6ο ξε-ΣΚΟΥΡΙΑΖΩ

vasilinos.wordpress.com

Σήμερα διεξήχθη ο έκτος αγώνας του ορεινού τρεξίματος Ξε-ΣΚΟΥΡΙΑΖΩ, με μεγάλη συμμετοχή.  Οι συμμετέχοντες έτρεξαν στο πανέμορφο βουνό του Κακκάβου της Μ. Παναγίας στην Β. Χαλκιδική. Η ορεινή διαδρομή ήταν 26 χιλιόμετρα μέσα στο καταπράσινο ακόμα δάσος του Κακκάβου, μέσα από πανέμορφα μονοπάτια γεμάτα κυκλάμινα, κρινάκια και στρωμένα με φύλλα οξιάς και δρυός. Πρώτος τερμάτισε ο κ. Ευθυμίου Κωνσταντίνος με χρόνο 2:39:38.

Υπενθυμίζουμε ότι αυτός ο θεσμός γίνεται από τους φιλότιμους κατοίκους της περιοχής, προς ανάδειξη του πανέμορφου και «ζωοδότου» (λόγω των νερών) όρους Κακκάβου, που αυτοί που κατέστρεψαν την Ελλάδα αποφάσισαν και αυτό να το παραδώσουν στην καταστροφή, ούτε καν έναντι αντιτίμου έστω «μιας χούφτας δολλαρίων».

Για την ιστορία, αναφέρουμε ότι ένα μεγαλειώδες κίνημα, αυτό τον Σκουριών (παρά τις πανελλαδικές και παγκόσμιες διαστάσεις του), διαλύθηκε εις τα εξ ων συνετέθη, όταν κατάφερε και έβαλε ως δημοτική αρχή τα μέλη του, και όταν ταυτόχρονα ως κυβέρνηση έθεσε αυτούς που όμνυαν στην πρώτη γραμμή των διαδηλώσεων ότι την επομένη που θα έβγαιναν, θα το έκλειναν.

Σήμερα το αληθινό κίνημα το βρίσκουμε απολογούμενο στις δικαστικές αίθουσες και το άλλο μισό, στις καρέκλες των δημοτικών και κυβερνητικών αρχών. Είναι κάτι σαν κι αυτό που έπαθε ο χριστιανισμός: Στις κατακόμβες μεγαλούργησε και επεκτεινόταν, ενώ στα αυτοκρατορικά παλάτια παρήκμασε.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s