Η ΕΙΔΟΜΕΝΗ… ΕΙ(Υ)ΠΟΜΕΝΕΙ

vasilinos.wordpress.com

DSC_0475-web

Μεταφέραμε κι εχθές την αγάπη των κατοίκων της Μεγάλης Παναγίας και των Θεσσαλονικιωτών. Πήγαμε το φρεσκομαγειρεμένο φαγητό (κοτόπουλο με μανέστρα) που μαγειρεύτηκε ξημερώματα αυθημερόν και το πρωί ζεστό το μοιράσαμε στην Ειδομένη για τα μικρά προσφυγόπουλα (περιστατικό που ακούστηκε από τα ΜΜΕ και αφορά μουχλιασμένο κοτόπουλο, φυσικά δεν έχει καμμία σχέση με το προ ολίγων ωρών μαγειρεμένο φρέσκο φαγητό που οι φιλότιμοι κάτοικοι με αγρυπνία και κόπο προσέφεραν. Αφορά κοτόπουλο με πατάτες σε ασημένια μακρόστενα μπωλ, το οποίο κατά πληροφορίες που μας δόθηκαν από τους υπευθύνους, έχει να κάνει με κάποιους μετανάστες που κάνουν απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενοι για τα κλειστά σύνορα και δημιουργούν εντάσεις και προβλήματα σε όσους λαμβάνουν φαγητό και δεν θέλουν να συμμετέχουν στην απεργία πείνας, αλλά και σε όσους το διανέμουν. Αυτοί, λοιπόν, κατά τις έγκυρες πληροφορίες μας, είχαν κρατήσει φαγητό κάποιων ημερών και μουχλιασμένο πλέον το επεδείκνυαν εχθές στα «ευαίσθητα» ΜΜΕ, τα οποία είναι πρόθυμα και τρέχουν «σαν τις μύγες» για να μεταδώσουν όποιον στραβό και χαλασμένο (λογισμό) υπάρχει και φυσικά και τα υποδεικνυόμενα ως χαλασμένα φαγητά, χωρίς φυσικά να εμβαθύνουν περισσότερο λ.χ. πότε είχε δοθεί αυτό το φαγητό, ποιο κέτερινγκ το πήγε κ.λ.π.).

Εμείς όπως συνήθως, ξεφορτώσαμε τα φαγητά (τα οποία πριν παραδώσουμε, τα έβγαλαν και τα δοκίμασαν οι εθελοντές συνοδοί μας), τα οποία εν συνεχεία αμέσως προσφέρθηκαν στα προσφυγόπουλα, τα οποία μας ευχαριστούσαν, ζητούσαν δε να βγουν φωτογραφία με τον π. Χριστόδουλο, και εν συνεχεία έπαιξαν ποδόσφαιρο μπροστά στο εκκλησάκι του αγ. Φιλίππου, στον σιδηροδρομικό σταθμό της Ειδομένης. Κατόπιν παίκτες και «φίλαθλο κοινό» κεράσθηκαν με γλυκά και ειρηνικά προς το απόγευμα αναχωρήσαμε.

Δείτε σε βίντεο την εικόνα που βλέπουμε εμείς συνεχώς στην Ειδομένη, όπως και χθες, και που τα ΜΜΕ συστηματικά σας αποκρύπτουν.

