O «ΛΑΛΙΣΤΑΤΟΣ» ΜΟΝΑΧΟΣ ΑΡΣΕΝΙΟΣ ΚΑΙ Η «ΧΡΥΣΑΥΓΙΖΟΥΣΑ» ΑΛΗΘΕΙΑ #covid19

vasilinos.wordpress.com

Aπό παιδική ηλικία αγάπησα το Πνεύμα της Αληθείας και για χάρη Του άφησα τα πάντα και προσπαθώ με τη Χάρη Του να αφήνω τα πάντα.

Μερικοί, παντελώς επιπόλαια, αφελώς και πλανώμενοι, θεώρησαν ότι η πλάνη τους μπορούσε να με κάνει να ασπασθώ το πνεύμα ψεύδους, ώστε μ’ αυτό να αντικρούσω τις πλάνες τους (να πω δηλαδή ψέματα). Έπρεπε φυσικά, να βρεθεί το «κατάλληλο»  πρόσωπο, για να μπει μπροστά και βρέθηκε ο −όπως πάντα− λαλίστατος μοναχός Αρσένιος (εκ της Κουτλουμουσιανής Σκήτης του αγ. Παντελεήμονος).

Όπως φαίνεται, ουδείς εξ αυτών που σχολιάζουν όσα έγραψε σε πρόσφατη επιστολή του, γνωρίζει ποιος είναι, ούτε τις πεποιθήσεις του, ούτε καν το πρόσωπό του προφανώς γνωρίζουν, ούτε το παρελθόν του. Δυστυχώς όμως, όλα αυτά για τους κακοπροαίρετους δεν έχουν καμία σημασία! Όποιος θέλει ας είναι, αρκεί να γράψει κάτι σύμφωνα με τις δικές τους πεποιθήσεις, ώστε να το χρησιμοποιήσουν ως άλλοθι! Αυτόν τον μοναχό Αρσένιο, λοιπόν, εγώ τον γνωρίζω προσωπικά ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ, και φυσικά πολύ καλύτερα από εμένα τον γνωρίζει ο Κύριός μας Ιησούς, ο Οποίος και αποδίδει Θεία Δικαιοσύνη. Για τους καλοπροαίρετους, αρχικά τους δίνω μια δυνατότητα «πρώτης γνωριμίας» με τον μοναχό Αρσένιο, με το κάτωθι δημοσίευμα της εφημερίδας «ΣΤΟΧΟΣ», ώστε να δείτε από ποιο πνεύμα εμφορείται και ενεργείται ο «αληθινός» του Χριστού λαλίστατος «μάχιμος» στρατιώτης, μοναχός Αρσένιος!!

ΠΑΤΗΣΤΕ EΔΩ  Και οι νοήμονες συνήσουσιν εν παντί.

Στο «μανιφέστο» του που έστειλε στο διαδίκτυο, λέει –εν πνεύματι ψεύδους− ότι στο βίντεό μου με τίτλο: «Ο Άγιος Παΐσιος και η αλήθεια για το εμβόλιο με το χάραγμα», δήθεν εγώ λέω ψεύδη και δήθεν αναφέρω ψευδώς ότι στο Άγιον Όρος λ.χ. έχουν νοσήσει από τον κορωνοϊό 800 μοναχοί. Και ο μοναχός Αρσένιος λέει στο «μανιφέστο» του:  «Γνώσεσθε την αλήθεια… διότι εγώ που ζω εδώ και 30 χρόνια στο Άγιον Όρος (αυτό αλήθεια είναι), πως οι νοσούντες από τον κορωνοϊό δεν έχουν φτάσει τους 100 ακόμη… Ας σταματήσει λοιπόν τις υπερβολές του ο π. Χριστόδουλος, που αναφέρεται στο Άγιον Όρος…». Και αυτόν τον ισχυρισμό του ο μοναχός Αρσένιος τον γράφει και τον διαδίδει αρχές Ιουνίου/τέλη Μαΐου 2021.

Δείτε λοιπόν την πρόθεσή του και τα ψεύδη του που δυστυχώς τεχνηέντως κατασκεύασε, ώστε να κατανοήσετε υπό ποίου πνεύματος είναι γραμμένη η εν λόγω επιστολή.

Στις 16 Απριλίου 2021 ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους, o κ. Αθανάσιος Μαρτίνος, έδωσε συνέντευξη στο “iatronet.gr”, με την οποία ενημερώνει τον κόσμο ότι: «Από την έναρξη της πανδημίας υπολογίζεται πως έχει νοσήσει ως και το 50% των μοναχών του Αγ. Όρους, δηλαδή περίπου 800 μοναχοί. Οι συγκεκριμένοι δεν συμμετέχουν στον εμβολιασμό. Από τους υπόλοιπους 800, οι 300 θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι το Πάσχα και άλλοι 100 την αμέσως επόμενη περίοδο» ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Απλώς επισημαίνουμε ότι σε καμία άλλη περιοχή της Ελλάδος δεν έχει νοσήσει το 50% του τοπικού πληθυσμού από κορωνοϊό∙ κι αυτό βέβαια, έχει ως αποτέλεσμα να έχει εν μέρει εξασφαλιστεί −με φυσικό τρόπο− η ανοσία της τοπικής κοινωνίας στο Άγιον Όρος κι έτσι παρατηρείται εκεί και χαμηλός αριθμός εμβολιασμού. Φυσικά, από τον Απρίλιο μέχρι και σήμερα συνεχίζουν να προσβάλλονται μοναχοί από τον κορωνοϊό. Μάλιστα, αυτές τις ημέρες όλη η Ελλάδα προσευχόμεθα και για τον σεβαστό Καθηγούμενο της Ι. Μονής Βατοπαιδίου, π. Εφραίμ, ο οποίος είναι διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση.

