Η επιμονή της «Εδω-μένης»

vasilinos.wordpress.com

αρχικη

Λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών που ανακοινώθηκε ότι θα επικρατήσουν αυτό το τριήμερο, οι φιλότιμοι Μεγαλοπαναγιώτες φρόντισαν να τροφοδοτήσουμε την Ειδομένη με ένα φορτηγό ξερά στεγνά κομμένα ξύλα δρυός και με ένα φορτηγάκι γεμάτο με ρούχα και μερικά κιβώτια γλυκά, προσφορά του εργοστασίου σιροπιαστών «Σάκης» του κ. Πουρσαλίδη.

Όπως εγκαίρως από το blog μας σας είχαμε ενημερώσει, η κυβέρνηση μυστικά έχει δεσμευθεί να κρατήσει στην Ελλάδα τους εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την πτωχευμένη Ελλάδα. Με τις προηγούμενες αναρτήσεις μας, σας γνωστοποιήσαμε ότι ο συνωστισμός χιλιάδων προσφύγων στα σύνορα, βλάπτει σοβαρά την εικόνα των «πολιτισμένων» ευρωπαίων και η ελληνική κυβέρνηση θα επιχειρήσει να εκκενώσει την Ειδομένη.

Προχθές η κυβέρνηση μοίραζε στους πρόσφυγες της Ειδομένης ένα  τρισέλιδο ενημερωτικό φυλλάδιο, γραμμένο σε τρεις γλώσσες, όπου τους ενημέρωνε ότι τα σύνορα δεν θα ανοίξουν και γι’αυτό καλά είναι να επιλέξουν ένα hot spot μέσα στην Ελλάδα και εκεί θα έχουν φαγητό, ιατρική περίθαλψη, «και του πουλιού το γάλα». Αυτό το φυλλάδιο οι πρόσφυγες το έβαλαν προσάναμα στα ξύλα που ήταν λίγο βρεγμένα και απάντησαν ότι στόχος τους είναι να ανοίξουν τα σύνορα για να φύγουν από την Ελλάδα, διότι δεν θέλουν να επιβαρύνουν τους Έλληνες. Τα ΜΜΕ δυστυχώς ήδη έχουν αναλάβει  σαν σκοπό την υλοποίηση του σχεδίου της κυβέρνησης και των δανειστών (κάτω από τον εκβιασμό και τον κίνδυνο να μη λάβουν άδεια λειτουργίας)· λ.χ. ένα περιστατικό ηπατίτιδας το πρόβαλαν και το ξαναπρόβαλαν, άρχισαν να «βομβαρδίζουν» πλέον την κοινή γνώμη, δείχνοντας μεμονωμένα περιστατικά όπου φιλότιμοι, αλλά ανοργάνωτοι Έλληνες, ανοίγουν το πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου τους και αρχίζουν να μοιράζουν αυτά που έφεραν μόνοι τους, κι έτσι δίνουν στα ΜΜΕ πλάνα που τους επιτρέπουν να βάζουν τίτλους: «μάχες για ένα κομμάτι ψωμί». Αυτή η εικόνα όμως, δεν είναι η αλήθεια, γι’αυτό κι εμείς σας δείχνουμε τα πλάνα της πραγματικής Ειδομένης που υπομένει, επιμένει και έχει αξιοπρέπεια. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ πώς χιλιάδες πρόσφυγες περιμένουν στη σειρά επί 4-5 ώρες υπομονετικά, χαμογελαστοί, για να πάρουν ένα τοστ κι ένα αυγό. Ας πάει ένα επιβατηγό αυτοκίνητο στην Αθήνα κι ας ανοίξει να μοιράσει δωρεάν λ.χ. πορτοκάλια, και θα δείτε τι θα γίνει∙ και για να μην πείτε ότι το κάνουν οι Έλληνες επειδή πεινάνε, αν θέλετε, πηγαίντε σε κάποιες εκκλησίες την Μ. Πέμπτη να δείτε τι σπρώξιμο και τι συνωστισμός υπάρχει για τη Θεία Κοινωνία. Ξεχάσατε ότι οι Έλληνες και μόνο από διαδόσεις κατά καιρούς ότι ίσως να γίνει πόλεμος, έτρεξαν και άδειασαν όλα τα σούπερ-μάρκετ και γέμισαν τα ράφια των σπιτιών τους με ζυμαρικά, όσπρια, λάδι και μέχρι σήμερα δεν ξέρουν τι να τα κάνουν, και παρ’  ότι βλέπουν τους πρόσφυγες να πεθαίνουν δεν τους τα προσφέρουν, και τους πειράζει που οι δυστυχείς πρόσφυγες σπεύδουν να πάρουν ένα ψωμί;

