Τσικνοπέμπτη με ΜΑΤ και χημικά και όχι με σουβλάκια

vasilinos.wordpress.com

arxiki

Στις 17-2-2013 άγνωστοι προέβησαν στον εμπρησμό των εγκαταστάσεων της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές. Ενοχοποιήθηκε πλήθος αθώων κατοίκων της περιοχής. Ένα μήνα μετά, Τσικνοπέμπτη της 7 Μαρτίου 2013, τα ΜΑΤ αποφάσισαν να «τσικνίσουν» με χημικά την Ιερισσό.

Δόθηκε τότε εντολή από τον Εισαγγελέα να γίνει έρευνα στα σπίτια τεσσάρων που υποπτεύοντο ότι ίσως να συμμετείχαν στον εμπρησμό. Αντί όμως, να στείλουν ένα-δυο συμβατικά αυτοκίνητα της ασφάλειας να εκτελέσουν την εντολή, αποφάσισαν να στείλουν πολλές διμοιρίες ΜΑΤ και κλούβες, αποκλείοντας την Ιερισσό και παρουσιάζοντας μία εικόνα «πολέμου». Επεδίωκαν να δώσουν στα ΜΜΕ την εικόνα ότι είναι αποφασισμένοι να στηρίξουν με «κάθε κόστος» μία επένδυση που υλοποιείτο παρανόμως χωρίς εγκεκριμένο επενδυτικό σχέδιο. Οι κάτοικοι της Ιερισσού ξαφνιάστηκαν εκείνη την ημέρα και άρχισαν να μαζεύονται και να ζητούν τον λόγο όλης αυτής της εμπόλεμης κινητοποίησης που φόβισε τα παιδιά τους. Τελικά συνέλαβαν τέσσερις κατοίκους, εκ των οποίων τους δύο άφησαν ελεύθερους και για τους άλλους δύο, έκαναν δικογραφία για πλημμελήματα για κατοχή βεγγαλικών (που χρησιμοποιούν στο ψάρεμα, διότι δεν φαντάζομαι να πας μεσάνυχτα στις Σκουριές και να σκορπάς  στον αέρα βεγγαλικά), για κατοχή γουόκι τόκι (που τα χρησιμοποιούν στο κυνήγι και στο ψάρεμα) και για οπλοκατοχή (όπλο κυνηγιού που αν ενθυμούμαι καλώς, δεν είχαν άδειες διότι είχαν λήξει και δεν τις ανανέωσαν;) Αυτά πάντως ήταν τα ευρήματα.

Εκείνη την ημέρα έγινε από τα ΜΑΤ της «Τσικνοπέμπτης». Οι αστυνομικοί έκαναν εκτεταμμένη χρήση χημικών, τα παιδιά λιποθυμούσαν, τα χημικά έπεφταν στην αυλή του σχολείου, στις αυλές των σπιτιών, έγκυες γυναίκες είχαν προβλήματα. Εγώ προσωπικά είχα γονατίσει από τα χημικά, δεν μπορούσα να αναπνεύσω και να δω, έτσουζαν τα μάτια μου και ευτυχώς που έτρεξαν οι Ιερισσιώτες και γέμισαν το πρόσωπό μου με «μαλόξ». Για να μην ξεχνάνε οι παλιοί και για να μαθαίνουν οι νέοι, εν όψει της επετείου της Τσικνοπέμπτης του 2013, παραθέτουμε ένα μικρό ολιγόλεπτο βίντεο αφιέρωμα εκείνης της Τσικνοπέμπτης.

Υ.Γ.: Στις 13 Μαρτίου 2017 τα παιδιά μας δικάζονται. Αυτή την ημέρα μας έχουν ανάγκη, πιο πολύ από κάθε άλλη φορά. Αυτή την ημέρα, 13 Μαρτίου 2017, μας θέλουν δίπλα τους. Άλλοι θέλουν να είμαστε μαζί τους «Σάββατα, Παρασκευές και Τετάρτες», με αφορμή τα παιδιά. Όμως τα παιδιά στις 13 δικάζονται και στις 13 μας χρειάζονται κοντά τους. Στις 13 ΜAΡΤΙΟΥ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ, ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. Κάποιοι ας γνωρίζουν ότι οι κομματικές σκοπιμότητες ήταν μέχρι εδώ, το κίνημα ενώνεται δίνοντας τέρμα στη διαίρεση. «Η ισχύς εν τη ενώσει»· όλα τα Συντονιστικά και οι Επιτροπές από Αλεξανδρούπολη μέχρι Κρήτη, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Παρακαλούμε να δημιουργηθεί ένα συντονιστικό να συντονίσει τα συντονιστικά.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s