Αρχαία Στάγειρα – παγκόσμιο ενδιαφέρον

web-124103

Στις 27-5-2016 στα Αρχαία Στάγειρα που βρίσκονται στην πανέμορφη Ολυμπιάδα, φιλοξενήθηκαν 250 Αριστοτελιστές επιστήμονες από όλο τον κόσμο. Η φιλοξενία αυτή αποτελεί συνέχεια του παγκοσμίου συνεδρίου για τον Αριστοτέλη, που έγινε στη Θεσσαλονίκη στα πλαίσια του έτους «Αριστοτέλης 2016-2017 – 2400 χρόνια». Την ημερίδα προλόγισε ο δήμαρχος Αριστοτέλη, ενώ μίλησε στους 250 συνέδρους ο Καθηγητής Ιστορίας, Φιλοσοφίας & Επιστημών του Πανεπιστημίου Pittsburgh, κ. Τζέϊμς Λένοξ.

Ο έγκριτος Καθηγητής Αρχαιολογίας κ. Σισμανίδης ξενάγησε τους συνέδρους και το χορευτικό τμήμα Αρναίας διασκέδασε τους συνέδρους με παραδοσιακούς χορούς και μουσική. Στο τέλος, σύνεδροι και κόσμος απόλαυσαν στις υπέροχες ταβέρνες της όμορφης Ολυμπιάδας φρέσκο γαύρο, ψητή σαρδέλα και φυσικά τα μοναδικά μύδια Ολυμπιάδος σε κάθε μορφή τους (αχνιστά, σαγανάκι, τηγανιτά). Όλα αυτά με την ευγενή φροντίδα του ακούραστου πολιτιστικού συλλόγου Ολυμπιάδος, του συλλόγου Επαγγελματιών Ολυμπιάδος, και φυσικά με την οργανωτική μέριμνα της δημοτικής αρχής του Δήμου Αριστοτέλη.

Το blog μας ενημερώνει τους φίλους αναγνώστες μας ότι προσεχώς στα πλαίσια του έτους «Αριστοτέλης 2016» θα παρουσιάσουμε ολοκληρωμένο οδοιπορικό με βίντεο για τα Αρχαία Στάγειρα, την ιστορία τους, τις εκδηλώσεις κ.λ.π.

Παραθέτουμε ένα μικρό διαφημιστικό βίντεο από τις 27-5-2016. Προσεχώς θα κυκλοφορήσει ολοκληρωμένο οδοιπορικό.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s