ΔΕΥΤΕ ΑΡΙΣΤΗΣΑΤΕ

vasilinos.wordpress.com

Αγαπητοί μας φίλοι και εν Χριστώ αδελφοί, δημιουργώντας το «Δεύτε Αριστήσατε», αισθανόμαστε την ανάγκη να εξηγήσουμε στην αγάπη σας τα κάτωθι:

1) O σκοπός δημιουργίας του “Δεύτε Αριστήσατε”

Από το 1960 ξεκίνησε μία ραγδαία ανάπτυξη της βιομηχανίας τροφίμων και της επεξεργασίας τους. Σιγά σιγά αυτή η εκβιομηχάνιση των τροφίμων επέβαλε στον πλανήτη γη το διατροφικό μοντέλο της. Έκτοτε, στην ανθρωπότητα άρχισαν σταδιακά να εξαπλώνονται παγκόσμιες επιδημίες, οι οποίες ως γενεσιουργό τους αιτία είχαν –και έχουν- το κοινό διατροφικό μοντέλο που οι πάντες αποδεχθήκαμε. Δισεκατομμύρια συνάνθρωποί μας είναι θύματα αυτών των επιδημιών: του διαβήτη, του μεταβολικού συνδρόμου, της παχυσαρκίας, της αρτηριακής πιέσεως, της χοληστερίνης, των ορμονικών διαταραχών, των καρδιαγγειακών παθήσεων, των αυτοάνοσων ασθενειών, της νεφρικής ανεπάρκειας, των παθήσεων του εντέρου, των αλλεργιών και πλήθους άλλων ανίατων ασθενειών (βέβαια, συμβάλλοντας σ’ αυτό πολλές φορές κι άλλοι παράγοντες).

Έτσι, όπως ήταν επόμενο, αναπτύχθηκε και η βιομηχανία φαρμάκων, η οποία ως σκοπό της είχε -και έχει- τη «ρύθμιση» των ασθενειών και όχι τη θεραπεία τους. Λ.χ. αν ανεβάσουμε σάκχαρο, πίεση, χοληστερίνη, δεν εξετάζει τη γενεσιουργό αιτία, ώστε να άρει την ασθένεια, αλλά ανάγει την κάθε ασθένεια σε ανίατη και μας καθιστά διά βίου πλέον πελάτες της!

Η βιομηχανία τροφίμων με τα επεξεργασμένα τρόφιμα, είναι η κύρια γενεσιουργός αιτία της πρόκλησης των παγκόσμιων αυτών επιδημιών και ασθενειών και η βιομηχανία φαρμάκων επιβάλλει διά των φαρμάκων τη συντήρηση και τον έλεγχο αυτών των ασθενειών. Βιομηχανία τροφίμων και φαρμάκων καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του παγκοσμίου ΑΕΠ, απασχολούν το μεγαλύτερο μέρος του εργατικού δυναμικού κάθε χώρας, δημιουργούν το μεγαλύτερο μέρος εσόδων των κρατών από τις εξαγωγές, τη φορολόγηση κ.λ.π. Οι δύο αυτές βιομηχανίες δίνουν σχεδόν το σύνολο των πακέτων διαφημίσεων στα ΜΜΕ και εκείνα συντηρούνται από αυτές, προβάλλοντας στους πολίτες τα προϊόντα τους.

Κατανοεί ο καθένας ότι αυτό το παγκόσμιο σύστημα έχει εγκαθιδρυθεί, εδραιωθεί και επιβάλλει ακουσίως ή εκουσίως τη φιλοσοφία του, η οποία εδράζεται στο οικονομικό τους κέρδος. Εάν κάποιος ιατρός ή διατροφολόγος ορθώσει λόγο ενάντια σ’ αυτό το παγκόσμιο σύστημα, πρώτα πρώτα ο λόγος του δεν θα προβληθεί από τα ΜΜΕ, καθώς αυτές οι βιομηχανίες είναι που τα συντηρούν και ως εκ τούτου, δεν μπορούν να καταφέρονται εναντίον των χορηγών τους· συνεπώς, δεν θα φθάσει σε εμάς ο λόγος τους. Επίσης, αυτές οι βιομηχανίες θα ξοδέψουν εκατοντάδες εκατομμύρια δολλάρια ή ευρώ για διαφημίσεις και θα πληρώσουν πλήθος επιστημόνων, για να γράψουν υπέρ τους. Πρόκειται λοιπόν για  έναν άνισο πόλεμο, με εκατομμύρια θύματα και θανάτους ετησίως, τα δε θύματά τους δεν μπορεί να τα συναγωνισθεί ούτε παγκόσμιος πόλεμος!