Καθήμενοι το μεσημέρι σε μια ταβέρνα σ’ ένα χωριό δίπλα από την Ειδομένη, στο διπλανό μας τραπέζι καθόταν μια παρέα από κατοίκους της περιοχής, όπου ο ένας εξ αυτών είπε: «Παιδιά, η κυβέρνηση μας διαβεβαίωσε ότι εντός 20 ημερών θα έχει αποσυμφορηθεί η Ειδομένη. Εάν αυτό δεν επιτευχθεί με το καλό, μας είπαν ότι θα επέμβουν τα ΜΑΤ».  Θα δούμε λοιπόν.

Το μόνο ελληνικό τηλεοπτικό κανάλι που αγαπά και αγωνίζεται για την πατρίδα και προσπαθεί να αναδείξει το πρόβλημα των κλειστών συνόρων και τη δύναμη των προσφύγων της Ειδομένης, κατά την προσωπική μου άποψη είναι η ΕΡΤ-3 και οι αλύγιστοι πατριώτες δημοσιογράφοι της, που κόντρα σε όλο το σύστημα και εις πείσμα της υποβαλλόμενης και κατευθυνόμενης δημοσιογραφίας κάποιων άλλων, την Κυριακή δεν μετέδωσε ούτε τη Θεία Λειτουργία από τις Μητροπόλεις Θεσσαλονίκης ή Αθηνών, αλλά από την ταπεινή φτωχή εκκλησία της Ειδομένης. Και πράγματι αυτή ήταν η πιο συγκινητική και γεμάτη απλότητα και αρχοντιά Θεία Λειτουργία που μετέδωσε ποτέ. Τα παιδιά που έψελναν, με την αγνότητά τους και την απλότητά τους, εξέπεμπαν την αληθινή απέριττη χριστιανική εικόνα.

Όπως μας διδάσκει η ιστορία, σε μία «μάχη», ζήτημα μείζονος στρατηγικής σημασίας, είναι ο τόπος που θα επιλέξεις να δώσεις αυτή την μάχη. Για το προσφυγικό πρόβλημα, η «μάχη» πρέπει να δοθεί στα σύνορα της Ειδομένης και σκοπός είναι το άνοιγμα των συνόρων και το πέρασμα των προσφύγων. Εάν χαθεί αυτή η «μάχη», χάνεται ο «πόλεμος». Αυτό το θέμα, από όλα τα ΜΜΕ, δυστυχώς μόνον η ΕΡΤ3 δείχνει να το έχει καταλάβει, και με όλους τους φιλότιμους και αγωνιστές υπαλλήλους και δημοσιογράφους της, δίνει την μάχη μαζί με τους υπόλοιπους Έλληνες, συλλέγει τρόφιμα, ρούχα κ.λ.π. και τα αποστέλλει στην Ειδομένη, και φυσικά προβάλλει την εικόνα της Ειδομένης που υπομένει και επιμένει να μην θέλει να επιβαρύνει την πτωχευμένη Ελλάδα και τους Έλληνες, αλλά διακαώς οι πρόσφυγες της Ειδομένης επιζητούν να εφαρμοσθούν οι διεθνείς κανόνες, να ανοίξουν τα σύνορα και να καταφύγουν στα κράτη που έχουν επιλέξει. Ευχαριστούμε την ΕΡΤ3 μέσα από την καρδιά μας.

