Η πορεία, το τζάμι και η άμεση δράση

vasilinos.wordpress.com

%cf%80%ce%bf%cf%81%ce%b5%ce%b9%ce%b1-%ce%bc-%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%b3%ce%b9%ce%b1

Σήμερα παρά την βροχή, κάτοικοι στη Μ. Παναγία πραγματοποίησαν πορεία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον απρόκλητο άγριο ξυλοδαρμό του ηλικιωμένου και φιλήσυχου συμπολίτη τους, του αγαπητού Σταύρου Μαναζή, από μέλος του σωματείου των Μεταλλείων Κασσάνδρας (που επίσης είναι μέλος του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Χαλκιδικής και εργαζόμενος στην εταιρεία).

Μία λοιπόν, ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας προς έκφραση της αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπό τους που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Πολυγύρου και διαδήλωση διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι πάλι το Α.Τ. Αρναίας δεν ηδυνήθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου να συλλάβει τον δράστη, και για την καθυστέρηση με την οποία προσήλθαν οι αστυνομικοί όταν χτυπήθηκε ο Σταύρος, και που δεν υπήρχε ένα περιπολικό για να σπεύσει να συλλάβει αυτόν που έσπασε στο ξύλο τον Σταύρο και κινδύνευσε να σκοτωθεί.

Δυστυχώς, τη φιλήσυχη πορεία αμαύρωσε το γεγονός ότι κάποιος από το πλήθος, όταν η πορεία διήρχετο μπροστά από το γραφείο του σωματείου των εργαζομένων της εταιρείας, μη μπορώντας προφανώς να διαχειρισθεί τη δίκαιη οργή του με ορθό τρόπο, έσπασε την τζαμαρία του εν λόγω γραφείου. (Εδώ εμείς θέλουμε να εκφράσουμε τη δυσφορία μας, διότι μία αδυναμία ενός ατόμου, που δεν διαθέτει την ωριμότητα να διαχειριστεί τη δίκαιη οργή του με νόμιμο τρόπο, εκθέτει το πλήθος όλο των φιλήσυχων διαδηλωτών). Το αξιοσημείωτο όμως είναι ότι 4 λεπτά μετά το σπάσιμο του τζαμιού, έφθασαν στο σημείο δύο περιπολικά της αστυνομίας και ένα συμβατικό αυτοκίνητο.

 Όταν (ένας του σωματείου) σπάει στο ξύλο έναν ηλικιωμένο σε μικρή απόσταση από το τμήμα των συνοριοφυλάκων, δεν έχουν περιπολικό, ψάχνουν στα Πλανά για να βρουν, και τελικά βρίσκουν μετά από πολλή ώρα, όταν ο  δράστης με την ησυχία του έχει εξαφανισθεί, και δεν κινδυνεύει να συλληφθεί με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Αντιθέτως, όταν ένας (που δυστυχώς δεν μπορεί να διαχειρισθεί τη δίκαιη οργή του), σπάει το τζάμι του γραφείου του σωματείου, φθάνουν σε 4 λεπτά στο σημείο τρία περιπολικά, αποδεικνύοντας πότε μόνον έχουμε ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ. Τελικά η αδυναμία διαχείρισης της οργής, έγινε τεστ για να αποδειχθεί η ετοιμότητα της ΑΜΕΣΗΣ ΔΡΑΣΗΣ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s