Συγχαρητήρια, Άγιε Σμύρνης και Σας ευχαριστούμε

vasilinos.wordpress.com

Mε ανακούφιση είδαμε να είναι ενεργό το Άγιο Πνεύμα της Αληθείας τουλάχιστον σε έναν (μέχρι στιγμής) Μητροπολίτη μας, τον Άγιο Νέας Σμύρνης, κ. Συμεών, τον οποίο υιϊκά Τον ευχαριστούμε ως Πατέρα. Θα καταθέσουμε την ανακοίνωσή του σχετικά με τον περί Ι. Ησυχαστηρίων νόμο, που ανήρτησε στο site της Ι. Μητροπόλεώς του (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ) 

Εμείς μόνο ένα σχόλιο θα θέλαμε να κάνουμε για το ότι ο εν λόγω Μητροπολίτης είναι μέλος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για το 2018 και δηλώνει ότι: «οι τροποποιήσεις αυτές δεν ετέθησαν υπόψιν της Ιεράς Συνόδου, ούτε συζητήθηκαν ούτε έτυχαν της εγκρίσεώς της».

Είναι απίστευτα αυτά που δημοσίως ανακοινώνονται από έναν Συνοδικό Μητροπολίτη. Στο προηγούμενο άρθρο μας κάναμε λόγο για κάποιους που παρουσιάζουν την «ΜΗΤΕΡΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ» σαν «μητριά» και τον «Θεό Πατέρα» ως υπονομευτή των παιδιών Του. Μετά από τις δηλώσεις του Σεβασμιωτάτου Αγίου Ν. Σμύρνης, αντιλαμβανόμαστε ότι στην κεντρική εξουσία της Εκκλησίας κάποιοι δυστυχώς ενεργούν με μεθοδεύσεις και τακτικές που εφαρμόζει η «μαφία». Φυσικά εμείς σε καμμία «μαφία» και σε καμμία «παρασυναγωγή» δεν πρόκειται να υπακούσουμε και να ακολουθήσουμε, και κυρίως όταν οι μεθοδεύσεις της έγιναν χωρίς ενημέρωση της Ιεράς Συνόδου, χωρίς καν να συζητηθεί το θέμα στην Ιερά Σύνοδο και χωρίς να εγκριθεί από το νόμιμο όργανο της εκκλησίας.

Όσοι Αρχιερείς δεν έχουν καταστήσει ανενεργό εντός τους το Άγιο Πνεύμα και λαμβάνουν γνώση ότι η Ιερά Σύνοδος δεν ενέκρινε κάτι τέτοιο, είναι υποχρεωμένοι να ενεργήσουν υπέρ της Αληθείας και να απαιτήσουν όσα δίκην «μαφίας» κάποιοι κρυφά από την Ιερά Σύνοδο μεθόδευσαν με την άθεη κυβέρνηση και κατέστησαν νόμο, να αρθούν άμεσα, για να αποκατασταθεί το κύρος της διοικούσης Εκκλησίας. Εάν αυτό δεν συμβεί, απλά εμείς θα φρονούμε μεν ότι η Μητέρα μας Εκκλησία δεν έχει καμμία σχέση με την «μαφία», όμως δυστυχώς θα αποδεικνύεται περίτρανα ότι το σύνολο των Ιεραρχών είναι υποταγμένο όχι στο Πνεύμα της Αληθείας αλλά σ’αυτή την «μαφία», και ότι έχει καταστήσει ανενεργό το Άγιο Πνεύμα.

Παρατίθεται το κείμενο του Σεβασμιωτάτου Νέας Σμύρνης.

 

Παραθέτουμε και τη σύσταση των Ιεραρχών που συμμετέχουν στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο, για την ιστορία.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s