Οι διάφοροι «υπεύθυνοι» βλέπουν όλο αυτό το διάστημα την αγάπη των μουσουλμάνων της Ειδομένης στο πρόσωπο του π. Χριστοδούλου και των συνοδών εθελοντών κατοίκων, και εχθές έφθασαν στο σημείο να πλησιάσουν κάποιοι «βαλτοί εκ των αρμοδίων» τον π. Χριστόδουλο (ενώπιον πολλών εθελοντών μαρτύρων) και να τον ρωτήσουν αν μπορεί να συμβάλει στο να πείσει τους μουσουλμάνους της Ειδομένης να φύγουν και να πάνε στα hot spots. Ο πατήρ Χριστόδουλος τους απάντησε: «Ποιος είμαι εγώ, και με ποια αρμοδιότητα θα απευθυνθώ σε κάποιους που δεν είναι υπό την ευθύνη της καθοδήγησής μου, για να τους πείσω να κάνουν αυτό ή εκείνο; Αυτό που εγώ είμαι υποχρεωμένος κι έχω εντολή να κάνω, είναι να βοηθάμε όσο μπορούμε υλικά και σωματικά αυτούς τους δυστυχισμένους ανθρώπους και να ανακουφίζουμε τον πόνο τους, έως ότου οι αρμόδιοι και υπεύθυνοι, σεβόμενοι τα θεσπισμένα διεθνώς ανθρώπινα δικαιώματά τους μεριμνήσουν για τη νόμιμη και ουσιαστική επίλυση των προβλημάτων τους, και κάνουν και αυτοί το καθήκον τους. Σε αυτούς, λοιπόν, να απευθυνθείτε για τα περαιτέρω».  Ζήτησαν συγγνώμη οι «εθελοντές μεσολαβητές» και έφυγαν.

Όπως εδώ και καιρό σας έχουμε ενημερώσει, οι «υπεύθυνοι» προσπαθούν να δημιουργήσουν «ανθυγιεινό κλίμα» στην Ειδομένη και σιγά-σιγά με τη βοήθεια των ΜΜΕ, δυστυχώς το επιτυγχάνουν (και εννοώ την πρόκληση εντάσεων, τις ψευδείς διαδόσεις, την εξέγερση των κατοίκων της περιοχής, την μεταξύ των μεταναστών και προσφύγων διχόνοια, τη δυσφήμιση των Μ.Κ.Ο. και των εθελοντών, που δίνουν εκεί την ψυχή τους για τους ταλαίπωρους ανθρώπους, τη συνεχή προβολή δήθεν έκρυθμων καταστάσεων). Γενικά με τη μονόπλευρη ενημέρωση διά  της προβολής όλων των αρνητικών στοιχείων, ετοιμάζουν την κοινή γνώμη και το κοινωνικό σύνολο να σταματήσουν να βοηθούν, και αγανακτισμένοι να δεχθούν την παρέμβαση των δυνάμεων καταστολής, που θα επέμβουν φυσικά για να διασφαλίσουν «το δημόσιο συμφέρον» και το «ίματζ» των ευρωπαίων.

Ε Π Ι Λ Ο Γ Ο Σ

Ένας ευλαβής αγιορείτης ιερομόναχος τηλεφώνησε στη Μονή μας και συγχαίροντας τον π. Χριστόδουλο, την Αδελφότητα της Μονής και τους κατοίκους για την αγάπη που επιδεικνύουν στους πρόσφυγες της Ειδομένης, είπε: «Πατέρα Χριστόδουλε, εμείς οι χριστιανοί μοναχοί και κληρικοί, ξενιτευόμαστε από την Ελλάδα και μεταναστεύουμε από την Ελλάδα στις άλλες ηπείρους (Ασία, Αφρική), για να κάνουμε ιεραποστολή, να βοηθήσουμε τους ανθρώπους αυτούς υλικά και πνευματικά, και όλοι επαινούν το έργο μας. Τώρα που αυτοί οι άνθρωποι ήρθαν στην πατρίδα μας και μπορούμε εύκολα να επιτελέσουμε το έργο της ιεραποστολής, έχουμε λογισμούς, φοβίες κ.λ.π. Φαίνεται ότι το έργο της ιεραποστολής είναι «μόνο για εκτός Ελλάδος» καλό, και εντός δεν ενδείκνυται να γίνεται».

Υ.Γ. Το φωτογραφικό υλικό ελήφθη από τους κ. Γεώργιο Λυδιανό, κ. Χρήστο Αγγελόγλου και κα Αγγέλα Σιαρλή, τους οποίους ευχαριστούμε.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s