Ανακοίνωση για την αυριανή ετοιμασία για Ειδομένη

vasilinos.wordpress.com

arxiki

Όταν ΟΗΕ, Ε.Ε., ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, επιλέγουν να είναι απλοί παρατηρητές (που απαθώς και άσπλαχνα βλέπουν το δράμα των δεκάδων χιλιάδων προσφύγων) και να κλείνουν τα σύνορα, όταν η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας και η κυβέρνηση προσπαθούν να δουν ακόμα τι θα κάνουν, οι κάτοικοι της περιοχής μας με συμπαραστάτες από όλη την Ελλάδα συνεχίζουν από  το υστέρημά τους και κάτω από ανυπέρβλητα οικονομικά προβλήματα, να «βομβαρδίζουν» με αγάπη και μοναδικό ελληνικό φιλότιμο, τους δυστυχισμένους πρόσφυγες της Ειδομένης.

Ο Σύλλογος Γυναικών Στανού στέλνει «πολεμοφόδια» αγάπης στην Ειδομένη

Ευχαριστούμε τον Σύλλογο Γυναικών Στανού για την πρωτοβουλία τους να συλλέξουν τα προϊόντα της αγάπης των κατοίκων του Στανού. Ο Στανός ως γνωστόν, είναι το χωριό με τους περισσότερους πολύτεκνους στην Ελλάδα. Οι κάτοικοι μαστίζονται από ανεργία, όμως με το ελληνικό τους φιλότιμο  -και με τη συμπαράσταση που έχουμε από διάφορα μέρη της Ελλάδος- συνεχίζουν ασταμάτητα. Σήμερα η Πρόεδρος του Συλλόγου κα Ευαγγελία Καβλίτση και η κα Άννα Πέτρου, έφεραν στο Ησυχαστήριό μας «Παναγία, η Φοβερά Προστασία» τα αγαθά που συνέλεξαν οι φιλότιμοι κάτοικοι του Στανού, κάθισαν στο Ησυχαστήριο, τα ξεχώρισαν και τα τοποθέτησαν κατά κατηγορίες και είπαν ότι θα συνεχίσουν τη συλλογή. Παραθέτουμε φωτογραφίες από την ταξινόμηση του υλικού των κατοίκων Στανού, που έγινε πριν λίγη ώρα.

1 web-203514

2 web-201446

Για την αυριανή ετοιμασία

Επαναλαμβάνουμε ότι η επόμενη αποστολή για την Ειδομένη θα γίνει ξημερώματα της Τετάρτης 9 Μαρτίου. Αύριο Τρίτη 8 Μαρτίου στις 5.00 το απόγευμα θα γίνει η παρασκευή και συσκευασία 5.000 τοστ, βράσιμο χιλιάδων αυγών (περί τα 3.000 με 4.000), ταξινόμηση των συλλεχθέντων υλικών και φόρτωση νερών και λοιπών πραγμάτων στα φορτηγά. Παρακαλούμε οι εθελοντές που επιθυμούν να έρθουν αύριο να βοηθήσουν στην παρασκευή των τοστ, να τηλεφωνήσουν στο τηλ. 23720-32134 ή στο κινητό 6959-994121 και να δηλώσουν την πρόθεσή τους για συμμετοχή (καλά είναι) μέχρι απόψε το βράδυ.

Επίσης εάν δεν έχετε ήδη προμηθευθεί, παρακαλούμε μην φέρνετε άλλα νερά για τη μεθαυριανή αποστολή, διότι καλυφθήκαμε από νερά και δεν υπάρχουν χώροι αποθήκευσης. Επίσης παρακαλούμε να μην αγοράζετε κονσέρβες με κρέας, αλλαντικά κ.λ.π., διότι δεν χρησιμεύουν στους πρόσφυγες, καθώς δεν τρώνε ζαμπόν κ.λ.π.

Επίσης όσοι έχετε ήδη συλλέξει κάποιο υλικό, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας, διότι πρέπει να υπολογίζουμε εγκαίρως τα φορτηγά που θα χρειασθούν για την αποστολή.

Σας δείχνουμε μια φωτογραφία, για να δείτε τι γίνεται σήμερα στο Ησυχαστήριο από το φιλότιμο και την αγάπη των Ελλήνων πολιτών και από τη συλλογή των υλικών για την επικείμενη αποστολή της Τετάρτης 9 Μαρτίου (μεθαύριο).