Από την πλευρά μας όμως, και εμείς οι απλοί πολίτες -λόγω άγνοιας- έχουμε αποδεχθεί εκουσίως και απολύτως αυτή τη διατροφική νοοτροπία που μας έχουν επιβάλει. Το πρωί τρώμε κάτι ανθυγιεινό και μετά από μία ώρα έχουμε «καούρες» στο στομάχι, ξινίλες, αλλά ο λογισμός μας -συμμορφωμένος στην παγκόσμια νοοτροπία- εκείνο που θα σκεφθεί είναι ποιο αντιόξινο φάρμακο διαθέτουν οι φαρμακευτικές εταιρείες (simeco, γκάβισκον,ζαντάκ…). Το μόνο που μας ενδιαφέρει, είναι να στείλουμε τα «ΜΑΤ» να καταστείλουν τις «διαδηλώσεις» και αντιδράσεις του τέλειου πεπτικού μας συστήματος, το οποίο δικαιολογημένα διαμαρτύρεται, για να μας πληροφορήσει ότι εισαγάγαμε στον οργανισμό μας υλικά μη συμβατά με τα ζωτικά μας όργανα, πρόσθετα χημικά συντηρητικά, βελτιωτικά γεύσης, πλήθος καρκινογόνων ουσιών «Ε»· όμως πολλά εξ αυτών είναι «τοξικά» για τον οργανισμό μας και μακροπρόθεσμα θα μας δημιουργήσουν μη αναστρέψιμα προβλήματα σε διάφορα ζωτικά μας όργανα. Έτσι «απαντούμε» σε κάθε υγιή αντίδραση κάθε ζωτικού μας οργάνου.

Φθάνουμε 60 ετών και το πάγκρεάς μας πλέον αδυνατεί να εκκρίνει άλλη ινσουλίνη, τα κύτταρά μας έχουν αναπτύξει ινσουλινο-αντίσταση και στη σωματική μας υπόσταση βασιλεύει ο διαβήτης προκαλώντας πλήθος επιπλοκών· και τότε αποδίδουμε την ασθένειά μας στον Θεό, ότι μας την έδωσε ο Θεός δήθεν για να μας δοκιμάσει ή για να λάβουμε τον δήθεν μισθό της υπομονής και της καρτερίας μας!!

Η αλήθεια όμως είναι ότι επί 60 έτη ουδέποτε αναρωτηθήκαμε πώς ο Δημιουργός και Πατέρας μας θέλει να παρέχουμε την τροφή στο σώμα μας, ποτέ μας δεν αναρωτηθήκαμε αν η διατροφική μας συνήθεια αρέσει στο πάγκρεάς μας, στο ήπαρ, στα νεφρά, στο έντερό μας, στο πεπτικό και ενδοκρινικό μας σύστημα. Αντιθέτως, καταστείλαμε κάθε αρχική τους διαμαρτυρία, εξαναγκάζοντάς τα να αποδεχθούν την καταστροφική μας διατροφική νοοτροπία. Ναι μεν, οι βιομηχανίες κάνουν τη δουλειά τους, όμως υπεύθυνοι είμαστε και εμείς οι ίδιοι. Διαμορφώσαμε το πλάνο της διατροφής μας όχι σύμφωνα με τις οργανικές μας ανάγκες, αλλά με την κάλυψη των επιθυμητικών κενών της ψυχής μας. Οι διατροφικές μας επιλογές, λόγω έλλειψης θείου έρωτα (που θα έπρεπε να θέλγει τον νου μας και να τον συνάζει και να τον πλημμυρίζει με αναφαίρετη χαρά), προσανατολίζονται στη διατροφική ηδονή και ευχαρίστηση. Έτσι, το μόνο κριτήριο της διατροφής μας έγινε το τι μας αρέσει, τι μας ευχαριστεί και τι προκαλεί ηδονή. Χάριν αυτού  του φρονήματος, δεν ενδιαφερόμαστε για το τι ωφελεί τα ζωτικά μας όργανα, με ό,τι όμως αυτό συνεπάγεται.

