Ο Γιάννης και τα χάλια μας #Antetokounmpo

vasilinos.wordpress.com

web-183454

Σήμερα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έπαιξε στο «All Star Game» κι έδειξε σε όλο τον πλανήτη ότι είναι αυτός που διαφαίνεται ότι θα «αποκαθηλώσει» από τον θρόνο του «βασιλιά του μπάσκετ», τον Μάϊκλ Τζόρνταν, διότι και το πνεύμα του διαθέτει και τα προσόντα, και κυρίως το ταπεινό φρόνημα.

Εκείνο που είναι άξιον λόγου, είναι ότι ο Γιάννης στην Ελλάδα πωλούσε στα Σεπόλια αναπτήρες και ρολόγια ως πλανόδιος πωλητής, για να ζήσει την οικογένειά του και τον εαυτό του, και έπαιζε μπάσκετ στον Τρίτωνα Σεπολίων σε μία άγνωστη ομάδα. Τον εντόπισαν από το ΝΒΑ και τον πήραν στο εξωτερικό. Άρχισε να παίζει στο καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη, του έκαναν συμβόλαιο 100.000.000 δολλαρίων, και μέσα σε μόλις τρία χρόνια, έχει σπάσει παγκόσμια ρεκόρ και μπήκε ως βασικός στο «All Star Game».

Σήμερα έπαιξε αφήνοντας άφωνο όλο τον πλανήτη με την απόδοσή του. Ο ΛεΜπρόν Τζέϊμς (ο καλύτερος μπασκετμπολίστας του ΝΒΑ), δήλωσε: «Του Γιάννη το όριο είναι μόνο ο ουρανός».

Ο δε σούπερ σταρ των “Golden State Warriors”, Stephen Curry, κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης του Αντετοκούνμπο, ταπεινούμενος και υποκλινόμενος στο ταλέντο του, ξάπλωσε μπρούμυτα στο παρκέ, δείχνοντας σε όλο τον πλανήτη ότι είναι μάταιο να προσπαθήσεις να αναχαιτίσεις τον Γιάννη.

web-183427

Τον Γιάννη δεν τον είδε ο Ολυμπιακός; Ο Παναθηναϊκός; Ο ΠΑΟΚ; Η ΑΕΚ; Ο Άρης; Δεν τον είδαν στην Ελλάδα; Δεν τον είδε κανένας από τους Έλληνες παίκτες που είναι σταρ, ώστε να τον προτείνει; Στην Ελλάδα δυστυχώς μόνο η διαφθορά μπορεί να αναπτύσσεται και να κατατρώει και να διώχνει κάθε καταξιωμένο πολίτη. Ευτυχώς που τουλάχιστον έδωσαν στον Γιάννη την ελληνική υπηκοότητα και διαφημίζει ως Έλληνας την «ψωρο-Κώσταινα», τον οποίο θα έχει ως κόσμημα η Εθνική Ελλάδος μπάσκετ, και πιστεύουμε ότι θα επισκιάσει κάθε παίκτη που έπαιξε μέχρι τώρα σ’αυτήν.

Σιγά μην κοιτούσαν στην Ελλάδα έναν μετανάστη που πωλούσε στο πεζοδρόμιο αναπτήρες και ρολόγια, για να ζήσει. Δυστυχώς, όταν λέμε ότι «η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της», το εννοούμε.

web-183249

Leave a comment