«Αμφιβολίες το μυαλό μου βασανίζουνε πολλές…»

vasilinos.wordpress.com

nato-aigaio

Επιστρέψαμε και σήμερα από την Ειδομένη και οι φιλότιμοι κάτοικοι ξεκίνησαν ήδη τη συλλογή των αγαθών της επόμενης αποστολής, όπως αναφέρουμε στο προηγούμενο άρθρο μας.

Αισθανόμεθα όμως ταυτόχρονα την ανάγκη να ρωτήσουμε τους υπευθύνους για το πρόβλημα της προσφυγικής κρίσης:

1)  Από τις ειδήσεις ακούσαμε ότι άρχισαν πάλι ορδές προσφύγων να καταφθάνουν στα νησιά μας από τα παράλια της Τουρκίας και ευλόγως διερωτώμεθα: Το ΝΑΤΟ που το φέραμε στο Αιγαίο, τελικά το φέραμε για να κάνει εκεί τις «καλοκαιρινές διακοπές του» ή για να θέσει θέμα συνδιαχείρισης του Αιγαίου; Ή για να εγκαταστήσει συστήματα παρακολούθησης των ρωσικών επιχειρήσεων στη Συρία; Γιατί σε εμάς ο κ. Καμμένος μας είπε ότι τους έφερε, για να ελέγξουν τις ροές των προσφύγων.

2) Το πρόβλημα στη χώρα μας το δημιουργεί μια ομάδα διακινητών των προσφύγων. Το ΝΑΤΟ, η ευρωπαϊκή ένωση, οι ΗΠΑ, αδυνατούν να λάβουν μέτρα κατ’ αυτού του παράνομου δικτύου; Το ΝΑΤΟ που βρίσκεται εκεί με τόσα πλοία, δεν βλέπει αυτούς τους χιλιάδες πρόσφυγες που τους επιβιβάζουν οι διακινητές στις βάρκες; Ή αρέσκονται ως «θεατές» να παρακολουθούν απαθείς το «θέατρο του παραλόγου»; Τι λένε ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος;

3) Οι Ευρωπαίοι και οι ΗΠΑ εξόπλισαν το χαλιφάτο της ΙSIS, για να δημιουργήσουν το χάος στη Συρία. Ποιος θα μας απαντήσει για το ποια κράτη σήμερα συνεχίζουν να εξοπλίζουν το χαλιφάτο; Διότι εάν σταματήσει ο εξοπλισμός τους και η τροφοδοσία τους, τελειώνει και η προσφυγική κρίση στη Συρία. Το χαλιφάτο δεν κατασκευάζει όπλα. Τα όπλα τα κατασκευάζουν οι «θεατές» Γερμανοί, Γάλλοι,… Αμερικανοί κ.λ.π. Πριν λίγες ημέρες τα όπλα που μετέφεραν έμποροι όπλων για Συρία -και τους έπιασαν στην Αλεξανδρούπολη- ήταν γερμανικά. Δεν πρέπει, λοιπόν, οι λαοί να μάθουμε τους ηθικούς αυτουργούς των εγκλημάτων κατά του συριακού λαού και του ελληνικού; Αυτή τη στιγμή που ο πτωχευμένος λαός μας δίνει από το υστέρημά του και Έλληνες και πρόσφυγες πεθαίνουν, οι «θεατές» πλουτίζουν, συνεχίζοντας να πωλούν όπλα στους εγκληματίες του χαλιφάτου; Και γι’αυτό δεν πατάσσουν τους διακινητές και ταυτόχρονα κλείνουν και τα σύνορα, διότι συνεχίζουν να έχουν «έννομο» οικονομικό συμφέρον;

4) Σήμερα η Βουλγαρία έκανε στα σύνορα με την Ελλάδα πολεμικές ασκήσεις ετοιμότητος, για την αποτροπή ορδών προσφύγων προς τη Βουλγαρία. Τα Σκόπια και η Αλβανία έχουν κλείσει τα σύνορα. Και διερωτώμεθα, η Ε.Ε. που με το θέμα της Ουκρανίας αμέσως επενέβη και επέβαλε κυρώσεις, δεν μπορεί να επιβάλει κυρώσεις στην Αλβανία και στα Σκόπια; Ή αυτοί βάζουν Αλβανούς και Σκοπιανούς να κλείσουν τα σύνορα και τους ενισχύουν και οικονομικά κ.λ.π., για να φαίνονται καλοί; Σήμερα διαπιστώθηκε ότι ο στρατιώτης που κλώτσησε στα σύνορα των Σκοπίων στην Ειδομένη τον πρόσφυγα ήταν τελικά Γερμανός.

