Θερίζει ο κορωνοϊός στη Ρωσία στις μονές, στους ναούς, ιερείς, μοναχούς και μοναχές…

vasilinos.wordpress.com

Η έγκυρη εφημερίδα “New York Times” μ’ ένα εκτενές της άρθρο με τίτλο: «Κρίση εμπιστοσύνης», περιγράφει τι ζημιά υπέστη η Ρωσία από την επιδημία του κορωνοϊού, επειδή οι εκκλησίες κι οι ιερές μονές άνοιξαν τη Μεγάλη Εβδομάδα λόγω διαμαρτυριών αδιάκριτων Επισκόπων, ιερέων και πιστών ζηλωτών.

Το αποτέλεσμα ήταν να ξεκινήσει τη Μ. Παρασκευή στη Ρωσία μια μετάδοση του ιού, κυρίως στους εκκλησιαστικούς παράγοντες. Μόνο στη Μονή των Σπηλαίων στο Κίεβο, προσβλήθηκαν από τον κορωνοϊό ο ηγούμενος της μονής, 142 μοναχοί και ιερείς, καθώς και πλήθος επισκεπτών. Στη γυναικεία Μονή της Αγίας Ελισάβετ στο Μινσκ, πλήθος μοναζουσών και ιερέων νόσησαν απ’ τον ιό. Στη γυναικεία Ιερά Μονή στο Νίζνυ Νόβγκοροντ, προσβλήθηκαν 70 μοναχές κι άλλα 200 άτομα επίσης διαγνώστηκαν με τον ιό.

Μετά το άνοιγμα των εκκλησιών στη Ρωσία, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων λοιμώξεων σε εθνικό επίπεδο αυξήθηκε κατακόρυφα, με πάνω από 10.000 κρούσματα ημερησίως. Με τον κορωνοϊό να “βασιλεύει” στη Ρωσία στα μεγαλύτερα ιερά προσκυνήματα, μονές και επισκέπτες, επήλθε μεταξύ Εκκλησίας και κυβερνήσεως, κρίση εμπιστοσύνης. Δυστυχώς, παρόλα αυτά, δικοί μας Αρχιερείς, ιερείς και πιστοί με «ου κατ’ επίγνωσιν ζήλο», συνεχίζουν να προτρέπουν στην δήθεν «ομολογία πίστεως» τους πιστούς, θεωρώντας λανθασμένα ότι τα σωτήρια μέτρα για την προστασία της υγείας και της ζωής των πολιτών, είναι δήθεν διάταγμα ισοδύναμο μ’ εκείνο του Διοκλητιανού, που κήρυξε τον διωγμό! κι ότι ο υπακούων σε αυτά είναι δήθεν «αρνητής της πίστεως»!!

Παραθέτουμε το εν λόγω δημοσίευμα: ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

Επίσης δείτε κι αυτό το άρθρο από τα διεθνή ΜΜΕ, για το πώς πεθαίνουν Ιερείς και μοναχοί στη Ρωσία∙  ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Φυσικά, κάποιοι «φωτισμένοι» Ρώσοι Επίσκοποι αυτά έλεγαν τον Μάρτιο ως αντιφώνηση στα μέτρα που λάμβανε η δική μας πολιτεία και η Εκκλησία· τώρα θάβουν τα θύματα που τους υπάκουσαν!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s