Θέλουμε να γνωρίζετε ότι παρ’ ότι η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι με καλό τρόπο θα πείσει τους πρόσφυγες να μην επιμένουν να ανοίξουν τα σύνορα για να φύγουν, ήδη δημιουργεί συνθήκες ώστε να αναγκασθούν να φύγουν από την Ειδομένη. Ήδη οι αστυνομικές δυνάμεις δυσκολεύουν τα αυτοκίνητα τροφοδοσίας των δομών να προσεγγίζουν τις δομές της Ειδομένης. Για πρώτη φορά εμάς προχθές μας σταμάτησαν, δεν μας άφηναν να πάμε στην Ειδομένη και απείλησαν μάλιστα να κατασχέσουν το φορτηγό με τα ξύλα, να αφαιρέσουν τις πινακίδες από το φορτηγό και να αφαιρέσουν την άδεια οδήγησης για τρεις μήνες από τον οδηγό, μας είχαν επί μιάμιση ώρα σταματημένους στον δρόμο και δεν μας άφηναν να φύγουμε. Τελικά προσκομίζοντας όλα τα νόμιμα παραστατικά, μας επέτρεψαν να πάμε στον προορισμό μας. Αυτή ήταν συγκεκριμένη δασική υπηρεσία, που προφανώς έχει επιστρατευθεί να ελέγχει τη νομιμότητα μεταφοράς ξύλων στους δυστυχείς πρόσφυγες της Ειδομένης. Τους είπαμε: «Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι εμάς που σταματήσατε, δίνουμε έναν τεράστιο αγώνα για χιλιάδες στρέμματα αρχέγονου δάσους στις Σκουριές να μην καταστραφεί, κι εσείς σαν υπηρεσία δεν πήρατε θέση, και πολλοί κάτοικοι της περιοχής σύρονται στα δικαστήρια. Αντιθέτως, τώρα πάμε να προσφέρουμε από τα δικά μας ξύλα για τα δυστυχή παιδιά των προσφύγων της Ειδομένης και μας ελέγχετε και μας απειλείτε. Τόσα τριαξονικά κατεβαίνουν μέρα νύχτα από τις Σκουριές, όμως δεν είδαμε να σταματάτε ένα από αυτά, για να το ελέγξετε». Επειδή μέχρι να δώσει ο προϊστάμενός τους εντολή, περιμέναμε στον δρόμο, οι ελεγκτές μας είπαν χαρακτηριστικά: «Ας μπούμε να καθίσουμε μέσα στα αυτοκίνητα γιατί κάνει κρύο». Τότε ο π. Χριστόδουλος τους είπε: «Τον εαυτό σας τον σκέφτεστε μην τυχόν και κρυώσετε για τη λίγη ώρα που περιμένετε. Τα βρέφη και τα νεογέννητα στην Ειδομένη που στέκονται μέσα στην βροχή, το κρύο, με πυρετό, νηστικά, αδυνατείτε να τα σκεφτείτε! Μπείτε εσείς στα αυτοκίνητά σας· εμείς θα μείνουμε έξω». Τότε ο προϊστάμενός τους που ενημερώθηκε, έδωσε εντολή να μας επιτρέψουν να συνεχίσουμε. Ο π. Χριστόδουλος τους απάντησε ότι δεν δεχόμαστε να μας κάνουν χάρη και δεν σκοπεύουμε να προχωρήσουμε ούτε εμείς ούτε πρέπει να απομακρυνθούν αυτοί, μέχρι να ελεγχθούν όλα τα παραστατικά, ώστε να διαπιστώσουν ότι εμείς δεν κάνουμε τίποτα που δεν είναι νόμιμο. Έτσι περίμεναν ώσπου προσκομίσθηκαν και επισήμως στην υπηρεσία όλα τα νόμιμα παραστατικά, και κατόπιν αναχωρήσαμε για την Ειδομένη.

