές της Ειδομένης (φυσικά δεν γίνεται αυτό γι’αυτόν που θα φέρει φιλότιμα δύο σακούλες με διάφορα πράγματα, θυσιάζοντας από το υστέρημά του, διότι τότε θα αφήναμε τα παιδιά της Ειδομένης και θα ασχολούμασταν με…..).

4 karamolegos

5 eggs

Στο τέλος της προσπάθειάς μας θα ανακοινώσουμε από το blog μας, όλες τις εταιρείες και επιχειρήσεις που είναι αφανείς ευεργέτες των παιδιών της Ειδομένης και είναι μέτοχοι αυτής της προσπάθειας με τη χορηγία υλικών. Επίσης από το παρόν blog θα δημοσιεύουμε όχι προσπάθειες μεμονωμένων ατόμων, που όντως είναι κι αυτοί μεγάλοι και αφανείς ευεργέτες των προσφύγων (διότι είναι αδύνατον να ανταποκριθούμε σε κάτι τέτοιο λόγω του ότι είναι πάρα πολλοί), όμως θα ανακοινώνουμε για τις οργανωμένες προσπάθειες, όπως λ.χ. είναι σήμερα η προσφορά πάλι των κατοίκων των Νέων Ρόδων, που μετέφερε τα συλλεχθέντα υλικά ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αριστοτέλη κ. Βαρσαμής Ελευθέριος εκ Νέων Ρόδων, ώστε να συμπεριληφθεί στην αυριανή αποστολή στην Ειδομένη, τους οποίους ευχαριστούμε για την αγάπη τους, όπως ευχαριστούμε και τους κατοίκους του Μεταγγιτσίου, που μαζί με τους Μεγαλοπαναγιώτες ετοίμασαν την αυριανή αποστολή.

6 varsamis

Πιστεύουμε, λοιπόν, ότι γίναμε κατανοητοί. ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΔΥΑΣΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΩΝ ΔΥΣΤΥΧΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ.

7 trapeza

5) Το πνεύμα και το φρόνημα κάτω από το οποίο ενεργούμε, αποτυπώνεται στα άρθρα μας στο παρόν blog, με τίτλο: «Ο “βομβαρδισμός” αγάπης συνεχίζεται» της 1-3-2016 και «Με είδατε (στην Ειδομένη) πεινώντα…» της 28-2-2016 και «Το φιλότιμο είναι μόνο στο DNA του Έλληνα» της 2-3-2016 και στο παρόν άρθρο. Παρ’ ότι διακριτικά τροφοδοτούμε τις δομές, εντούτοις ΜΜΕ, ξένα περιοδικά παγκοσμίου κυκλοφορίας, ραδιοφωνικοί σταθμοί κ.λ.π. έχουν συγκινηθεί από τη φιλότιμη προσπάθεια των κατοίκων και της μικρής Αδελφότητος του Ησυχαστηρίου και ζητούν να καταγράψουν αυτή την προσπάθεια, και άλλοι μας ενημερώνουν ότι ήδη καθιστούν γνωστή αυτήν την προσπάθεια από διάφορες εκπομπές, θέλοντας και οι ίδιοι από την πλευρά τους να στηρίξουν αυτή τη φιλότιμη προσπάθεια των φιλότιμων κατοίκων.

6) Ενημερώνουμε ότι μετά την αυριανή αποστολή, η επόμενη αποστολή στην Ειδομένη Θεού θέλοντος και βοηθούντος, θα γίνει την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016 ξημερώματα. Ήδη και η  αποστολή της 9-3-2016 έχει καλυφθεί από το ψωμί του τοστ και τα νερά, και πλέον επικεντρωνόμαστε στα αυγά και το τυρί για τοστ (σε φέτες). Η προετοιμασία της αποστολής της 9ης Μαρτίου θα γίνει την Τρίτη 8 Μαρτίου 2016.

Συγκεκριμένα η παρασκευή των χιλιάδων τοστ, το βράσιμο των αυγών και η συσκευασία τους, θα ξεκινήσει την Τρίτη 8 Μαρτίου στις 5.00 το απόγευμα. Όσοι θέλετε α) να συμβάλετε ως εθελοντές στην παρασκευή και συσκευασία των αγαθών της συγκεκριμένης αποστολής, θα πρέπει να δηλώσετε την πρόθεσή σας στο τηλ. 23720-32134 ή στο κινητό 6959-994121. β) Όσοι θέλετε να φέρετε τα διάφορα υλικά, μπορείτε να τα φέρετε στο Ι. Ησυχαστήριο από το πρωί της Τρίτης 8 Μαρτίου μέχρι τις 2.00 το μεσημέρι της Τρίτης, αφού προηγουμένως μας ενημερώσετε τηλεφωνικώς. Μας βοηθά πολύ εάν σε ένα χαρτί τα έχετε χονδρικά καταγεγραμμένα.