Ο Θεός δημιούργησε εκατομμύρια ήδη ψαριών, θαλασσινών ειδών, πτηνών, ζώων, καρπών, λαχανικών, χόρτων, βοτάνων, μπαχαρικών και φρούτων· δεν θέλει να στερείται το σώμα μας κάτι. Και ο Ίδιος όταν συναναστράφηκε μαζί μας, όπου φιλοξενείτο, έτρωγε ανεξαιρέτως τα πάντα που του παρέθεταν, με αποτέλεσμα οι υψηλόφρονες Φαρισαίοι να Τον κατηγορήσουν ως δήθεν «φάγο και οινοπότη»!

Δυστυχώς εμείς –και όλος ο πλανήτης- ερωτευθήκαμε α) τους κακούς επεξεργασμένους υδατάνθρακες, τη λευκή ζάχαρη, το λευκό ψωμί, το λευκό αποφλοιωμένο ρύζι και τα επεξεργασμένα ζυμαρικά κ.λ.π. Αυτά αποτελούν δυστυχώς το 95% της διατροφής μας και είναι τα κοινώς αποδεκτά τρόφιμα στις 5 ηπείρους, που συμβάλλουν όμως στη δημιουργία των παγκόσμιων προαναφερόμενων ασθενειών.

β) Αυτή η εδραιωμένη διατροφή είναι υψηλού γλυκαιμικού φορτίου και υψηλού θερμιδικού φορτίου, με ό,τι συνεπάγεται για την υγεία των ζωτικών μας οργάνων.

γ) Αυτή η επιβληθείσα διατροφή είναι εδραιωμένη κατά 95% στα επεξεργασμένα τρόφιμα, που υποβάλλονται σε επικίνδυνες βιομηχανικές διεργασίες. Σε τέτοιου είδους τρόφιμα προστίθενται συνθετικές χημικές ουσίες, με σκοπό την αύξηση του χρόνου διατήρησής τους, βελτίωσης της γεύσης, της οσμής, του χρώματος· είναι σταθεροποιητές, γαλακτωματοποιητές, γλυκαντικές, πηκτικές ουσίες κ.λ.π. Ο αριθμός αυτών των ουσιών που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία τροφίμων ξεπερνά τις 2.500, ενώ πολλές εξ αυτών έχουν χαρακτηρισθεί ως καρκινογόνες.

δ) Αυτή η διατροφή συμβάλλει στη δημιουργία όξινου ΡΗ στον οργανισμό μας και όχι αλκαλικού, όπως θα έπρεπε να γίνεται.

ε) Το διαμορφωμένο αυτό διατροφικό πλάνο δεν είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες του κυττάρου μας, που είναι και ο τελικός αποδέκτης των χημικών συστατικών της τροφής μας και της ενέργειας.

στ) Αυτό το διατροφικό μοντέλο συμβάλλει στην εξασθένηση και την καταστροφή του καλύτερου «ιατρού» που ο Θεός έχει ενθέσει εντός του σώματός μας και ονομάζεται «ανοσοποιητικό σύστημα». Καμία απολύτως ασθένεια δεν μπορεί να προσβάλει τον οργανισμό μας, αν προηγουμένως δεν εξασθενήσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα. (φυσικά, παίζουν ρόλο και άλλοι παράγοντες που το εξασθενούν, τους οποίους όμως δεν μπορούμε να αναπτύξουμε εδώ). Το ανοσοποιητικό μας σύστημα καθημερινά προβαίνει στον έλεγχο 30 τρισεκατομμυρίων κυττάρων του οργανισμού μας και αμέσως αποβάλλει κάθε καρκινικό κύτταρο, καταστέλλει φλεγμονές κ.λ.π.

Ο Θεός τίμησε το σώμα μας σε βαθμό που και οι άγιοι ασώματοι άγγελοι να θαυμάζουν και έλαβε και ο Ίδιος ανθρώπινη σάρκα. Αυτό το σώμα δεν το κατέστησε ένα όργανο με ευτελή σκοπό, δηλαδή την απόλαυση πρόσκαιρων ηδονών και επιθυμιών, αλλά  το κατέστησε Ναό του Αγίου Πνεύματός Του. Ο άγιος ευαγγελιστής Ιωάννης λέει: «Ο Λόγος σαρξ εγένετο και εσκήνωσεν εν ημίν» (Ιω. Α΄,14). Ο απόστολος Παύλος μας ρωτά: «Ουκ οίδατε ότι ναός Θεού εστέ και το Πνεύμα του Θεού οικεί εν υμίν; [και για όσους συμβάλλουν να ασθενήσει και να φθαρεί το σώμα, λέει:] ει τις τον ναόν του Θεού φθείρει, φθερεί τούτον ο Θεός [θα παραχωρήσει δηλαδή την διά ασθενείας φθορά του]· ο γαρ ναός του Θεού άγιος εστιν, οίτινες εστε υμείς» (Α΄ Κορ. γ΄, 16-17).