Εκεί ξεφορτώσαμε τα ξύλα που έστειλε η αγάπη των κατοίκων της Μ. Παναγίας, και τα προσφυγόπουλα έβαζαν ο,τιδήποτε είχαν για να μεταφέρουν τα ξύλα (το αδιάβροχό τους, την κουβέρτα τους, το καροτσάκι του μωρού τους) κι άρχιζαν τη μεταφορά τους ήσυχα, με υπομονή και επιμονή. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον φιλότιμο και αγωνιστή κ. Γιάννη Παπαγιάννη, εκτός των άλλων και για το φορτηγό του που διέθεσε με χαρά, για τη μεταφορά των ξύλων στην Ειδομένη. Ευχαριστούμε επίσης και τους Μεταγγιτσινούς κατοίκους Γεώργιο Λυδιανό και Αγγέλα Σιαρλή, οι οποίοι για πολλοστή φορά συνόδευσαν την αποστολή στην Ειδομένη και βοήθησαν σε όλη τη διαδικασία της μεταφοράς. Δείτε το κάτωθι βίντεο όλης της διαδικασίας και δείτε τη δύναμη υπομονής και επιμονής των προσφυγόπουλων, των ηρώων της Ειδομένης.

Οι πρόσφυγες μουσουλμάνοι έστελναν τα παιδιά τους να πάνε κοντά στον π. Χριστόδουλο που προΐστατο της αποστολής, για να βγουν μαζί του φωτογραφία και με κάθε τρόπο έδειχναν την αγάπη τους, την ευχαριστία τους, την ευγνωμοσύνη τους (σε όλους τους κατοίκους που συνόδευαν την αποστολή). Η αγάπη, λοιπόν, έξω βάλλει τον φόβο· κανείς, από οποιαδήποτε πλευρά, δεν φοβάται αυτόν που αγαπά.

web192442

Κατά τη στιγμή που τα μικρά προσφυγόπουλα μετέφεραν τα ξύλα, τα άτομα που συνόδευαν την αποστολή μας, τους μοίραζαν γλυκά για να ανανεώνονται οι δυνάμεις τους.

Ανακοίνωση προς τους εθελοντές για την ετοιμασία της Τρίτης 15 Μαρτίου

Ανακοινώνουμε ότι την Τρίτη 15 Μαρτίου και ώρα 5.00 το απόγευμα, θα παρασκευάσουμε και θα συσκευάσουμε χιλιάδες τοστ, θα βράσουμε χιλιάδες αυγά κ.λ.π. Παρακαλούμε τους φιλότιμους εθελοντές μας να προσέλθουν όπως πάντα στο Ι. Ησυχαστήριο «Παναγία, η Φοβερά Προστασία», αφού προηγουμένως δηλώσουν την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν στην προετοιμασία, στο τηλέφωνο 23720-32134.

Η έκτη αποστολή για την Ειδομένη θα αναχωρήσει τα ξημερώματα της Τετάρτης 16 Μαρτίου. Όποιοι θέλετε να έρθετε στην Ειδομένη συνοδεία με την έκτη αποστολή, την Τετάρτη 16 Μαρτίου τα ξημερώματα, θα πρέπει να μας το δηλώσετε εγκαίρως, διότι οι διαθέσιμες θέσεις είναι περιορισμένες.

Μέσα από την καρδιά μας σας ευχαριστούμε.

Y.Γ.:  Όσον αφορά ορισμένους Έλληνες που κουράζονται και ζαλίζονται από τους διάφορους λογισμούς τους, τούς συμβουλεύουμε: Μην ξεχνάτε ότι ο Πατέρας και Κύριός μας επάνω στον Σταυρό δεν έχυσε το αίμα Του υπέρ των Ελλήνων, το έχυσε για όλη την ανθρωπότητα, για κάθε άνθρωπο ανεξαρτήτου φύλου, εθνικότητας, θρησκείας, και «τον ήλιον αυτού ανατέλλει επί πονηρούς και αγαθούς και βρέχει επί δικαίους και αδίκους (και εντέλλεται:)… έσεσθε ουν υμείς τέλειοι, ώσπερ ο πατήρ υμών ο εν τοις ουρανοίς τέλειος εστιν» (Ματθ. Ε΄ 44-48).

stayrosis__article

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s