Δείτε το παρακάτω άρθρο προς πίστωση της αληθείας:

Ας πει πλέον και ο λαλίστατος μοναχός Αρσένιος, ποια είναι η πηγή του ψεύδους του.

Αυτά τα λίγα προς το παρόν μόνο για τους καλοπροαίρετους.

Ε Π Ι Λ Ο Γ Ο Σ

Για να «μην ανησυχούν κάποιοι», τους καθησυχάζω ότι θα επανέλθω –Θεού θέλοντος και επιτρέποντος, και κυρίως συνεργούντος− για τη μεγαλύτερη σημερινή πλάνη και αίρεση, αυτή της δήθεν «αναλαμπής της ορθοδοξίας», της δήθεν «επίγειας επικράτησης της Ορθοδοξίας και του κοιμώμενου βασιλέως» και περί κάθε «γραώδους» ή «Γεροντικού θρυλούμενου μύθου». Εμείς έχουμε εντολή:  «Κύριον τον Θεόν σου προσκυνήσεις και αυτώ ΜΟΝΩ λατρεύσεις». Έτσι οι Πατέρες μας, μάς έμαθαν να μη βάζουμε σε καμία περίπτωση τον λογισμό κάθε γέροντος πάνω από το Πνεύμα της Αληθείας, πάνω από τις προρρήσεις των αγίων Προφητών, πάνω από τις διδαχές των αγίων Αποστόλων και πάνω από την ορθόδοξη διδασκαλία της Εκκλησίας μας.

Τελειώνω με δύο αποστολικές υπομνήσεις:

«πρώτον μεν γαρ συνερχομένων υμών εν εκκλησία ακούω σχίσματα εν υμίν υπάρχειν, και μέρος τι πιστεύω∙ δει γαρ και αιρέσεις εν υμίν είναι, ίνα οι δόκιμοι φανεροί γένωνται εν υμίν» (Απ. Παύλου, Α΄Κορινθ.,κεφ.ια΄,στχ.18-19). Και

«Εγένοντο δε και ψευδοπροφήται εν τω λαώ, ως και εν υμίν έσονται ψευδοδιδάσκαλοι, οίτινες παρεισάξουσιν αιρέσεις απωλείας… και πολλοί εξακολουθήσουσιν αυτών… δι’  ους η οδός της αληθείας βλασφημηθήσεται∙ και εν πλεονεξία πλαστοίς λόγοις υμάς εμπορεύσονται, οις το κρίμα έκπαλαι ουκ αργεί, και η απώλεια αυτών νυστάξει» (Απ. Πέτρου, Β΄ επιστολή,κεφ.β΄,στχ.1-3).

Ταπεινά εκζητώ τις ευχές όλων σας. Σας αγαπώ όλους και εύχομαι για όλους σας.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ.

Αρχιμ. Χριστόδουλος Αγγελόγλου

Πνευματικός και Λειτουργός του Ι. Ησυχαστηρίου «Παναγία, η Φοβερά Προστασία»

Υ.Γ. :  Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η!

Υπάρχουν μερικές ιστοσελίδες/blogs τόσο υπεύθυνα, που αναφέρουν στη σελίδα τους ότι δεν φέρουν καμία ευθύνη για όσα αναρτούν! Κάποια άλλα αναφέρουν στη σελίδα τους ότι δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια που ανεβάζουν κάτω από άρθρο σχετικό με εμένα. Τους λέω ότι: «Έτσι είναι… αν έτσι νομίζουν»! Τους ενημερώνω ότι σέβομαι κάθε άρθρο και σχόλιο επώνυμο, που με κόσμιο και νόμιμο τρόπο και λογικά επιχειρήματα αντιτίθεται στον λόγο μου. Επειδή όμως μερικά από αυτά τα blogs δεν σέβονται ούτε ανθρώπινη προσωπικότητα, ούτε ποινικό κώδικα, ούτε τους κανόνες του διαδικτύου και από κάτω από συγκεκριμένα άρθρα, τα σχόλια αποτελούν υβριστική «χωματερή» και την ευθύνη τη φέρουν στο ακέραιο οι bloggers που τα αναρτούν, παρότι αντιβαίνουν στους κανόνες και του διαδικτύου και του ποινικού κώδικα, τους ενημερώνω ότι έχει ανατεθεί σε δικηγορικό γραφείο να απευθυνθεί: α) στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, β) στη google, facebook κ.λ.π. και γ) να προβεί στα ενδεδειγμένα νομικά μέτρα, ποινικά και αστικά. Φυσικά, έχουν συλλεγεί ασφαλώς σε ηλεκτρονική μορφή όλα τα εν λόγω σχετικά σχόλια. Τους πληροφορούμε ότι «ήγγικεν το ποθούμενον»!

Και μην ξεχνάτε: Γέγραπται γαρ ότι ο Θεός «επιγνώσεται παν έργον ανθρώπου. και ουκ ενετείλατο ουδενί ασεβείν και ουκ έδωκεν άνεσιν ουδενί αμαρτάνειν» (Σοφ. Σειράχ, κεφ.ιε΄,στχ.19-20).
Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s