Σας ενημερώνουμε ότι η αυριανή αποστολή για Ειδομένη, θα μεταφέρει 6.000 νερά, 3.500 περίπου αυγά και 4.500 περίπου τοστ. Η αποστολή περιέχει επίσης γάλατα, φάρμακα, ρούχα και λοιπά υλικά που έχουν μαζευτεί. Οι φωτογραφίες που παρατίθενται στο παρόν άρθρο, είναι από την αποψινή ετοιμασία που συνεχίζεται αυτή τη στιγμή.

8 kids

9 photo

10 photo

11 web-0086

12 web-0081

13 web-0010

14 web-0088

15 web-0073

16 web-0001

17 web-0069

7) Τέλος, απευθυνόμενοι και προς τους κυβερνώντες αυτόν τον τόπο, κάνουμε έκκληση πρώτον να σοβαρευτούν πριν εξαντληθούν όλα τα αποθέματα του φτωχευμένου ελληνικού λαού που δίνει από το υστέρημά του, δεύτερον να σταματήσουν να κάνουν δυστυχώς «βλακώδεις» δηλώσεις, όπως λ.χ. οι δηλώσεις του βουλευτή Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρήστου Καραγιαννίδη κατά της Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων, ο οποίος δήλωσε: «τους έχω γραμμένους (τους πολυτέκνους) στα παλιά μου τα παπούτσια, τους απεχθάνομαι, γνωρίζοντας (και) το πολιτικό κόστος», σε συνδυασμό με τις δηλώσεις του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλα, που δήλωσε: «Είναι επιστημονική αλήθεια ότι το μεταναστευτικό ρεύμα σώζει δημογραφικά τις περιοχές που πηγαίνει»! Να σοβαρευθούν, διότι δεν είναι μόνο ότι έχουν καταστρέψει την Ελλάδα, είναι ότι δεν έχουν και συναίσθηση, όπως αποδεικνύουν.

γ) ο κ. πρωθυπουργός να καταλάβει ότι «κρίμασιν οις οίδε ο Θεός» κατά παραχώρηση (διά της ψήφου του 18% του λαού, διότι το 53% απείχε), είναι κυβερνήτης της φιλότιμης Ελλάδος και του φιλότιμου ελληνικού λαού και δεν ανεχόμαστε σαν Λαός να ακούμε λ.χ. τον Αλβανό πρωθυπουργό κ. Έντι Ράμα, να ανακοινώνει ότι κλείνει τα σύνορα και δεν επιτρέπει πλέον την είσοδο των δύστυχων Σύριων προσφύγων και η Ελλάδα να μην αντιδρά. Κύριε Πρωθυπουργέ, η Ελλάδα φιλοξενεί εκατοντάδες χιλιάδες αλβανούς μετανάστες· οι αλβανοί έχτισαν και συντηρούν τα σπίτια τους κατά μεγάλο ποσοστό από την παραμονή τους στην Ελλάδα, η αλβανική οικονομία και οι τράπεζες στηρίζονται από τους πτωχευμένους, αλλά φιλότιμους Έλληνες. Σταθείτε, κ. Τσίπρα, λίγο στο ύψος των περιστάσεων (μην προσκυνάτε τον καθένα) και απαντήστε του: «κ. Ράμα, πριν κλείσετε τα σύνορα πάρτε πίσω πρώτα τους 500.000 Αλβανούς μετανάστες που έχουμε στην Ελλάδα και τη θέση τους θα την πάρουν προς το παρόν οι Σύριοι, μέχρι οι «πολιτισμένοι» ευρωπαίοι να αποφασίσουν τι θέλουν…». Τα Σκόπια έκλεισαν τα σύνορα. Κλείστε τα κι εσείς, κ. πρωθυπουργέ, για την τροφοδοσία των Σκοπίων από όλα αυτά που συντηρούν την οικονομία των Σκοπίων (και γνωρίζετε ποια εννοώ). Επιτέλους, λοιπόν, πείτε στους ευρωπαίους ότι οι Έλληνες δεν είμαστε βλάκες να πιστεύουμε ότι η Ε.Ε. για το θέμα της Ουκρανίας ευαισθητοποιήθηκε και αμέσως επέβαλε οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία και τη γονάτισαν,  και ότι δεν μπορούν να επιβάλουν κυρώσεις στην Αλβανία και τα Σκόπια; Τελικά, κ. Πρωθυπουργέ, τόσο πολύ υποτιμάτε τη νοημοσύνη μας; Όχι μόνο δεν αδυνατούν να επιβάλουν κυρώσεις, αλλά αυτοί βάζουν την Αλβανία και τα Σκόπια να κλείσουν τα σύνορα για να φαίνονται αυτοί καλοί, αυτοί πώλησαν όπλα και όπλισαν το χαλιφάτο της ISIS να διαλύσει τη Συρία, να σφάξει τους Σύριους και να τους διώξουν από την πατρίδα τους, και οι ευρωπαίοι είναι τώρα που θέλουν να αποφύγουν τις συνέπειες των πράξεών τους. Επιτέλους, κ. πρωθυπουργέ, σταματήστε να είστε κυβερνήτης οσφυοκάμπτης. Έχετε δώσει εσείς την εντύπωση προς τους πάντες ότι είσθε έτοιμος για την καρέκλα σας, να πουλήσετε τα πάντα. Φτάνει πια.