fraxtis-sunora-europaiki-enosi

5) Άραγε οι κατασκευαστικές εταιρείες Γαλλίας, Γερμανίας, Αυστρίας κ.λ.π., βρίσκονται ήδη σε διαπραγματεύσεις για να αναλάβουν την ανοικοδόμηση της Συρίας (διότι με τους βομβαρδισμούς του χαλιφάτου τη διέλυσαν), όπως έκαναν και στο Ιράκ; Ο κ. Άσαντ δεν τους δίνει τις εργολαβίες; Αν ο κ. Ολάντ ή η κα Μέρκελ υπάρχει περίπτωση να ευαισθητοποιηθούν, μόνο μια περίπτωση υπάρχει: να ενισχύσουν κι άλλο τις οικονομίες τους. Καθώς τις ενίσχυσαν με τους εξοπλισμούς του χαλιφάτου, τώρα προφανώς θα θελήσουν να τις ενισχύσουν, αναλαμβάνοντας την ανοικοδόμηση της Συρίας. Θυμηθείτε το αυτό.

6) Σήμερα 5-3-2016 στην Ειδομένη ήρθε ο κ. Περιφερειάρχης, είδε την κατάσταση και ζήτησε να κηρύξει η κυβέρνηση τον νομό Κιλκίς σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Με γλυκό παράπονο ρωτάμε: Γιατί θα έπρεπε τόσο διάστημα μικρά παιδιά, γέροντες, γυναίκες, φτωχοί, άρρωστοι, Έλληνες ιερείς να πηγαίνουν στην Ειδομένη να βοηθούν, θεωρώντας ότι η Ειδομένη είναι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, και ο κυρίως αρμόδιος Περιφερειάρχης, να πηγαίνει σήμερα; Όπως λέει ένα  τραγούδι: «αμφιβολίες το μυαλό μου βασανίζουνε πολλές, αμφιβολίες τρελές…».

7) Ίσως τινών το μυαλό να το βασανίζει το ερώτημα: Ο Εύσπλαχνος Θεός που τα βλέπει όλα αυτά, γιατί κι Αυτός δεν παρεμβαίνει; Οι κυβερνήτες που βασιλεύουν και δημιουργούν όλα τα επί γης προβλήματα, είναι προϊόν ελεύθερης βουλήσεως των λαών. Με την αυτεξούσια βούλησή μας τους επιλέγουμε, η δική μας ψήφος και θέληση τους καθιστά εξουσιαστές μας και όχι η θέληση του Θεού. Ο Θεός, λοιπόν, σέβεται την ελεύθερη βούλησή μας και την επιλογή μας και δεν καταργεί την ελευθερία μας. Τι λέτε; Εμείς να δίνουμε δικαιώματα στην καρέτα καρέτα κι ο Θεός να στερεί σε εμάς το δικαίωμα να έχουμε κυβερνήτη αυτόν που θέλουμε, που επιλέγουμε και ψηφίζουμε; Αν κάποιοι ψηφίζουν τον κ. Τσίπρα, τον κ. Ολάντ, την κα Μέρκελ κ.λ.π. και μετά για όσα οι κυβερνώντες πράττουν, ζητούν να παρέμβει ο Θεός, αυτοί δυστυχώς πάσχουν στας φρένας, αν περιμένουν κάτι τέτοιο. Εάν ο Θεός ήθελε να παρέμβει στην ελεύθερη βούληση του ανθρώπου, θα το έκανε όταν η Εύα κίνησε την προαίρεσή της αντίθετα με την εντολή Του. Ο Θεός όμως ούτε μέσα στον παράδεισο δεν παρενέβη στο αυτεξούσιο του ανθρώπου· «δώη (λοιπόν) Κύριος κατά την καρδίαν σου», ακόμα και ηγέτες τυράννους.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s