«ΟΧΙ», ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

vasilinos.wordpress.com

Όταν το 1940 όλη η Ευρώπη γονάτιζε μπροστά στις σιδερόφραχτες μεραρχίες των σημερινών δανειστών της, οι πατέρες μας και οι μητέρες μας ούτε στιγμή δεν διανοήθηκαν να πουν «ναι», ούτε στιγμή δεν κάθισαν να σκεφθούν ποιες συνέπειες θα υποστούν. Μία αγάπη είχαν μέσα στην καρδιά τους: την εθνική και ανθρώπινη αξιοπρέπεια· ήθελαν να παραδώσουν την Ελλάδα μόνο στα παιδιά τους.

Για την εθνική αξιοπρέπεια θυσίασαν την ψυχή και το σώμα τους και είναι ανείπωτα όσα υπέστησαν. Η ιστορία έγραψε ότι: «οι ήρωες πολεμούν σαν τους Έλληνες» και όλοι γνωρίζουμε ότι το Γ΄ Ράϊχ στην ουσία γονάτισε στην Ελλάδα. Η Ελλάδα συνέχισε ελεύθερη, με μια ελευθερία «απ’ τα κόκκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά».

Πόσο λυπηρό είναι όμως να διαπιστώνεις σήμερα ότι τα παιδιά των ηρώων παρέδωσαν αμαχητί στους ίδιους κατακτητές, όλα εκείνα που οι πατέρες μας αρνήθηκαν να παραδώσουν με αντίτιμο το αίμα τους; Παραδώσαμε την εθνική κυριαρχία μας με δανειακή σύμβαση!!, η οποία ούτε καν εγκρίθηκε από τη Βουλή. Ξεπουλήσαμε την εθνική αξιοπρέπεια για την «δόση» μας· δεν μπορώ να συνεχίσω… Απλά μέσα από την καρδιά μου εύχομαι ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ σε όλους αυτούς, που συνειδητά έχυσαν το αίμα τους για τη δική μας αξιοπρέπεια. Σε όλους εσάς εύχομαι Χρόνια Πολλά και να μην ξεχνάμε ποιων ηρώων απόγονοι είμαστε. Αξίζει όχι για εμάς, αλλά για την τιμή των πατέρων μας να τους μοιάσουμε.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s