——————-

Υ.Γ.: Όταν μέσα στην βροχή μικρά παιδιά εξαντλημένα, νηστικά, με πυρετό, περιμένουν ένα σάντουϊτς για να επιβιώσουν, εμείς δεν έχουμε χρόνο να ασχοληθούμε με σχόλια, απαντήσεις, διόρθωση φρονημάτων, ούτε είναι αυτή η δουλειά μας, ούτε έχουμε τη δυνατότητα να κοιτάμε τι θέλει ή τι λέει ή τι φρονεί ο καθένας. Εμείς έχουμε Κύριο, που μας έχει πει τι να κάνουμε και είμαστε προσανατολισμένοι προς Αυτόν. Επίσης δεκάδες ανθρώπων που ήταν ακόλουθοί μας στο fb που διατηρούμε, διαγράφονται, με μοναδικό κριτήριο την πολύχρονη αδιαφορία τους για καίρια θέματα. Δεν έχουμε πλέον τη δυνατότητα ο «τοίχος μας» του f/b να γεμίζει με αναρτήσεις τους του τύπου συνεχούς αλλαγής της φωτογραφίας του προφίλ τους ή πώς απολαμβάνουν τον φραπέ τους την ώρα που κάνουμε έκκληση ότι κάποιοι κυριολεκτικά πεθαίνουν αυτή τη στιγμή ή… ή… ή… Εμείς δεν θεωρούμε το f/b «καφενείο» και μάλιστα χειρίστου είδους, ούτε πασαρέλα, ούτε… Είναι δικαίωμα του καθενός τον δικό του «τοίχο» να τον κάνει όπως του αρέσει. «Ο δικός μας τοίχος, όμως, είχε –και έχει- τη δική του ιστορία». Όσοι, λοιπόν, διαπιστώσουν ότι έχουν διαγραφεί, θα μπορούν πλέον να μπαίνουν στο blog “vasilinos.wordpress.com” και να λαμβάνουν γνώση των αναρτήσεών μας, εφ’ όσον το επιθυμούν. Δεν θέλουμε να ενοχλούμε άσκοπα τον «τοίχο τους» στο f/b. Αφού δεν συμβάλλουν ποτέ σε καίρια θέματα που έχουμε κατά καιρούς αναρτήσει, τουλάχιστον να μην γεμίζουν τον δικό μας «τοίχο» με τα προϊόντα των ψυχολογικών τους κενών. Ας συνεχίσουν ανενόχλητοι να απολαμβάνουν τον καφέ και το τσιγάρο τους και να αλλάζουν συνεχώς τη φωτογραφία του προφίλ τους, την ώρα που παιδιά πεθαίνουν σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από τα σπίτια τους. Ας συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τον «τοίχο» τους στο f/b υπό μορφή πασαρέλας. Είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους και το σεβόμαστε απόλυτα, άσχετα αν διαφωνούμε.

Ένας ολόκληρος λαός διά του διαδικτύου δίνει έναν άνισο αγώνα, φιλότιμοι δημοσιογράφοι, απλοί κάτοικοι, χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να καλύψουν τα κενά των ΜΜΕ και να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο για σοβαρά θέματα στην πατρίδα μας και στον πλανήτη. Μην εκθέτετε προς όλους αυτούς που φιλότιμα αγωνίζονται, την εγκληματική αδιαφορία σας, μην απαντάτε στις εκκλήσεις τους με την ανάρτησή σας ότι απολαμβάνετε αδιάφορα τον καφέ σας. Μην πατάτε «μου αρέσει» και «κοινοποίηση», μόνον όταν αναρτούν κάποιοι την αλλαγή της φωτογραφίας του προφίλ τους, διότι έτσι και η δική σας καρδιά επιβραβεύει την αδιαφορία τους και απογοητεύει αυτούς που δεν κοιτούν τον εαυτό τους και αγωνίζονται για πατρίδα, λαό, δυστυχισμένους κ.λ.π.

Τελειώνοντας, υπενθυμίζουμε ότι αύριο 5 Μαρτίου 2016, οι κάτοικοι της περιοχής μας διαδηλώνουν στη Θεσσαλονίκη στις 11.30 π.μ., ώστε να μη γίνουν και αυτοί μετανάστες, αφού αυτοί που κατέστρεψαν την Ελλάδα, αποφάσισαν και την καταστροφή του τόπου τους, των νερών, της υγείας και του μέλλοντος των παιδιών τους. Όσοι μπορούν, επιβάλλεται να πάνε…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s