Αγαπητοί μας εν Χριστώ αδελφοί, με τη δημιουργία του «Δεύτε Αριστήσατε», δεν είμαστε μία ακόμη μαγειρική ομάδα. Σκοπός μας δεν είναι να εξυπηρετήσουμε ή να ικανοποιήσουμε τις όποιες επιθυμίες και γεύσεις. Στο διαδίκτυο υπάρχουν εκατοντάδες τέτοιες ομάδες που υπερπληρούν αυτές τις προϋποθέσεις. Αυτή η ομάδα πάει κόντρα στο παγκόσμιο διατροφικό κατεστημένο και αποσκοπεί στη σταδιακή διόρθωση της παγκοσμίως εδραιωμένης διατροφικής νοοτροπίας, ώστε όσο είναι δυνατόν, να μη συμβάλουμε στη φθορά της σωματικής μας ακεραιότητας.

1) Το «Δεύτε Αριστήσατε» είναι κλειστό και μέλη του μπορούν να είναι όλοι όσοι συμφωνούν με το ανωτέρω πνεύμα που εκθέσαμε.

2) Για να γίνει κάποιος μέλος, πρέπει να κάνει αίτημα στο f/b στην ομάδα μας «Δεύτε Αριστήσατε» και να γίνει αποδεκτό.

3) Σε κάθε ανάρτησή μας τα μέλη μπορούν να κάνουν σχόλια (τα οποία επιθυμούμε να κάνετε, αλλά δεν θα εμφανίζονται αυτομάτως και θα αναρτώνται από τον διαχειριστή της ομάδας).

4) Στο «Δεύτε Αριστήσατε» δεν θα γίνονται αναρτήσεις από τα μέλη.

5) Στο «Δεύτε Αριστήσατε» θα αναρτώνται μεν πεντανόστιμες συνταγές, αλλά όχι υπό το πνεύμα της παγκόσμιας διατροφικής νοοτροπίας. Το κάθε πιάτο θα προσπαθούμε να είναι με καλούς υδατάνθρακες,  να είναι αλκαλικού περιεχομένου, χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, χαμηλού θερμιδικού φορτίου, χωρίς χρήση επεξεργασμένων τροφίμων με χημικά πρόσθετα, προσαρμοσμένο στις ανάγκες του κυττάρου και του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

6) Στο «Δεύτε Αριστήσατε» δεν έχουμε ως σκοπό να αναρτούμε καθημερινά και κάτι, για να σας κρατάμε συνεχώς σε αναμονή. Όποτε ο Θεός θέλει και οικονομεί, θα αναρτούμε αυτό που κρίνουμε και όλα τα μέλη μας αυτομάτως θα ενημερώνονται. Επίσης δεν έχουμε δυνατότητα να δεχόμαστε παραγγελίες για συνταγές. Ο π. Χριστόδουλος δεν είναι «σεφ», είναι Πνευματικός και αν και θα ήθελε να ικανοποιήσει και αυτά τα αιτήματά σας, δυστυχώς δεν έχει τον απαιτούμενο χρόνο.

7) Οι αναρτήσεις του ιστοχώρου και οι συνταγές δεν επιτρέπεται να αναδημοσιεύονται και να κοινοποιούνται από τα μέλη του.

Αγαπητοί μας φίλοι, εμείς με τη δημιουργία του «Δεύτε Αριστήσατε», επιθυμούμε να συμπορευθούμε μαζί σας. Αν κι εσείς θέλετε, κάντε το αίτημά σας στην ομάδα ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και ενημερώστε και τους φίλους σας περί της υπάρξεως της εν λόγω ομάδας, προτρέποντάς τους αν θέλουν, να εγγραφούν.

Σας ευχόμεθα Καλά Χριστούγεννα και ένθεο το νέο έτος.

Με αγάπη Χριστού,

Αρχιμ. Χριστόδουλος Αγγελόγλου

Πνευματικός και Λειτουργός του Ι. Ησυχαστηρίου «Παναγία, η Φοβερά Προστασία»

16-12-2020

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s