3 web174601

4 ylika

Θέλουμε επίσης να γνωρίζετε, ότι η προσπάθειά μας στηρίζεται και από άλλα μέρη της Ελλάδος. Όπως σε προηγούμενες αναρτήσεις μας έχουμε ενημερώσει, τα ονόματα των φιλότιμων Ελλήνων χορηγών υλικών για τα προσφυγόπουλα της Ειδομένης, θα αναρτηθούν από το blog μας στο προσεχές μέλλον και σας υποσχόμεθα ότι θα συγκινηθείτε όταν μάθετε από ποια απομακρυσμένα μέρη της Ελλάδος συμπαραστέκονται στους πρόσφυγες της Ειδομένης, διά της φιλότιμης, ανιδιοτελούς, συνεχούς και απόλυτα διαφανούς προσπάθειας της Αδελφότητας του Ι. Ησυχαστηρίου «Παναγία, η Φοβερά Προστασία» και των κατοίκων  της περιοχής μας. Εκείνο που τώρα επείγει είναι η εθελοντική συμμετοχή σας αύριο στις 5.00 το απόγευμα για την παρασκευή και συσκευασία των 5.000 τοστ, την οποία παρακαλούμε να δηλώσετε σήμερα μέχρι το βράδυ στα τηλέφωνα που προαναφέραμε.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ…!!

Τα Σύρια προσφυγόπουλα είδαν να βομβαρδίζονται και να καταστρέφονται τα σπίτια τους και οι περιουσίες τους, να σκοτώνονται οι δικοί τους, έμειναν στην ύπαιθρο της Τουρκίας για πολύ μεγάλο διάστημα, τα λήστεψαν οι διακινητές και έμποροι ψυχών που επιβίβασαν τις οικογένειές τους σε σαπιόβαρκες, άλλοι πνίγηκαν και οι διασωθέντες «είδαν τον χάρο με τα μάτια τους», βγήκαν σε μια Ελλάδα πτωχευμένη, την οποία με φιλότιμο και αυτοί δεν θέλουν να την επιβαρύνουν, ξόδεψαν ό,τι είχαν και δεν είχαν, περπάτησαν χιλιόμετρα (ορισμένοι ξεκίνησαν από Αθήνα για Ειδομένη με τα πόδια) για να φθάσουν στα σύνορα  της Ειδομένης –και το τονίζω για να φύγουν, γιατί δεν θέλουν αυτοί με το φιλότιμοι που έχουν να μας επιβαρύνουν– βρίσκονται στην Ειδομένη περίπου έναν μήνα άστεγοι, κάτω από κρύο, υγρασία, βροχή, χιλιάδες με ασθένειες και πυρετό, με κλειστά τα σύνορα, με την ασπλαχνία των Ευρωπαίων απέναντί τους δεχόμενοι χημικά, βλέπουν λοιπόν εμάς να τους συμπαραστεκόμαστε και τα παιδιά χαμογελαστά με το σημείο της νίκης, μας γνωστοποιούν ότι δεν λυγίζουν, δεν το βάζουν κάτω και ότι με τη συμπαράσταση όλων των Ελλήνων θα νικήσουν. Κι όλο αυτό, παρ’ότι γνωρίζουν ότι αν καταφέρουν και διαβούν τα σύνορα, τους περιμένει άλλος Γολγοθάς· τους περιμένουν λ.χ. οι Δανοί με νόμο να τους πάρουν ό,τι τους έχει απομείνει πάνω τους για να καλύψουν οι «πολιτισμένοι Ευρωπαίοι» Δανοί τα έξοδα διέλευσης των προσφύγων από την χώρα τους!! Η αλύγιστη ψυχή αυτών των ανθρώπων που συνωστίζονται στην Ειδομένη για να φύγουν από την Ελλάδα, για να μην μας επιβαρύνουν (τη στιγμή που κυβέρνηση και Ε.Ε. παίζουν παιχνίδια για να τους κρατήσουν στην Ελλάδα), ας είναι και για εμάς τους Έλληνες παράδειγμα  υπομονής, επιμονής και αξιοπρέπειας.

arxiki

kid1

kid2

kid 3

Δυστυχώς, κάποιοι Έλληνες (ευτυχώς μεμονωμένες περιπτώσεις), γίνονται «πτώμα από την κούραση» λόγω των ακατάστατων περιφερόμενων λογισμών τους.

Υ.Γ.: Παρακαλούμε ενημερώστε και όσους δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο και δεν μπορούν να ενημερωθούν σχετικά και κοινοποιείστε την παρούσα γνωστοποίηση στους φίλους σας, για να ενημερωθούν.

Για όσους λαμβάνουν για πρώτη φορά γνώση για τη φιλότιμη προσπάθεια που γίνεται, και δεν γνωρίζουν κάτω από ποιο φρόνημα και συνθήκες γίνεται, τους συστήνουμε να ενημερωθούν από τα σχετικά προηγούμενα άρθρα μας στο παρόν blog:

1) «Με είδατε (στην Ειδομένη» πεινώντα» της 28-2-2016

2) «Ο βομβαρδισμός αγάπης συνεχίζεται» της 1-3-2016

3) «Το φιλότιμο είναι μόνο στο DNA του Έλληνα» της 2-3-2016

4) «Προσοχή και με σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια» της 4-3-2016

5) «Αμφιβολίες το μυαλό μου βασανίζουνε πολλές…» της 5-3-2016

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s